Το ΣΥΝΚΑ που θυμίζει… Λέστερ και τα ντέρμπι αλληλοεξόντωσης!

Απόψεις
Το ΣΥΝΚΑ που θυμίζει… Λέστερ και τα ντέρμπι αλληλοεξόντωσης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tι είδαμε μέχρι τώρα και τι περιμένουμε στο "καυτό" φινάλε της Γ' Εθνικής μετά το Πάσχα

Τέσσερις αγωνιστικές έγιναν, έπεται Πάσχα και μετά… σπριντ με επτά αγωνιστικές μέσα σε ένα μήνα για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Ένα πρωτάθλημα που παρά τις ιδιαιτερότητές του, παρά την ανησυχία που υπήρχε αλλά και την αρνητικότητα για την επανέναρξή του, διεξάγεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μεγάλες μάχες και αρκετές εκπλήξεις.

Σίγουρα η ομάδα που συνεχίζει να οδηγεί από το ξεκίνημα την κούρσα είναι μια έκπληξη και θυμίζει το θαύμα της Λέστερ του 2016 στην Αγγλία! Τη χανιώτικη ομάδα δεν την περίμενε κανείς ούτε στην αρχή και πόσο μάλλον τώρα, όχι μόνο να αντέχει την πίεση του πρωταθλητισμού αλλά και βάσει προγράμματος να είναι το μεγάλο φαβορί για να πάρει τον τίτλο! Στα επτά ματς που απομένουν το ΣΥΝΚΑ θα πάρει τρεις βαθμούς με Παλαιόχωρα, έχει ματς εντός με Πλατανιά, Αλμυρό, Νεάπολη και Ηρόδοτο την τελευταία αγωνιστική και εκτός πάει σε Αναγέννηση και Δαμάστα.

Η ομάδα του Γιώργου Ριτζάκη δείχνει ότι κρατάει ξεκάθαρα την τύχη της κορυφής στα χέρια της όχι μόνο για το βατό πρόγραμμα αλλά και γιατί οι ομάδες από κάτω της έχουν πολλά ντέρμπι και ιδιαίτερα ηρακλειώτικα που μπορούν να… αλληλοεξοντωθούν! Αναφερόμαστε σε αναμετρήσεις όπως ΠΟΑ-Πόρος, Ηρόδοτος-Δαμάστα, Ηρόδοτος-Γιούχτας, Γιούχτας-ΠΟΑ, Ηρόδοτος-ΑΟΑΝ, Αλμυρός-ΠΟΑ, που οι διεκδικητές του τίτλου θα πρέπει να… ματώσουν για να πάρουν τα τρίποντα.

Αναφορικά με τη μάχη της ουράς, εδώ αρνητική έκπληξη είναι ο Πόρος, μια ομάδα που βάσει μεταγραφικών κινήσεων και της μεγάλης διάθεσης που υπήρχε για επιστροφή στα γήπεδα, πολύ περισσότερη απ’ όλες τις ομάδες της Κρήτης, αναμενόταν να πρωταγωνιστήσει αλλά οι προσδοκίες δε δικαιώθηκαν με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωμένος μετά το Πάσχα να κοιτάξει πως θα ξεμπλέξει από περιπέτειες, αφού το τρένο της ανόδου έχει χαθεί οριστικά…

Ο Πλατανιάς φαίνεται ότι δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό και θα ακολουθήσει Παλαιόχωρα και Άρη Ρεθύμνου στα τοπικά και από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά. Ομάδες που ήταν χαμηλά στη βαθμολογία όπως ο Άρης Σούδας, ο Αστέρας Ρεθύμνου, η Νεάπολη έχουν ήδη πάρει πολύτιμους βαθμούς και είναι δεδομένο ότι οι θέσεις της σωτηρίας θα παίζονται μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Θυμίζουμε ότι σώζεται μέχρι και ο 10ος της βαθμολογίας και όποια ομάδα τερματίσει από εκεί και κάτω, θα αποχαιρετήσει την Γ’ Εθνική.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News