Ηρόδοτος-ΑΟΑΝ: Face to face για τον τίτλο στην Γ’ Εθνική!

Ποδόσφαιρο
Ηρόδοτος-ΑΟΑΝ: Face to face για τον τίτλο στην Γ’ Εθνική!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O τελικός στη Νέα Αλικαρνασσό, οι γνώριμοι πάγκοι και η... οικογενειακή κόντρα Σκύβαλου-Παπαδόπουλου

Ένα παιχνίδι, μια χρονιά, ένας τίτλος! Αυτό είναι το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα στον Ηρόδοτο και τον ΑΟΑΝ στη Νέα Αλικαρνασσό, μια μονομαχία ανάμεσα σε δύο από τα πιο βαριά ονόματα του κρητικού ποδοσφαίρου με έπαθλο ουσιαστικά το πρωτάθλημα στον κρητικό όμιλο. Άλλωστε ο νικητής θα είναι σίγουρα πρωταθλητής ότι και να γίνει στην τελευταία αγωνιστική με τα δεδομένα να είναι τα εξής: 

1) Ο Ηρόδοτος που βρίσκεται στο +1 από τον ΑΟΑΝ με νίκη θα πάει στο +4 και θα είναι πρωταθλητής ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του τελευταίου αγώνα στις Μουρνιές με το ΣΥΝΚΑ.

2) Ο ΑΟΑΝ που βρίσκεται στο -1 από τον Ηρόδοτο, με διπλό θα τον προσπεράσει στη βαθμολογία, θα πάει στο +2 και θα πανηγυρίσει το πρωτάθλημα, αφού την τελευταία αγωνιστική παίρνει χωρίς αγώνα τους τρεις βαθμούς (3-0α.α. με Άρη Ρεθύμνου).

3) Η ισοπαλία ουσιαστικά ευνοεί τον Ηρόδοτο καθώς θα διατηρηθεί έναν βαθμό πάνω από τον αντίπαλό του. Ωστόσο για να πάρει το πρωτάθλημα θα πρέπει να νικήσει οπωσδήποτε την τελευταία αγωνιστική το ΣΥΝΚΑ στις Μουρνιές, αφού o AOAN θα πάρει δεδομένα το τρίποντο στο φινάλε.

Οι δύο αντίπαλοι προέρχονται από σχετικά εύκολα τρίποντα, χωρίς απώλειες και την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Ασφαλώς ατού για τον Ηρόδοτο αποτελεί η έδρα του, έστω και αν ο κόσμος του δεν θα είναι στην κερκίδα λόγω του υγειονομικού πρωτοκόλλου ενώ από την άλλη πλευρά στον ΑΟΑΝ γνωρίζουν ότι είναι ένας τελικός και δηλώνουν αποφασισμένοι να φύγουν πρωταθλητές από τη Νέα Αλικαρνασσό…

Η «σκακιέρα» των πάγκων

Τους δύο προπονητές Μανόλη Σκύβαλο και Νίκο Σουργιά τους δένουν πολλά με τις ομάδες που θα βρουν απέναντί τους. Ο Λασιθιώτης Μανώλης Σκύβαλος έχει αφήσει το στίγμα του στον Άγιο Νικόλαο αφού εκεί υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο ως ποδοσφαιριστής αλλά εκεί ξεκίνησε και την προπονητική του καριέρα το 2014. Όσον αφορά το Νίκο Σουργιά, ήταν πέρυσι στον πάγκο του Ηροδότου ενώ τα πρώτα του προπονητικά βήματα τα έκανε στους Νέους Ηροδότου. Και οι δύο γνωρίζουν καλά τους αντιπάλους τους και σίγουρα η «σκακιέρα» των πάγκων θα παίξει κομβικό ρόλο στο αποτέλεσμα του ντέρμπι.

 

Οικογενειακή μονομαχία

Ωστόσο, την Κυριακή μια οικογένεια θα χωριστεί στα… δύο! Πρόκειται για την οικογένεια του Μανόλη Σκύβαλου, καθώς ο προπονητής του Ηροδότου θα βρει απέναντί του τον μέσο του ΑΟΑΝ, Μάριο Παπαδόπουλο (φώτο), που είναι σύζυγος της αδερφής του! Μάλιστα ο Παπαδόπουλος αποτελεί τον κινητήριο μοχλό του ΑΟΑΝ στη μεσαία γραμμή και ο τρόπος αντιμετώπισής του απασχολεί ιδιαίτερα την τεχνική ηγεσία του Ηροδότου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News