Γ Εθνική

Γ’ Εθνική: Πέφτουν 7 από την Κρήτη!

Εγκρίνεται αύριο από την ΕΠΟ η προκήρυξη για άνοδο και υποβιβασμό

Κρίσιμες αποφάσεις για την Γ’ Εθνική θα πάρει κατά την αυριανή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ που αναμένεται παράλληλα να επικυρώσει την είσοδο του Πλατανιά ως 16ης ομάδας στον κρητικό όμιλο. Σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων δεν χρειάζεται να γίνει ξανά κλήρωση, με την ομάδα των Χανίων να παίρνει την θέση του «ρεπό» στο πρόγραμμα.

Ωστόσο εκείνο που «καίει» είναι τι γίνεται με την άνοδο και τον υποβιβασμό. Οι ομάδες που θα υποβιβάζονται από τον κρητικό όμιλο θα είναι επτά, δηλαδή όσες τερματίσουν από την 10η έως την 16η θέση της βαθμολογίας. Για την άνοδο, θα είναι τέσσερις οι ομάδες που θα προβιβαστούν στη Football League της επόμενης περιόδου και θα προκύψουν από ειδικό μίνι πρωτάθλημα όπου θα αγωνιστούν οι πρωταθλητές των 10 ομίλων. Η προκήρυξη της Γ’ Εθνικής που θα ψηφιστεί στην αυριανή Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής:

 

Προβιβασμός

Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των Ομάδων, θα προβιβαστούν στη Football League οι τέσσερις (4) Ομάδες, (οι δύο πρώτες κάθε Ομίλου), που θα προκύψουν από το «ειδικό πρωτάθλημα». Συνολικά θα προβιβαστούν τέσσερις (04) Ομάδες. Αν μία ή περισσότερες ομάδες που δικαιούνται να αγωνιστούν στην Football League παραιτηθούν για οποιανδήποτε λόγο από την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή ή δεν λάβουν την απαιτούμενη για την συμμετοχή τους αδειοδότηση, ή αν μία ή περισσότερες από τις δικαιούμενες να προβιβασθούν ομάδες από την Γ΄ Εθνική ερασιτεχνική κατηγορία στη Football League δεν καταφέρουν να συστήσουν Π.Α.Ε ή δεν λάβουν την προβλεπόμενη αδειοδότηση, τότε το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι τέσσερεις (04) αμέσως επόμενες Ομάδες στην σειρά κατάταξης - μετά τον προβιβασμό των προβλεπόμενων - του ειδικού πρωταθλήματος και σύμφωνα με την σειρά κατάταξής τους και με τους ίδιους κανόνες, (Άρθρο 20 παρ. 10 του Κ.Α.Π.).

 

Ειδικό πρωτάθλημα

Μετά το πέρας της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί «ειδικό πρωτάθλημα» για τον προβιβασμό των Ομάδων στη Football League για την περίοδο 2021 - 2022 με τους εξής όρους:

α. θα πάρουν μέρος σε αυτό οι πρώτες Ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου κάθε Ομίλου. Συνολικά θα πάρουν μέρος δέκα (10) Ομάδες.

β. Θα σχηματιστούν δύο (2) Όμιλοι των πέντε (5) Ομάδων ο καθένας ως εξής:

Θα γίνει κλήρωση και θα μπουν σε μία κληρωτίδα και τα δέκα (10) Σωματεία – Πρωταθλητές. Τα πέντε (05) πρώτα Σωματεία που θα κληρωθούν θα απαρτίζουν τον ένα Όμιλο και τα υπόλοιπα πέντε (05) Σωματεία θα απαρτίζουν τον άλλο Όμιλο.

γ. Οι αγώνες που θα διεξαχθούν θα είναι διπλοί (εντός – εκτός έδρας). Συνολικά θα διεξαχθούν δέκα (10) αγωνιστικές σε κάθε Όμιλο.

δ. Οι δύο (2) πρώτες Ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης κάθε Ομίλου θα προβιβαστούν στη Football League για την περίοδο 2021 - 2022. Συνολικά θα προβιβαστούν τέσσερις (4) Ομάδες.

Παραμονή - Υποβιβασμός

Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των Ομάδων, οι Ομάδες που θα παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία για την περίοδο 2021 – 2022, είναι αυτές που θα καταλαμβάνουν ανά Όμιλο τις κάτωθι θέσεις:

Στους Ομίλους 1ο και 10ο, θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 10η θέση και κάτω θα υποβιβαστούν στην Α΄ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ.

Στους Ομίλους 2ο,3ο,4ο, 5ο,6ο,7ο 8ο και 9ο Ομίλους, θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 9η θέση και κάτω θα υποβιβαστούν στην Α΄ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια