Άνω-κάτω o κρητικός όμιλος λόγω Πλατανιά!

Ποδόσφαιρο
Άνω-κάτω o κρητικός όμιλος λόγω Πλατανιά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γίνεται νέα κλήρωση, η σέντρα πάει 18 Οκτωβρίου και υπάρχουν έντονες αντιδράσεις

Η 16η ομάδα του κρητικού ομίλου της Γ’ Εθνικής πρέπει να θεωρείται ο Πλατανιάς, ο οποίος μετά την αποχώρησή του από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, επιστρέφει στο κρητικό ποδόσφαιρο!

Οι Χανιώτες γλιτώνουν έτσι την κάθετη πτώση στα τοπικά πρωταθλήματα των Χανίων αλλά η είσοδός τους στην Γ’ Εθνική φέρνει νέα δεδομένα στον κρητικό όμιλο αλλά και προκαλεί έντονες αντιδράσεις από άλλα σωματεία της Κρήτης.

Κι αυτό γιατί θα πρέπει να γίνει νέα κλήρωση καθώς σύμφωνα με τη Νομική Υπηρεσία δεν μπορεί ο Πλατανιάς ως 16η ομάδα να πάρει τη θέση του «ρεπό» στην κλήρωση που ήδη έχει γίνει. Και όχι μόνο αυτό αλλά το πρωτάθλημα πάει πίσω κι άλλη μια εβδομάδα κι αντί στις 11 θα ξεκινήσει στις 18 Οκτωβρίου!

Οι δηλώσεις Δημητρίου

Τις εξελίξεις στην Γ’ Εθνική επιβεβαιώνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων κ. Παναγιώτης Δημητρίου λέγοντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ: «Έχουμε τη δήλωση συμμετοχής των δύο ομάδων. Η συμμετοχή του Πανιωνίου και του Πλατανιά είναι αντίθετη προς τον κανονισμό. Ο κανονισμός αναφέρει ότι όταν οι ομάδες δεν θέλουν να αγωνιστούν στην κατηγορία που ανήκουν, πάνε στην αμέσως επόμενη. Η αμέσως επόμενη για Πανιώνιο και Πλατανιά ήταν η Football League. Εμείς συνεδριάσαμε σαν Επιτροπή Διοργανώσεων και κάνουμε θετική εισήγηση προς το ΔΣ της Ομοσπονδίας, γιατί μόνο αυτό είναι αρμόδιο, όταν ο ΚΑΠ λέει κάτι διαφορετικό. Στις 08/10 θα αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή για τη συμμετοχή του Πλατανιά και του Πανιωνίου στη Γ’ Εθνική. Η περίπτωση της Κέρκυρας είναι διαφορετική, γιατί είχε υποβιβαστεί στη Football League, δεν χρειάζεται απόφαση της Επιτροπής, θα παίξει κανονικά στη Γ’ Εθνική».

Για τη νέα κλήρωση που θα γίνει είπε: «Έχουμε προβλήματα εκεί με τις κληρώσεις των τριών ομίλων που θα τοποθετήσουμε τις ομάδες. Θα ανακοινώσουμε ότι το πρωτάθλημα σε αυτούς τους 3 ομίλους θα πάει μια εβδομάδα πίσω. Ο Πανιώνιος θα είναι στον 6ο όμιλο, με τις ομάδες των Κυκλάδων, ο Πλατανιάς στον 10ο όμιλο, ενώ η Κέρκυρα στον 5ο όμιλο. Θα πρέπει να γίνει κλήρωση από την αρχή σε αυτούς τους τρεις ομίλους και πρέπει να βιαστούμε. Την επόμενη μέρα του διοικητικού συμβουλίου θα γίνει η κλήρωση και θα αρχίσουν οι τρεις όμιλοι στις 18/10. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει αντίρρηση από τα 17 μέλη του συμβουλίου της ΕΠΟ. Ήδη στην Επιτροπή Διοργανώσεων συμμετέχουμε τρεις σύμβουλοι της ΕΠΟ, εγώ, ο κ. Ψαρρόπουλος και ο κ. Διακοφώτης, που είμαστε θετικοί. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει σύμβουλος της Ομοσπονδίας που δεν θέλει να παίξουν ποδόσφαιρο οι Πανιώνιος και Πλατανιάς». 

Αντιδρούν οι ομάδες

Πάντως οι εξελίξεις με τον Πλατανιά έφεραν αναταραχή στο κρητικό ποδόσφαιρο και πολλές ομάδες εξέφρασαν επίσημα την αντίδρασή τους. «Ελλάς το μεγαλείο σου. Ας μας πει κάποιος γιατί εμείς τρέχαμε να προλάβουμε τις προθεσμίες με τα παράβολα συμμετοχής» είπε σκωπτικά ο ηγέτης του ΑΟ Δαμάστας κ. Παπαδάκης ενώ ο πρόεδρος του Γιούχτα κ. Μπουνάκης σχολίασε: «Τέτοιες αιφνιδιαστικές αποφάσεις μέσα σε μια περίοδο που υπάρχει ανασφάλεια λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού δημιουργούν ακόμα περισσότερα προβλήματα και δεν βοηθούν το ποδόσφαιρο να κάνει ένα βήμα μπροστά.  Δυστυχώς αντί εκείνοι που αποφασίζουν για την Γ’ Εθνική να προστατέψουν τις ομάδες και τον προγραμματισμό που έχουν κάνει, αποδεικνύονται ανεπαρκείς σε αυτό το επίπεδο…» 

Ο πρόεδρος του Αλμυρού κ. Βίστης είπε: «Ας πρυτανεύσει η λογική και μη χαλάσει ο προγραμματισμός. Ας μπει ο Πλατανιάς στη θέση του ρεπό». Λάβρος ήταν ο πρόεδρος του Πόρο κ. Ασσαργιωτάκης:  «Δεν μπορούν να παίζουν με τον κόπο μας, με τα χρήματα μας, με την αγωνία μας, με την προσπάθεια που κάνουμε όλοι, διοίκηση, προπονητές και παίκτες. 

Πρόκειται για την υπέρτατη κοροϊδία, δεν μπορούμε να κάνουμε προγραμματισμό, δεν μπορούμε να κάνουμε φιλικά, δεν μπορούμε να οργανώσουμε το παραμικρό». Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ηροδότου κ. Γεωργιάδης είπε: «Δεν είναι τυχαίο ότι δεν ξέρουμε πραγματικά πότε παίζουμε, με ποιον και ποιες ομάδες θα συμμετέχουν. Αυτό είναι ελληνικό φαινόμενο σε όλες τις κατηγορίες! Γι’ αυτό και δεν μας κάνει έκπληξη. Εμείς ήμασταν έτοιμοι για την αρχική ημερομηνία, θα είμαστε έτοιμοι και στην 18 Οκτώβρη που μοιάζει νέα πιθανή ημερομηνία έναρξης». 

Παίζουν και φιλικά

Μέσα στη γενικότερη αναστάτωση που υπάρχει, οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να συνεχίσουν την προετοιμασία τους και αυτό το σαββατoκύριακο γίνονται αρκετά φιλικά. Ο Γιούχτας μάλιστα πάει στη Σαντορίνη για να δώσει φιλικό με τη δυνατή ομάδα του νησιού που έχει υψηλούς στόχους στον 6ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής. Επίσης σήμερα θα γίνουν τα φιλικά ΑΟΑΝ-Ηρόδοτος (17:30, Αγ. Νικόλαος) και Άρης Ρεθύμνου-Δαμάστα (17:30, Μισίρια) ενώ αύριο θα παίξουν Νεάπολη-Πόρος. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News