ΠΟΑ-Ηρόδοτος 2-1: Με ηγέτη Ρουμπάκη και σκόρερ Καϊμακαμούδη

Ποδόσφαιρο
ΠΟΑ-Ηρόδοτος 2-1: Με ηγέτη Ρουμπάκη και σκόρερ Καϊμακαμούδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού μείωσε στο τέλος αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την πρώτη της ήττα...

Στο Ατσαλένιο ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί σήμερα ένα παραδοσιακό ηρακλειώτικο ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΟΑ και Ηρόδοτο.

Ένα  ντέρμπι που εξελίχθηκε με τα στοιχεία που έχουν τα ντέρμπι με τις δύο ομάδες που έχουν κοινή μικρασιατική καταγωγή να είναι αντίπαλες μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με νίκη του ΠΟΑ που είχε ηγέτη Ρουμπάκη και σκόρερ Καϊμακαμούδη και που σύμφωνα και με τη δήλωση του προπονητή του Ηροδότου Ανδρέα Ξυδάκη κρίνεται δίκαιη αφού όντως στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα έδειχνε στον αγωνιστικό χώρο πιο επικίνδυνος και πιο κοντά στο γκολ! Το παιχνίδι που παρακολουθήσατε σε απευθείας μετάδοση από την ΚΡΗΤΗ TV ήταν αν μη τι άλλο ένα ματς με υψηλή ένταση στο γήπεδο και δύσκολες φάσεις για τον διαιτητή κ. Κρασαγάκη και τους βοηθούς του, Μαυραντωνάκη Αντώνη και Δρακουλάκη…

 Πιο αναλυτικά, μόλις στο 6ο λεπτό ο Γεωργίου είπε «όχι» στο σουτ  του Ρουμπάκη σε μια φάση που ο ΠΟΑ άγγιξε το γρήγορο γκολ.

Στο 19’ το σουτ του Μυλωνά μπλόκαρε ο Γιαγκιόζης και φτάσαμε στο 32ο λεπτό που ο ΠΟΑ κέρδισε πέναλτι για τον ΠΟΑ. Ο Σένκα βρέθηκε στο έδαφος μετά από διεκδίκηση με τον Καργιωτάκη με τον διαιτητή να κρίνει πως ο δεύτερος τον μάρκαρε αντικανονικά. Ο Καιμακαμούδης ήταν εύστοχος και πέτυχε το 1-0 για τον ΠΟΑ.

Στο 42' μετά από σουτ του Γκελοσάνι, απέκρουσε ο Γεωργίου ενώ λίγο πριν ο ΠΟΑ ζήτησε νέο πέναλτι υποστηρίζοντας πως η μπάλα βρήκε το χέρι του Κασαπάκη μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής έδειξε «παίζετε» και θεώρησε πως δεν υπήρχε καμία πρόθεση ενώ ο κ. Κρασαγάκης δεν έδεικε την άσπρη βούλα ούτε λίγο αργότερα (στο 44΄) όταν υπήρξαν νέες διαμαρτυρίες , αυτή τη φορά από πλευράς Ηροδότου για μαρκάρισμα στον Καλαμιώτη μέσα στην περιοχή.

Το β΄ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ηρόδοτο να θέλει να φτάσει στην ισοφάριση και να απειλεί με τον Κουσίδη να μη σουτάρει άστοχα στο 55΄

Ο Ηρόδοτος προσπάθησε να παίξει πιο ανοικτά αλλά άφησε κενά και έτσι ο ΠΟΑ βρήκε χώρους και βρήκε και τον τρόπο να φτάσει στο 2-0! Στην κόντρα επίθεση ο Καϊμακαμούδης στο 70΄με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Γεωργίου και πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και δεύτερο της ομάδας του.

Ακολούθησαν δύο καλές στιγμές και για τις δύο ομάδες αλλά όχι η κλασική ευκαιρία: Στο 72΄το σουτ του Δ. Κοιλιάρα δεν βρήκε στόχο, στο 74΄το σουτ του Μέμμου επίσης αλλά στο 77΄ο Ποτουρίδης με κεφαλιά «ψαράκι» απείλησε σε μεγάλο βαθμό!

Ο Ηρόδοτος προειδοποίησε, είχε μια καλή στιγμή και με σουτ του Κοιλιάρα και τελικά λίγο πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας μείωσε το σκορ! Ο Κανδηλάκης είχε…προωθηθεί στην κορυφή της επίθεσης και με δυναμικό τρόπο έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα του Γιαγκιόζη για το 2-1. Ωστόσο αυτό το σκορ έμεινε και στις καθυστερήσεις και οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πανηγύρισαν…

Ο Ηρόδοτος θα μπορούσε να είναι διαφορετικός με τον Γιάννη Κοιλιάρα στην ενδεκάδα (λόγω τραυματισμού είδε το ματς από την κερκίδα) και τον Δημήτρη να μπορεί να βγάλει ολόκληρο το ματς αλλά προς τιμήν του ο Ανδρέας Ξυδάκης δεν θέλησε να δώσει έμφαση στα προβλήματα λέγοντας «όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί για τον Ηρόδοτο»…

 ΠΟΑ (Αντώνης Ανδρουλάκης): Γιαγκιόζης, Νάτος, Σαμουηλίδης, Αναστασιάδης, Ρουμπάκης (80΄Ξυλούρης), Τσιρούδης, Σένκα (64΄Χατζηανδρέου), Καϊμακαμούδης, Κερμενίδης, Γκελοσάνι (59΄Μέμμος), Πατινιώτης.

ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Ανδρέας Ξυδάκης): Γεωργίου, Καργιωτάκης (46΄Ποτουρίδης), Αρκούδας, Κανδηλάκης, Καρβούνης, Κασαπάκης (83΄Κίσσας), Μυλωνάς (87΄Μπαλάφας), Καλαμιώτης Ηρ., Κοντογιάννης (46΄Λούσι), Γκίνη (46΄Κοιλιάρας Δ.), Κουσίδης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News