Ιστορική πρώτη νίκη της Δαμάστας στην Γ΄Εθνική

Ποδόσφαιρο
Ιστορική πρώτη νίκη της Δαμάστας στην Γ΄Εθνική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως το συγκρότημα του Γιάννη Χατζησεβαστού έφτασε στο τελικό 1-3 στο Ατσαλένιο επί του ΠΟΑ

Ημέρα... Δαμάστας ήταν η χθεσινή, με το τρίποντο με 1-3 απέναντι στον ΠΟΑ μέσα στο Ατσαλένιο να είναι το πρώτο στην ιστορία της ομάδας σε επίπεδο Γ’ Εθνικής και να πανηγυρίζεται ανάλογα. Μάλιστα η επιτυχία για τη Δαμάστα ήρθε με εξαιρετική εμφάνιση και με “όπλο” τις αντεπιθέσεις, με τον δαιμόνιο Πορτογάλο Μιγκέλ Ολιβέιρα να είναι εκπληκτικός με ένα γκολ και συμμετοχή στα άλλα δύο, τα οποία σημείωσε με ισάριθμες κεφαλιές ο Καμπεράι. Από την άλλη πλευρά ο ΠΟΑ είχε ένα καλό διάστημα από το 20’ έως το 45’ που θα μπορούσε να προηγηθεί, αλλά στο β’ ημίχρονο δε βρήκε αντίδραση στην ψυχωμένη παρουσία της Δαμάστας.

Η ομάδα του Γιάννη Χατζησεβαστού μπήκε αποφασισμένη στο ματς και στο 4’ προηγήθηκε 0-1, με τον Ολιβέιρα να αξιοποιεί την κάθετη πάσα του Χατζηστάμου κι ενώ προηγήθηκε εξαιρετική συνεργασία. Ο ΠΟΑ ισοφάρισε γρήγορα με κεφαλιά του Γκελοσάνι στο 8’ και το 1-1 παρέμεινε ως το τέλος του α’ ημιχρόνου, με τους γηπεδούχους να έχουν δύο αξιόλογες στιγμές με Μέμμο και Σένκα για να προηγηθούν στο σκορ. Στην επανάληψη η Δαμάστα μπήκε και πάλι δυνατά και στο 51’ ο Ολιβέιρα με τον Μπάμπη συνεργάστηκαν ωραία, ο δεύτερος σέντραρε και με εκπληκτική κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι ο Καμπεράι έδωσε εκ νέου προβάδισμα 1-2 στην ομάδα του. Στο 60’ ο ΠΟΑ είχε διπλή ευκαιρία με Τσιρούδη και Καϊμακαμούδη, αλλά η Δαμάστα τον “πλήγωσε” σε νέα αντεπίθεση, όταν στο 36’ ο Καμπεράι σκόραρε με νέα κεφαλιά από σέντρα του εκπληκτικού Μιγκέλ Ολιβέιρα, “κλειδώνοντας” έτσι τη νίκη της Δαμάστας. Από εκεί και πέρα, με ψυχωμένη αμυντική γραμμή η Δαμάστα δεν απειλήθηκε ουσιαστικά και αντίθετα ήταν εκείνη που δημιούργησε μεγάλες φάσεις με Μεϊρέλες, που είχε και δοκάρι, και Μηλιαράκη. Να σημειώσουμε ότι για τη Δαμάστα αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Κομνηνός και θα απουσιάσει από το εντός έδρας παιχνίδι της Κυριακής με την Αναγέννηση Ιεράπετρας.

Δείτε το σχετικό βίντεο της ΚρήτηTV:

Μετά το παιχνίδι, ο Γιάννης Χατζησεβαστός αφιέρωσε την πρώτη νίκη της Δαμάστας στον ηγέτη της Αντώνη Παπαδάκη και σε όλο το χωριό, και επισήμανε ότι ήρθε επάξια απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο. O Αντώνης Ανδρουλάκης επισήμανε ότι ο ΠΟΑ άργησε να μπει στο κλίμα της αναμέτρησης, αλλά είπε ότι η ομάδα του ήταν καλύτερη και ουσιαστικά το πρόβλημα το δημιούργησε ένας παίκτης της Δαμάστας, εννοώντας τον Μιγκέλ Ολιβέιρα. Να τονίσουμε επίσης ότι ο ΠΟΑ εξέφρασε παράπονα για ορισμένες αποφάσεις του διαιτητή της αναμέτρησης κ. Βισκαδούρου.

ΠΟΑ (Αντώνης Ανδρουλάκης): Γιαγκιόζης, Νάτος (87’ Μανιαδάκης), Σαμουηλίδης, Αναστασιάδης, Πατινιώτης, Κερμενίδης, Τσιρούδης, Γκελοσάνι (67’ Ρουμπάκης), Μέμμος (74’ Ξυλούρης), Σένκα, Καϊμακαμούδης.

ΔΑΜΑΣΤΑ (Γιάννης Χατζησεβαστός): Δημαράκης, Παπαδάκης (87’ Μηλιαράκης), Μπάμπης, Παπαδομιχελάκης, Ταβλαδωράκης, Ολιβέιρα, Αννιτσάκης, Μεϊρέλες (82’ Τζουβάρας), Χατζηστάμου (88’ Αποστολάκης), Καμπεράι, Κομνηνός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News