Στον αέρα ο κρητικός όμιλος: Δημιουργήθηκε μείζον θέμα από το… πουθενά!

Ποδόσφαιρο
Στον αέρα ο κρητικός όμιλος: Δημιουργήθηκε μείζον θέμα από το… πουθενά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια εντελώς... άκυρη αναφορά στο δελτίο Τύπου του Υφυπουργείο Αθλητισμού… άναψε φωτιές στην ΕΠΟ για το κρητικό ποδόσφαιρο

Όλα τα είχε το κρητικό ποδόσφαιρο, με το Lockdown λόγω κορωνοϊού σε Χανιά και Ηράκλειο, την απαγόρευση φιλικών, τα πολλά οικονομικά προβλήματα και την αβεβαιότητα για το μέλλον, εντέλει έγινε άδικα θέμα και στην ΕΠΟ! Αφορμή αποτέλεσε μια εντελώς άκυρη αναφορά σε δελτίο Τύπου του Υφυπουργείο Αθλητισμού που δημιούργησε μείζον θέμα και αναστάτωση για τον κρητικό όμιλο της Γ’ Εθνικής στην Ομοσπονδία, με σκέψεις ακόμα και κατάργησή του από την ΕΠΟ!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Το πρωί της περασένης Κυριακής ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης είχε συνάντηση με εκπροσώπους των ομάδων του Ηρακλείου στην Γ’ Εθνική.

Μια συνάντηση που ήταν επιθυμία κάποιων σωματείων εξ’ αυτών ενώ τα υπόλοιπα προσκλήθηκαν από το γραφείο του Υφυπουργού, με τη σημείωση ότι δεν συμμετείχε ο ΑΟ Δαμάστας, με τον οποίο ο κ. Αυγενάκης είχε συνάντηση το προηγούμενο βράδυ στην εορταστική φιέστα. Στην συνάντηση έδωσαν το παρών τα υπόλοιπα πέντε σωματεία του Ηρακλείου (Ηρόδοτος, ΠΟΑ, Γιούχτας, Πόρος, Αλμυρός) με τη συζήτηση να περιστρέφεται κυρίως γύρω από τον άξονα της απουσίας του κόσμου από τα γήπεδα και του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου για τον COVID-19 αλλά και τις παρενέργειες που υπάρχουν (απουσία χορηγών, οικονομικά ζητήματα κλπ).

Η συζήτηση έγινε σε γενικό πλαίσιο και σε μία αποστροφή του λόγου του ο κ. Αυγενάκης είπε ότι δεν μπορεί να κάνει ιδιαίτερες ενέργειες καθώς τα σωματεία ανήκουν στην ΕΠΟ (σ.σ. αγωνίζονται σε πρωτάθλημα ΕΠΟ και ανήκουν στη δύναμη της ΕΠΣ Ηρακλείου). Εκεί λοιπόν τέθηκε πάντα θεωρητικά το ζήτημα ότι θα μπορούσε η Γ’ Εθνική να έχει εκπροσώπηση στην ΕΠΟ, κάτι ασφαλώς που είναι άτοπο και δεν προβλέπεται από πουθενά. Κι όμως χρησιμοποιώντας τα σωματεία του Ηρακλείου, ο κ. Αυγενάκης για «μικροπολιτικά παιχνίδια» έβγαλε δελτίο Τύπου ότι οι ομάδες ζητούν αποφασιστικό ρόλο στην ΕΠΟ!

Στο ίδιο δελτίο Τύπου δεν υπάρχει ούτε… μισή λέξη για τον κύριο προβληματισμό των σωματείων για την απουσία κόσμου, την απουσία χορηγών, την οικονομική ανέχεια αλλά αναδείχτηκε ως μείζον θέμα η εκπροσώπηση στην ΕΠΟ, ενώ χωρίς να υπάρχει λόγος προβάλλονται οι θέσεις του Υφυπουργείου για τις εκλογές των Ομοσπονδιών αλλά και το αθλητικό Μητρώο, μια διαδικασία που κανένα σωματείο δεν μπορεί να ολοκληρώσει!

Καλά θα κάνει λοιπόν ο Υφυπουργός Αθλητισμού, και ένα παραπάνω ως Ηρακλειώτης που είναι, να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην παίζει παιχνίδια στην πλάτη των σωματείων, εκθέτοντάς τα στην Ομοσπονδία...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News