Γ’ Εθνική: Κανονική αμοιβή για τους διαιτητές, δωρεάν οι παρατηρητές!

Ποδόσφαιρο
Γ’ Εθνική: Κανονική αμοιβή για τους διαιτητές, δωρεάν οι παρατηρητές!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοβαρή εξέλιξη με τα εξοδολόγια αξιωματούχων στη συνέχεια του πρωταθλήματος

Τα πρωταθλήματα της Γ’ Εθνικής αλλά και της Α’ Εθνικής Γυναικών ξεκίνησε την Κυριακή αλλά από την επόμενη αγωνιστική αποσαφηνίστηκαν τα δεδομένα σχετικά με τα εξοδολόγια των αξιωματούχων διαιτησίας και αγώνα.

Όπως αποφάσισε η ΕΠΟ και κοινοποιήθηκε στις Ενώσεις, η αμοιβή των αξιωματούχων διαιτησίας (διαιτητές, βοηθοί, παρατηρητές) θα είναι κανονική, δηλαδή δεν ισχύει η εισήγηση που είχε γίνει από την προηγούμενη Επιτροπή Διοργανώσεων για μείωση 50%.

Ωστόσο αλλάζει το καθεστώς για τους παρατηρητές αγώνων οι οποίοι δεν θα αμείβονται! Όπως αναφέρει η απόφαση της ΕΠΟ, κάθε παρατηρητής που θα ορίζεται σε αγώνα εντός των ορίων της Ένωσής του δε θα λαμβάνει καμία απολύτως αμοιβή, εκτός των αποδεδειγμένων εξόδων μετακίνησής τους και η Ομοσπονδία αναφέρεται σε διόδια ή εισιτήρια Ferry Boat που ισχύουν σε κατά τόπους Ενώσεις. Άρα στην Κρήτη, εάν π.χ. ένας παρατηρητής της ΕΠΣ Χανίων οριστεί στο παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής ΣΥΝΚΑ-Πόρος θα είναι δωρεάν οι υπηρεσίες του!

Επίσης εάν ένας παρατηρητής οριστεί σε αγώνα εκτός της Ένωσης του θα λαμβάνει 30 ευρώ ως αμοιβή, όπου θα συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα μετακίνησής του. Δηλαδή, εάν π.χ. ένας παρατηρητής της ΕΠΣ Ηρακλείου οριστεί στο παιχνίδι της επόμενης  αγωνιστικής ΑΟΑΝ-Ρεθυμνιακός θα λάβει συνολικά αμοιβή για τις υπηρεσίες του 30 ευρώ.

Όσον αφορά την κάλυψη του κόστους των test covid των αξιωματούχων διαιτησίας και παρατηρητών αγώνων θα καλύπτονται από την ΕΠΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα πληρώνονται αρχικά από τις ομάδες στο γήπεδο και στη συνέχεια η ΕΠΟ θα επιστρέφει στις ομάδες το σχετικό κόστος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News