Ηρόδοτος για Μητρώο: «Δώρον άδωρον…»

Ποδόσφαιρο
Ηρόδοτος για Μητρώο: «Δώρον άδωρον…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοβαρές αντιδράσεις εκφράζει ο Ηρόδοτος για το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων

Σοβαρές αντιδράσεις εκφράζει ο Ηρόδοτος για τις προϋποθέσεις εγγραφής στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, προκειμένου να ενταχθούν στα μέτρα οικονομικής στήριξης.

Ο σύλλογος της Νέας Αλικαρνασσού στέκεται στην ειδική αθλητική αναγνώριση της ΓΓΑ που ελάχιστα σωματεία διαθέτουν με αποτέλεσμα ως τις 5 Ιουνίου που είναι η καταληκτική προθεσμία, να μην μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία. Ο Ηρόδοτος αναφέροντας ότι είναι «δώρον άδωρον», τονίζει στην τοποθέτησή του:

«Προκειμένου να ενταχθούν τα ερασιτεχνικά σωματεία στα μέτρα οικονομικής στήριξης, λόγω των συνεπειών του κορωνοϊού, το υπουργείο αθλητισμού απαιτεί από τα σωματεία να εγγραφούν στην ειδική προς τούτο πλατφόρμα.

Μόνο που για να γίνει αυτό εφικτό, απαιτείται τα σωματεία πέραν των άλλων, να έχουν και ειδική αθλητική αναγνώριση από την Γ.Γ.Α.

Ελάχιστα σωματεία διαθέτουν την αναγνώριση αυτή και ως εκ τούτου οι προθέσεις θα παραμείνουν προθέσεις και ελάχιστα σωματεία θα τα καταφέρουν αφού η προθεσμία λήγει την 5/6/2020.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν αντί της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης , απαιτείτο η σχετική βεβαίωση της οικείας αθλητικής Ομοσπονδίας και η υπόθεση ένταξης στο ειδικό μητρώο της ΓΓΑ να γίνει σε δεύτερο χρόνο.

Γιατί εάν ο στόχος είναι η ενίσχυση των πραγματικών αναγκών των ερασιτεχνικών συλλόγων, η απαίτηση του μέτρου αυτού θα οδηγήσει στο ακριβώς αντίθετο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News