Γ' Εθνική: Τα κλειδιά της νέας προκήρυξης

Ποδόσφαιρο
Γ' Εθνική: Τα κλειδιά της νέας προκήρυξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δόθηκε στη δημοσιότητα από την ΕΠΟ η νέα τροποποιημένη προκήρυξη του πρωταθλήματος

Λίγο μετά την επίσημη απόφαση για την επανέναρξη της Γ’ Εθνικής, αναρτήθηκε από την ΕΠΟ η τροποποιημένη προκήρυξη του πρωταθλήματος. Τα «κλειδιά» της προκήρυξης είναι τα εξής:

1) Όποια ομάδα δεν θέλει να δηλώσει συμμετοχή μπορεί να το δηλώσει άμεσα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και θα υποβιβαστεί δίχως κυρώσεις. Ειδάλλως θα εφαρμοστεί ο ΚΑΠ που προβλέπει αφαίρεση βαθμών.

2) Θα ανέβουν κατηγορία όσες ομάδες προβλέπονταν (συνολικά 4 από τους 10 ομίλους) και θα πέσουν όσες προέβλεπε και η προηγούμενη προκήρυξη. Άρα από τον κρητικό όμιλο θα υποβιβαστούν έξι ομάδες, όσες τερματίσουν από την 11η θέση και κάτω.

3) Εφόσον η Εκτελεστική Επιτροπή αποφασίσει να μην γίνουν τοπικά πρωταθλήματα, τότε δεν θα υπάρξει προβιβασμός καμίας ομάδος από την πρώτη κατηγορία των ΕΠΣ στην Γ΄ Εθνική, αφού δεν θα υπάρχουν πρωταθλήματα και νικητές για να προβιβαστούν. Στόχος θα είναι η μείωση των ομάδων της Γ΄ εθνικής και η δημιουργία πιο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος την επόμενη αγωνιστική περίοδο (λιγότεροι όμιλοι).

4) Τα αποτελέσματα ομάδων που τυχόν δεν κατέβουν να αγωνιστούν η αποχωρήσουν κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος παραμένουν ισχυρά σύμφωνα με την πρόβλεψη της παραγράφου 7 του άρθρου 21 του ΚΑΠ.

5) Κάθε θέμα που έχει σχέση με τα μέτρα για την πανδημία COVID και αφορά τη διεξαγωγή αγώνων και προπονήσεων θα επιλύεται από την Υγειονομική Επιτροπή και στην Ε.Ε. της ΕΠΟ και στη συνέχεια θα ενημερώνονται οι ομάδες μέσω της Επιτροπής Διοργανώσεων.

6) Εφόσον δεν διεξαχθούν πρωταθλήματα υποδομών από τις ΕΠΣ, τότε δεν ισχύει η πρότερη υποχρέωση των ομάδων Γ’ Εθνικής να λειτουργούν τουλάχιστον μία ομάδα υποδομών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΝΕΑ ΤΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News