Γ Εθνική

Επιθεώρηση και χρηματοδότηση για τις εγκαταστάσεις του Ηροδότου

Αντιπροσωπεία από Περιφέρεια, Δήμο, ΕΠΣΗ και τεχνικούς βρέθηκε σήμερα στη Νέα Αλικαρνασσό

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η επιθεώρηση των εγκαταστάσεων του δημοτικού Σταδίου Ηροδότου, από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Συριγωνάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες και μηχανικούς της Περιφέρειας και του Δήμου.

 

Παρόν ήταν και ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ κ. Τζώρτζογλου μαζί με τον πρόεδρο της επιτροπής πρωταθλημάτων κ. Ασλάνη. Παρόν επίσης ήταν και ο διευθυντής ΔΕΠΑΝΑΛ μηχανικός κ. Σμαραγδάκης.

Η επιθεώρηση έγινε με αφορμή την κατάρρευση στην κεντρική είσοδο των εγκαταστάσεων αλλά και μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία στο γήπεδο «Γιάννης Σκουρέλλος».

Αποφασίστηκε άμεσα με χρηματοδότηση της περιφέρειας, η χρηματοδότηση απομάκρυνσης των επικίνδυνων αντικειμένων από το γήπεδο  «Γιάννης Σκουρέλλος», ώστε το γήπεδο την άλλη εβδομάδα να δοθεί για προπονήσεις και αγώνες.

Από πλευράς του Δήμου τονίστηκε ότι τα κωλύματα σχετικά με τον διαγωνισμό για την πλήρη ανακατασκευή του χώρου που έχει ήδη εγκριθεί στο ύψος 250.000 ευρώ, ξεπεράστηκαν και πολύ σύντομα θα προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός.

Επίσης η Περιφέρεια Κρήτης θα χρηματοδοτήσει τα έξοδα αποκαθήλωσης των επικίνδυνων τμημάτων των γραφείων Ηροδότου και επίσης θα αναλάβει τα έξοδα προμήθειας απαραίτητου εξοπλισμού και υλικών, για μεταφορά και λειτουργία των γραφείων Ηροδότου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, που πρόσφατα ολοκληρώθηκε με έξοδα της οικογένειας Ντίνου Μπαξεβάνη.

Επίσης υπήρξε δέσμευση για άμεση σύνταξη μελέτης για αποκατάσταση και εξωραϊσμό νότιας κερκίδας του γηπέδου.

Ο κ. Συριγωνάκης μετέφερε την υπόσχεση του Περιφερειάρχη κ. Σταύρου Αρναουτάκη ότι η Περιφέρεια Κρήτης είναι κοντά και αρωγός στον ιστορικό σύλλογο του Ηροδότου.

Η διοίκηση του Ηροδότου ευχαριστεί την Περιφερειακή αρχή, τον Δήμο Ηρακλείου, την ΔΕΠΑΝΑΛ, αλλά και τον πρόεδρο της ΕΠΣΗ για το ενδιαφέρον και την βοήθεια στον σύλλογο της Νέας Αλικαρνασσού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια