Γ’ Εθνική: Το… θρίλερ του τίτλου!

Απόψεις
Γ’ Εθνική: Το… θρίλερ του τίτλου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε ομάδες διεκδικούν το πρωτάθλημα, ΠΟΑ και Ηρόδοτος τον πρώτο λόγο….

Το πιο… περίεργο πρωτάθλημα στην ιστορία του κρητικού ποδοσφαίρου βρίσκεται πλέον στην τελική του ευθεία! Αναφερόμαστε στον κρητικό όμιλο της Γ' Εθνικής που επανήλθε τον Απρίλιο στη δράση μετά από 5,5 μήνες αποχής λόγω της καραντίνας και μέχρι οι ομάδες να συνειδητοποιήσουν ότι βρίσκονται ξανά στα γήπεδα, έχουν αρχίσει και δίνουν τελικούς παλεύοντας είτε για τον τίτλο είτε για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Είναι αλήθεια ότι οι μάχες είναι συναρπαστικές και σήμερα θα αναλύσουμε τα δεδομένα για την μάχη του πρωταθλητή, όπου πέντε ομάδες έχουν ανοίξει την απόσταση από τις υπόλοιπες και συνωστίζονται μέσα σε ελάχιστες βαθμολογικές διαφορές, προσπαθώντας να κόψουν πρώτες το νήμα. ΠΟΑ, Ηρόδοτος, ΣΥΝΚΑ, ΑΟΑΝ και Αλμυρός είναι οι πέντε διεκδικητές και άλλος με περισσότερες, άλλος με λιγότερες πιθανότητες, θα παλέψουν για να κρατήσουν ζωντανό το όνειρό τους. Να τονίσουμε ότι πέντε αγωνιστικές απομένουν αλλά μόνο ο Αλμυρός θα δώσει πέντε παιχνίδια εντός γηπέδων, αφού οι υπόλοιπες ομάδες έχουν τέσσερα, παίρνοντας και από ένα ξεκούραστο τρίποντο.

Βαθμολογικά τον πρώτο λόγο έχουν ο ΠΟΑ και ο Ηρόδοτος που ισοβαθμούν με 23β. και τον ΠΟΑ να έχει πλεονέκτημα στην ισοβαθμία λόγω της νίκης του με 2-1 στην 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Αυτό σημαίνει ότι είναι η μοναδική ομάδα που κρατάει 100% την τύχη στα χέρια της αλλά σε σχέση με τον Ηρόδοτο έχει και πιο δύσκολο πρόγραμμα, αφού θα πρέπει να περάσει νικηφόρα από δύο δύσκολες έδρες, τις Αρχάνες και το Γάζι. Πάντως, στο Ατσαλένιο γνωρίζουν ότι είναι κομβικό το ματς της Κυριακής με τον Γιούχτα.

Για τον Ηρόδοτο δεν θα φτάσει μόνο το δικό του απόλυτο αλλά θα περιμένει και τουλάχιστον μια απώλεια του ΠΟΑ. Ματς κλειδί θα είναι αυτό της 14ης αγωνιστικής με τον ΑΟΑΝ στη Νέα Αλικαρνασσό. Το ΣΥΝΚΑ θεωρητικά έχει το πιο βατό πρόγραμμα, παίζοντας εκτός Χανίων μόνο με τη Δαμάστα ενώ για τον ισόβαθμό του ΑΟΑΝ είναι πολύ κρίσιμο το παιχνίδι της Κυριακής με τον Αλμυρό. Δεδομένα ο χαμένος από το ΑΟΑΝ-Αλμυρός θα μείνει και πίσω στη μάχη του τίτλου. Για την ομάδα του Γαζίου, πέρα από το βαθμολογικό χάντικαπ, σίγουρα έχει να δώσει και άλλα δύσκολα παιχνίδια όμως είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για το θαύμα…

ΠΟΑ (23β.)

11η: Γιούχτας (εκτός)

12η: Αναγέννηση (εντός)

13η: Πλατανιάς (εκτός)

14η: Παλαιόχωρα 3-0α.α.

15η: Αλμυρός (εκτός)

Ηρόδοτος (23β.)

11η: Άρης Ρεθ. 3-0α.α.

12η: Άρης Σούδας (εκτός)

13η: Αστέρας Ρ. (εντός)

14η: ΑΟΑΝ (εντός)

15η: ΣΥΝΚΑ (εκτός)

ΣΥΝΚΑ (22β.)

11η: Παλαιόχωρα 3-0α.α.

12η: Αλμυρός (εντός)

13η: Νεάπολη (εντός)

14η: Δαμάστα (εκτός)

15η: Ηρόδοτος (εντός)

ΑΟΑΝ (22β.)

11η: Αλμυρός (εντός)

12η: Νεάπολη (εκτός)

13η: Δαμάστα (εντός)

14η: Ηρόδοτος (εκτός)

15η: Άρης Ρεθ. 3-0α.α.

Αλμυρός (21β.)

11η: ΑΟΑΝ (εκτός)

12η: ΣΥΝΚΑ (εκτός)

13η: Πόρος (εντός)

14η: Ρεθυμνιακός (εκτός)

15η: ΠΟΑ (εντός)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News