Κρητικός όμιλος με πλέι-οφ και πλέι-άουτ

Ποδόσφαιρο
Κρητικός όμιλος με πλέι-οφ και πλέι-άουτ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οριστικοποιήθηκε η μορφή του νέου πρωταθλήματος που θα συμμετέχουν οι ομάδες του νησιού στην Γ’ Εθνική

Επισταμένως με τον κρητικό όμιλο της Γ’ Εθνικής ασχολήθηκε τις προηγούμενες ημέρες η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Νέας Κρήτης» από τη στιγμή που είχε «κλειδώσει» ο όμιλος με τις 9 ομάδες του νησιού, πάρθηκαν οριστικές αποφάσεις για τη μορφή του πρωταθλήματος!

Μάλιστα, κομβικό ρόλο στις τελικές αποφάσεις είχε ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΠΣΗ κ. Γιώργος-Πλούταρχος Κουτεντάκης, ο οποίος άλλωστε είχε εξουσιοδοτηθεί να τρέξει αυτό το κρίσιμο θέμα, που απασχολεί όχι μόνο το Ηράκλειο αλλά όλες τις Ενώσεις του νησιού.

Ο κρητικός όμιλος θα ξεκινήσει κανονικά, όπως και οι υπόλοιποι όμιλοι της Γ’ Εθνικής, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου. Οι εννέα ομάδες θα αγωνιστούν σε δύο γύρους συνολικής διάρκειας 18 αγωνιστικών και στη συνέχεια αποφασίστηκε να υπάρξουν πλέι-οφ και πλέι-άουτ για την ανάδειξη αντίστοιχα του πρωταθλητή αλλά και της μίας ομάδας που θα υποβιβαστεί.

Τα πλέι-οφ θα έχουν την μορφή μίνι πρωταθλήματος με τη συμμετοχή των τεσσάρων πρώτων ομάδων της βαθμολογίας (θέσεις 1 έως 4). Οι ομάδες θα μπουν στα πλέι οφ με την βαθμολογία που συγκέντρωσαν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Μετά το πέρας των πλέι-οφ, θα αναδειχτεί ο πρωταθλητής, ο οποίος στη συνέχεια θα διεκδικήσει την άνοδό του στην Football League μέσω μπαράζ με τους πρωταθλητές των άλλων ομίλων, όπως προβλέπει η προκήρυξη της Γ’ Εθνικής. Όσον αφορά τα πλέι-άουτ, θα πάρουν μέρος επίσης σε μορφή μίνι πρωταθλήματος πέντε ομάδες που στην κανονική διάρκεια του κρητικού ομίλου τερμάτισαν στις θέσεις 5 έως 9. Όπως ισχύει και στα πλέι-οφ, θα μπουν στα πλέι-άουτ με την βαθμολογία που είχαν στην κανονική διάρκεια. Μετά το πέρας των πλέι-άουτ, η ομάδα που θα τερματίσει τελευταία, θα υποβιβαστεί στα τοπικά πρωταθλήματα. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει όμως και το τι θα γίνει με τον κρητικό όμιλο την περίοδο 2020-21.

Το σχέδιο της ΕΠΟ αναφέρει ότι θα ανέλθουν στην Γ’ Εθνική απευθείας οι τέσσερις πρωταθλητές των Ενώσεων της Κρήτης ενώ οι δευτεραθλητές των ΕΠΣ θα παίξουν μπαράζ με ένα μίνι μεταξύ τους πρωτάθλημα προκειμένου να πάρουν κατάταξη και να διεκδικήσουν άνοδο για να συμπληρωθούν 14 ομάδες στον κρητικό όμιλο. Μάλιστα, αν προκύψουν κενά (αποχωρήσεις ή μη αποδοχή ανόδου) προβλέπεται και οι τριταθλητές των Ενώσεων της Κρήτης να έχουν δικαίωμα ανόδου, βάσει των κριτηρίων που προβλέπει η UEFA.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News