Αστέρας Ρεθύμνου: «Θα δημιουργηθεί μια υγειονομική βόμβα»

Ποδόσφαιρο
Αστέρας Ρεθύμνου: «Θα δημιουργηθεί μια υγειονομική βόμβα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκφράζει σοβαρές ενστάσεις ο ρεθυμνιώτικος σύλλογος για την Γ’ Εθνική

Ο Αστέρας Ρεθύμνου εκφράζει και εγγράφως τις ενστάσεις του για την επανέναρξη της Γ’ Εθνικής, θέτοντας πρωτίστως θέμα διασφάλισης της δημόσιας υγείας. «Θεωρούμε ότι θα δημιουργηθεί μια υγειονομική βόμβα που ενδεχομένως να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και μεγάλο κίνδυνο στους αθλητές μας και στην πόλη μας, που αυτή τη στιγμή είναι στο «κόκκινο» λόγω κρουσμάτων», αναφέρει ο ρεθυμνιώτικος σύλλογος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αστέρα:

"Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που μπήκε στην ζωή μας σε Παγκόσμιο επίπεδο ο covid-19 και μας οδηγεί σε μια νέα πραγματικότητα που πιο πριν ούτε καν είχαμε διανοηθεί ότι μπορεί να μας συμβεί. Σήμερα 28/2 έχουμε φτάσει στο επίπεδο να ακούμε ότι η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη, με τα νοσοκομεία γεμάτα, περίπου 25 συνανθρώπους μας να πεθαίνουν καθημερινά από τον φονικό ιό και περίπου 2000 να προσβάλλονται ημερησίως. Κρατήστε αποστάσεις, φοράτε μάσκα, μείνετε σπίτι, μαγαζιά κλειστά, αβεβαιότητα για το αύριο, με κόσμο χωρίς δουλειά κτλ κτλ.

Τούτη την ώρα έρχεται η ίδια η πολιτεία και οι «ποδοσφαιροπατέρες» της ΕΠΟ να μας επιβάλλουν να ξεκινήσουμε το ερασιτεχνικό! παρακαλώ, πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Με αυτή την απόφαση, παρακινούμαστε να βάλουμε 25-30 άτομα στον χώρο 30, 40, 50 τ.μ. των αποδυτηρίων και να βγουν για προπόνηση, έχοντας ως προϋπόθεση να έχουν κάνει πρώτα τα rapid test που από ότι μας λένε οι ίδιοι δεν είναι και τα πλέον αξιόπιστα. Κάτι ανάλογο ισχύει φυσικά και για την γυναικεία ομάδα του ΑΟΝ Αστέρα Ρεθύμνου που αγωνίζεται στην Α’ Εθνική.

Σαν οργανισμός, με μεγάλο το αίσθημα της ευθύνης προς τους συμπολίτες μας αλλά και προς τους αθλητές μας, που τονίζουμε είναι ερασιτέχνες, θεωρούμε ότι θα δημιουργηθεί μια υγειονομική βόμβα που ενδεχομένως να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και μεγάλο κίνδυνο στους αθλητές μας και στην πόλη μας, που αυτή τη στιγμή είναι στο «κόκκινο» λόγω κρουσμάτων. Η άποψη μας που είναι και κατατεθειμένη, είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος και δεν πρέπει να ξεκινήσει κάτι τέτοιο τη συγκεκριμένη στιγμή, ρισκάροντας τα χειρότερα.

Τώρα, όσον αφορά το εκβιαστικό email της ΕΠΟ να δηλώσουμε συμμετοχή σε ένα πρωτάθλημα παρωδία ενός γύρου, διαφορετικά θα υποβιβαστούμε, ειλικρινά σας λέμε πως είμαστε ιδιαίτερα προβληματισμένοι. Μας καλείτε να πάρουμε τη συγκεκριμένη απόφαση ενός ολίγων ημερών, από την οποία κρίνεται μια ολόκληρη χρονιά, χωρίς να γνωρίζουμε ούτε το λόγο, ούτε την σκοπιμότητα μια τέτοιας ενέργειας. Μας καλείτε να προκαταβάλλουμε την μοίρα ενός ιστορικού σωματείου (όπως συμβαίνει και με όλα τα σωματεία της κατηγορίας), συμμετέχοντας σε ένα πρωτάθλημα χωρίς καμία εξασφάλιση ότι όντως θα ξεκινήσει τις 28/3, πόσο μάλλον να ολοκληρωθεί.

Αναλογιζόμενοι τόσο την 76χρονη ιστορία του συλλόγου μας, αλλά και την ευθύνη που έχουμε απέναντι στα μέλη μας, αλλά και την κοινωνία του Ρεθύμνου, θα πάρουμε την τελική μας απόφαση μέχρι την Τετάρτη 3/3/2021."

ΥΓ.: Έχουμε την ελπίδα έστω και την ύστατη ώρα να επικρατήσει η λογική και η υπευθυνότητα για το κοινωνικό σύνολο όλης της χώρας.

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΤΟΥ ΑΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News