Δαμάστα: Έκανε ντεμπούτο στη Νάξο και ανακοινώθηκε ο Κομνηνός

Ποδόσφαιρο
Δαμάστα: Έκανε ντεμπούτο στη Νάξο και ανακοινώθηκε ο Κομνηνός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 20χρονος μέσος θέλει να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό παίζοντας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής

Με τον Ιπποκράτη Κομνηνό στις τάξεις της ταξίδεψε η Δαμάστα στη Νάξο και μετά το ντεμπούτο του στο φιλικό με τον Πανναξιακό, όπου είχε μάλιστα καλή παρουσία, ανακοινώθηκε επίσημα ως νέο απόκτημα της ομάδας.

Ο 20χρονος μέσος έχει επανέλθει στους αγωνιστικούς χώρους μετά τον περσινό σοβαρό τραυματισμό του και έκανε φέτος προετοιμασία με την ΠΑΕ Εργοτέλης, με την Δαμάστα τελικά να του δίνει την προοπτική για να παίξει στην Γ’ Εθνική, να αποκτήσει ρυθμό και να βρει τον καλό του εαυτό. Στην ανακοίνωση για την μεταγραφή Κομνηνού η Δαμάστα αναφέρει τα εξής:

«Ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα που έχει αναδείξει τα τελευταία χρόνια το κρητικό ποδόσφαιρο, ο Ιπποκράτης Κομνηνός, αποτελεί και επίσημα μεταγραφικό απόκτημα του ΑΟ Δαμάστας και θα αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική με την φανέλα του συλλόγου.

Μάλιστα, ο νεαρός μέσος έκανε το ντεμπούτο του στη Νάξο, στο φιλικό της Δαμάστας με τον Πανναξιακό, έχοντας πολύ καλή παρουσία καθώς από την πρώτη στιγμή φάνηκαν τα δείγματα της ποιότητάς του, παρότι ουσιαστικά είχε στην διάθεσή του ελάχιστο χρόνο για να ενσωματωθεί στη νέα του ομάδα.

Ο Ιπποκράτης Κομνηνός γεννήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2000, δηλαδή σε τρεις μήνες συμπληρώνει τα 20 χρόνια του. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του πορεία στην Ακαδημία του Ηροδότου και το καλοκαίρι του 2014 μετακόμισε στον ΟΦΗ, αγωνιζόμενος με την ομάδα Κ15 του συλλόγου ενώ κλήθηκε και στην Εθνική Παίδων. Επίσης σε μικρή ηλικία ήταν αρχηγός στις Μικτές Ομάδες Παίδων και Νέων της ΕΠΣΗ, όπου κατέκτησε τα πρωταθλήματα Κρήτης ενώ ήταν βασικό μέλος και στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Μικτής Περιφέρειας Κρήτης.

Το 2015, σε ηλικία μόλις 15 ετών, η τεχνική ηγεσία της πρώτης ομάδας του ΟΦΗ του έδωσε την ευκαιρία να είναι στο έμψυχο δυναμικό (πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής) και το όνομά του γράφτηκε στην ιστορία! Στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 ο ΟΦΗ φιλοξένησε τον Ποσειδώνα για το Κύπελλο ΕΠΣΗ, ο Ιπποκράτης μπήκε ως αλλαγή στο ματς στο β’ ημίχρονο και με τη συμμετοχή του έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που φόρεσε την φανέλα του ΟΦΗ σε επίσημο παιχνίδι σε ηλικία 14 χρόνων και 9 μηνών!

Στη συνέχεια παραχωρήθηκε για λίγους μήνες με τη μορφή δανεισμού στον ΠΑΟ Κρουσώνα, όπου αγωνίστηκε στην Γ’ Εθνική και επέστρεψε στον ΟΦΗ για να αγωνιστεί στην ομάδα Κ19. Μάλιστα, τη σεζόν 2016-2017 αναδείχτηκε πρωταθλητής με την ομάδα Κ19 στο πρωτάθλημα Νέων της Football League.

Τη σεζόν 2017-2018 πήρε μεταγραφή στην Κ19 του Αστέρα Τρίπολης παίζοντας στην Super League και το καλοκαίρι του 2018 επέστρεψε στο Ηράκλειο, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Κ19 του Εργοτέλη.

Η πορεία του ήταν εξαιρετική αλλά στα μισά της περσινής σεζόν υπέστη σοβαρό τραυματισμό (ρήξη χιαστού). Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και με την στήριξη της οικογένειάς του ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψει υγιής και δυνατός στους αγωνιστικούς χώρους, ενώ καταλυτικό ρόλο στην αποκατάστασή του έπαιξε ο κ. Δημήτρης Τριβιζαδάκης.

Ο Ιπποκράτης Κομνηνός από τον περασμένο Ιούλιο συμμετείχε στην προετοιμασία της ΠΑΕ Εργοτέλης ώσπου η Δαμάστα εκδήλωσε πολύ ζεστό ενδιαφέρον για την απόκτησή του, δίνοντάς του την προοπτική να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και να αποκτήσει ρυθμό, για να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό μετά την μεγάλη του αποχή από τους αγωνιστικούς χώρους λόγω του τραυματισμού του.

Ο ΑΟ Δαμάστας και ο φυσικός ηγέτης Αντώνης Παπαδάκης καλωσορίζουν τον Ιπποκράτη Κομνηνό στην οικογένεια του σωματείου και του εύχονται μια καλή νέα ποδοσφαιρική σεζόν με υγεία ώστε να συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων της ομάδας στην Γ' Εθνική».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News