Γ' Εθνική: Συναρπάζει η μονομαχία στο Ατσαλένιο

Ποδόσφαιρο
Γ' Εθνική: Συναρπάζει η μονομαχία στο Ατσαλένιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καίγεται για βαθμούς ο ΠΟΑ, σε τρομερή κατάσταση ο Γιούχτας

 Όλα τα λεφτά είναι την Κυριακή στην Γ’ Εθνική η μονομαχία που θα γίνει στο Ατσαλένιο ανάμεσα στον ΠΟΑ και τον Γιούχτα. Ένα σπουδαίο ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες του Ηρακλείου, με την σέντρα ωστόσο να τις βρίσκει από διαφορετική αφετηρία.

Ο ΠΟΑ αγνοεί εδώ και καιρό τη νίκη, με αποτέλεσμα να έχει μείνει καθηλωμένος στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, χωρίς όμως να έχει ανοίξει πολύ η διαφορά με τις ομάδες που βρίσκονται ψηλότερα. Από την άλλη ο Γιούχτας είναι μακράν η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος, μετρώντας τέσσερις σερί νίκες και είναι αήττητος στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές καθώς μεσολάβησε και το ρεπό. Η κυριακάτικη αναμέτρηση στο Ατσαλένιο μάλιστα θα είναι το τέταρτο σερί παιχνίδι μακριά από τις Αρχάνες! Οι δύο αντίπαλοι αντιμετωπίζουν με μέγιστη προσήλωση και συγκέντρωση το μεταξύ τους ντέρμπι….

«Για μια νίκη ανάσα»

Ο ΠΟΑ προέρχεται από τρεις ήττες με Επισκοπή, Πόρο και Πανακρωτηριακό και το τρίποντο την Κυριακή μοιάζει με μονόδρομο. Ο προπονητής Μανόλης Σκύβαλος τόνισε τα εξής σε δήλωσή του: «Τόσο το παιχνίδι που έρχεται με τον Γιούχτα αλλά και όλα τα υπόλοιπα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, είναι για εμάς τελικοί. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, η ομάδα χρειάζεται βαθμούς για να αναπνεύσει. Όλα είναι ανοιχτά στην βαθμολογία και αυτό μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο για να διεκδικήσουμε το τρίποντο. Μια νίκη που θα μας τονώσει και την ψυχολογία. Θεωρώ ότι στα Καθιανά με τον Πανακρωτηριακό ηττηθήκαμε άδικα και θα πρέπει στο παιχνίδι που έρχεται να τα αφήσουμε όλα πίσω μας, να πάρουμε αυτό που θέλουμε και να κάνουμε μια καινούργια αρχή». Στην διάθεση του Σκύβαλου δεν θα βρίσκεται ο τραυματίας Λέκκας ενώ όλα δείχνουν ότι κάτω από τα γκολπόστ θα βρίσκεται ο Μανουσάκης, που ξεπέρασε το πρόβλημα που είχε στον ώμο.

«Μετράει η ψυχή»

Από την πλευρά του Γιούχτα ο Μηνάς Πίτσος βλέπει την ομάδα του να πετάει από νίκη σε νίκη (με Πανακρωτηριακό εντός και με Ρεθυμνιακό, ΑΟΑΝ, Πόρο εκτός έδρας), επισημαίνοντας στις δηλώσεις ενόψει του ντέρμπι στο Ατσαλένιο: «Όλοι ξέρουμε τι σημαίνουν για τον καθένα τα παιχνίδια ανάμεσα στον Γιούχτα και τον ΠΟΑ. Είναι πραγματικά ντέρμπι, που μετράει η ψυχή και η αποφασιστικότητα για να τα διεκδικήσεις. Σίγουρα όποιος βάλει πρώτος γκολ, έχει και το μεγάλο πλεονέκτημα σε τέτοια ντέρμπι. Εμείς προερχόμαστε από μια σειρά επιτυχημένων αποτελεσμάτων και θέλουμε να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα». Ο μεγάλος πονοκέφαλος βέβαια είναι η απουσία του φετινού MVP, καθώς ο Φραγκουλάκης δεν θα παίξει λόγω καρτών, όπως συμβαίνει και με τον Ραπτάκη που είδε κόκκινη κάρτα. Εκτός είναι και οι τραυματίες Κόλλιας (αρθροσκόπηση) και Κασσωτάκης, με τις απουσίες να είναι βασικές αλλά το παρήγορο για τον Μηνά Πίτσο είναι οι εξίσου σπουδαίες επιστροφές του Σταθόγλου που αποθεραπεύτηκε και των Πλουσή και Μπαλντοβαλίεφ που εξέτισαν τις ποινές τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News