Ηρόδοτος: Ζητάει να μη συνεχιστεί η Γ’ Εθνική!

Ποδόσφαιρο
Ηρόδοτος: Ζητάει να μη συνεχιστεί η Γ’ Εθνική!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού ζητά από τους φορείς να πάρουν μια υπεύθυνη απόφαση

Λίγες ημέρες μόλις μετά την έναρξη των προπονήσεων στην Γ’ Εθνική και στον Ηρόδοτο είναι αναγκασμένοι πάλι να μείνουν εκτός γηπέδων.

Σήμερα, η διοίκηση ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την μηνιαία συντήρηση του χλοοτάπητα του γηπέδου, ο οποίος πραγματικά βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ωστόσο τα πιο σημαντικά που αναφέρει ο σύλλογος έχουν να κάνουν με το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Η διοίκηση του Ηροδότου αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η ομάδα μας βρίσκεται σε αναστολή προπονήσεων από την περασμένη Πέμπτη, έπειτα βέβαια και από τις ανακοινώσεις του υπουργείου που αφορούσαν τις ομάδες Γ´ εθνικής του Ηρακλείου.

Σχετικά με τις αποφάσεις ακορντεόν που έλαβαν χώρα το πρωί του Σαββάτου, αποφάσεις από ΦΕΚ και ΚΥΑ που άλλαζαν κάθε μία ώρα και όχι κάθε μήνα και αφορούσε το σύνολο της Γ´ εθνικής κατηγορίας θέλουμε να σχολιάσουμε στα εξής. Οι ομάδες είναι ομάδες και όχι ακορντεόν. Αποτελούνται από προπονητές, ποδοσφαιριστές, γυμναστές, φροντιστές, διοικήσεις και ανθρώπους που δεν πατάς κουμπιά και πλήκτρα για να λειτουργήσουν. Εκφράσαμε την άποψη αυτό το πρωτάθλημα να θεωρηθεί ως μη γενόμενο. Οι επιπτώσεις στην πανδημία είναι ακόμη τόσο μεγάλες σε όλους τους τομείς (υγεία, κοινωνία, οικονομία κ.α.), που η συνέχιση του δεν θα έχει νόημα, δεν οδηγεί πουθενά. Να υπάρξει μία ειδική μέριμνα από την πολιτεία για όλους όσους έχουν αποκλειστικό εισόδημα το ποδόσφαιρο, για όλους δηλαδή που ζουν τις οικογένειες τους από αυτό, και ειδικά για τους ποδοσφαιριστές που τυπικά μόνο φαίνονται ερασιτέχνες. Και να σταματήσει εδώ.

Εκτός από την δύσκολη εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα στο θέμα της υγείας, θα είναι αντικειμενικά δύσκολο για όλες τις ομάδες να συνεχίσουν, χωρίς έσοδα , χωρίς φιλάθλους, χωρίς χορηγίες, χωρίς το ανάλογο ενδιαφέρον  από τον κόσμο, χωρίς στήριξη της πολιτείας, και με επιπλέον κόστος όλη αυτή η εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου που καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολο είναι να εφαρμοστεί σε ερασιτεχνικές ομάδες, όχι μόνο οικονομικά αλλά και ρεαλιστικά. Και χωρίς βέβαια όλα αυτά τα rapid tests να αποτελούν σαφή ασφάλεια αλλά μία μερική ένδειξη. Βλέπουμε ότι σήμερα στις 7 του Μάρτη πάρα πολλές κύριες δραστηριότητες της κοινωνίας μας είναι ακόμη κλειστές. Τι πιο σοβαρό από κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια ή κλειστά καταστήματα. Επίσης ακούμε από ειδικούς ότι έχουμε ακόμη τουλάχιστον ένα κρίσιμο δίμηνο να διανύσει η χώρα.

Θεωρούμε για λόγους υγείας αλλά και μεγάλης ευθύνης πρέπει το πρωτάθλημα να μην συνεχιστεί, να πάρετε την δύσκολη απόφαση να διακοπεί. Το καλοκαίρι είναι κοντά για ομάδες και διοικήσεις να ξεκινήσει μια καινούργια ποδοσφαιρική χρονιά με όρεξη, δύναμη και πάνω απ´ όλα υγεία. Τώρα συμμετοχή προφανώς δηλώσαμε, εάν μας ορίσετε αγώνες και μας πείτε να παίξουμε εμείς θα παίξουμε. Και θα είμαστε ανταγωνιστικοί όπως αρμόζει  άλλωστε στην ιστορία της ομάδας μας. Έστω σε  αυτό το κουτσό πρωτάθλημα του ενός γύρου με τέσσερις ομάδες από τον Κρητικό όμιλο να έχουν αποχωρήσει, και ήδη τέσσερις αγωνιστικές να έχουν διεξαχθεί. 

Πρέπει όμως να πάρετε μια απόφαση. Πολιτεία, ομοσπονδία, επιτροπές , υπουργεία αποφασίστε άμεσα, εάν γίνεται και αύριο. Από τον περασμένο Ιούλιο έχουμε δαπανήσει πολύ χρόνο και αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ για την λειτουργία της ομάδας μας και οφείλουμε να γνωρίζουμε τι θα γίνει. Σε κάθε ομάδα υπάρχουν πολλοί εμπλεκόμενοι και περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις. Εάν είναι να διακοπεί ας διακοπεί. Εάν θεωρείτε για τους δικούς σας λόγους, ότι σώνει και καλά πρέπει να συνεχίσει για να βγουν πχ οι πρωταθλητές πρέπει να το ανακοινώσετε. Δηλαδή ότι  το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί με το όποιο κόστος και όποτε τελειώσει, και όποτε το επιτρέψουν οι συνθήκες. Και ας τελειώσει τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο ή ακόμη και τα Χριστούγεννα !!!!!»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News