Μπουνάκης: «Έγιναν πολλά λάθη, το πρωτάθλημα δεν έπρεπε να αρχίσει!»

Ποδόσφαιρο
Μπουνάκης: «Έγιναν πολλά λάθη, το πρωτάθλημα δεν έπρεπε να αρχίσει!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατηγορηματικές θέσεις από τον πρόεδρο του Γιούχτα γύρω από την Γ’ Εθνική

Ο Νίκος Μπουνάκης αποτελεί τον κινητήριο μοχλό του Γιούχτα τα τελευταία χρόνια, έχοντας αναλάβει τη θέση του προέδρου και αποτελώντας μια παρουσία «κόσμημα» για το ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο.

Ο ίδιος με την επαγγελματική του ιδιότητα και έχοντας ανεπτυγμένο το ένστικτο της επιχειρηματικότητας, γνωρίζει όσο λίγοι να κρίνει και να εκτιμά τις καταστάσεις με ρεαλιστικό τρόπο. Το ίδιο ασφαλώς κάνει και τώρα, που το ποδόσφαιρο, η Γ’ Εθνική και μεταξύ δεκάδων ομάδων και ο Γιούχτας έχουν μπει σε φάση καραντίνας.

Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί, οι απαντήσεις του ήταν κατηγορηματικές και ξεκάθαρες ότι δεν έπρεπε καν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα! Όπως χαρακτηριστικά μας είπε: «Έγιναν πολλά λάθη όλο το προηγούμενο διάστημα γύρω από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Λάθη από την Κυβέρνηση και από την ΕΠΟ. Λάθος εκτιμήσεις και από εμάς, τις διοικήσεις των σωματείων. Βλέπαμε μπροστά μας και υψωνόταν ένα παγόβουνο αλλά δεν κάναμε τίποτα για να προστατευτούμε. Μας είπαν ότι θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα χωρίς θεατές και φτάσαμε στο σημείο να βλέπουμε κόσμο να κρέμεται σαν τα σταφύλια γύρω από τα κάγκελα των γηπέδων. Ήξεραν όλοι ότι θα έρθει το δεύτερο κύμα πανδημίας, όπως βλέπαμε και στις ευρωπαϊκές χώρες. Τελικά φτάσαμε στο παρόν όπου δεν υπάρχει ποδόσφαιρο, ούτε οργανωμένη μορφή αθλητισμού. Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής δεν έπρεπε καν να ξεκινήσει. Μπορεί αυτό που λέω να είναι στενάχωρο, γιατί πραγματικά στις λίγες αγωνιστικές που έγιναν, είδαμε ότι υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον, αλλά αν θέλουμε να βλέπουμε την κατάσταση ρεαλιστικά, δεν έπρεπε να μπει κανείς στην διαδικασία να χτίζει ομάδες, να κάνει όνειρα και να βάζει στόχους».

Ο κ. Μπουνάκης βλέπει και το μέλλον με ρεαλισμό, εκφράζοντας την άποψη ότι ποδόσφαιρο με αυτές τις συνθήκες δε μπορεί να υπάρξει: «Όλοι ρωτούν και αγωνιούν για το πότε θα επιστρέψουμε στα γήπεδα. Ψάχνονται οι παίκτες και οι προπονητές που πολλοί από αυτούς ζουν και από το ποδόσφαιρο. Εγώ δυστυχώς δεν είμαι αισιόδοξος. Με όσα βγαίνουν καθημερινά και όσα λένε οι λοιμωξιολόγοι, ποδόσφαιρο για το επόμενο διάστημα μέσα σε ομαλές συνθήκες δεν μπορεί να υπάρξει. Καταλαβαίνετε ότι είναι ανέφικτο οι ομάδες στην Γ’ Εθνική και στα τοπικά πρωταθλήματα να επιστρέψουν κάνοντας τεστ covid, όπου το κόστος είναι τεράστιο. Εδώ δεν ξέρουν τι θα κάνουν οι ομάδες επαγγελματικών κατηγοριών. Νομίζω ότι δεν θα αργήσει η ώρα που όλοι όσοι ασχολούμαστε, θα πρέπει να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον των ομάδων που υπηρετούμε…»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News