Γ’ Εθνική: Προσπάθειες επανέναρξης αλλά και πολλά αγκάθια

Ποδόσφαιρο
Γ’ Εθνική: Προσπάθειες επανέναρξης αλλά και πολλά αγκάθια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχείς επαφές και κρίσιμη ημέρα για ανακοινώσεις η προσεχής Παρασκευή

Έντονη κινητικότητα υπάρχει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την Γ’ Εθνική, με τους επιτελείς της ΕΠΟ να κορυφώνουν την προσπάθειά τους για την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Ουσιαστικά η Γ’ Εθνική έχει μπει ως «πακέτο» στην επανέναρξη μαζί με Football League και Α’ Εθνική Γυναικών, χωρίς να λείπουν οι «εσωτερικές» φωνές από πλευράς FL ότι έπρεπε να αντιμετωπιστούν διαφορετικά αφού είναι επαγγελματικό πρωτάθλημα ενώ Γ’ Εθνική και γυναικείο είναι ερασιτεχνικού χαρακτήρα αλλά με επαγγελματικές απαιτήσεις.

Κομβική είναι η προσπάθεια για την χορήγηση των rapid test στις ομάδες ωστόσο μια προγραμματισμένη για χθες συνάντηση γι’ αυτό το θέμα, ανάμεσα στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη με τους κ.κ. Αντωνίου και Κουπτσίδη από την ΕΠΟ, ματαιώθηκε. Έτσι δεν μπόρεσε να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Την ίδια ώρα εντείνονται οι πιέσεις από πλευράς ΠΣΑΠ και ποδοσφαιριστών ενώ η Επιτροπή που έχουν σχηματίσει οι παίκτες της Γ’ Εθνικής εξέδωσε χθες νέα ανακοίνωση ζητώντας άμεσα λύση.

Από την άλλη πλευρά είναι πλέον πασιφανές ότι πάρα πολλοί παράγοντες της Γ’ Εθνικής εκφράζονται πλέον ανοιχτά κατά της επανέναρξης, με το σκεπτικό ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στο χτίσιμο ξανά ομάδων για να βγουν πρωταθλήματα, ρισκάροντας εκ νέου ότι θα διακοπούν στο μέλλον, αφού η ομαλή ολοκλήρωση δεν χωρά καμία εγγύηση.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά περιμένουμε τις τοποθετήσεις που θα κάνει την Παρασκευή ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς για την επανέναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων. Ένα σενάριο που παίζει είναι να επιτραπούν ξανά οι προπονήσεις, χωρίς όμως να υπάρχει κανένας χρονικός ορίζοντας για το αν και πότε θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Κάτι το οποίο θα βάλει νέους προβληματισμούς στις ομάδες και είναι πιθανόν να δούμε σωματεία να μην ξεκινούν καν προπονήσεις παρότι θα τους δοθεί η δυνατότητα…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News