Γ Εθνική

Ένας μικρός… ετών 19 στην Γ’ Εθνική!

Τα πάνω κάτω φέρνει η νέα προκήρυξη της Γ’ Εθνικής όσον αφορά τη συμμετοχή των μικρών στην 11αδα - Στις 22 Σεπτεμβρίου η σέντρα

Αύριο στις 10 το πρωί στο ξενοδοχείο Divani Caravel πραγματοποιείται η Τακτική Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με πολλά φλέγοντα μέτωπα να είναι ανοιχτά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως και θέματα που έχουν να κάνουν με τη διοίκηση της ΕΠΟ.

Στην σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και χαρακτηριστικό είναι ότι ο νέος κανονισμός διαιτησίας δεν πέρασε και πάει για την επόμενη συνεδρίαση της ΕΠΟ στις 31 Ιουλίου. Ωστόσο, πέρασε η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, με την μεγάλη ανατροπή να έρχεται στο θέμα των «μικρών» και ουσιαστικά να αλλάζει τον σχεδιασμό των ομάδων με βάση τα όσα έγραφε η περσινή προκήρυξη.

Πέρυσι λοιπόν ανέφερε ότι «Για την αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020 είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η συμμετοχή σε όλη την διάρκεια του αγώνα, δύο (2) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των είκοσι ένα (21) ετών, γεννηθέντες την 01.01.1998 και εντεύθεν». Αυτό όμως φέτος δεν θα ισχύσει καθώς η νέα προκήρυξη αναφέρει για έναν μικρό αλλά 19 ετών (γεν. 2000)! Το σχετικό απόσπασμα είναι: «Για την αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020 είναι υποχρεωτική η συμμετοχή σε όλη την διάρκεια του αγώνα, ενός (1) ποδοσφαιριστή ηλικίας κάτω των δεκαεννέα (19) ετών, γεννηθέντες την 01.01.2000 και εντεύθεν. Η μη τήρηση της παρούσας πρόβλεψης συνιστά αντικανονική συμμετοχή και χορηγεί το δικαίωμα υποβολής ενστάσεως (άρθρο 23 παρ. 1ε του Κ.Α.Π.)». Έτσι ενώ οι ομάδες έκαναν σχεδιασμό με παίκτες 20 και 21 ετών, η νέα προκήρυξη αλλάζει το τοπίο και ψάχνουν «μικρούς»… ετών 19!

Ο κρητικός όμιλος

Από εκεί και πέρα στην προκήρυξη δεν γίνεται καμία αναφορά για κρητικό όμιλο, με τις πληροφορίες πάντως να λένε ότι παίζει δυνατά το σενάριο οι 9 ομάδες της Κρήτης που αγωνίζονται φέτος στην Γ’ Εθνική ότι θα συγκροτήσουν ένα όμιλο και θα αγωνιστούν σε τρεις γύρους. Αυτό θα αποφασιστεί οριστικά όταν γίνει η συγκρότηση των ομίλων, μετά και τις δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων.

Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι ως τις 5 Αυγούστου ενώ η έναρξη του νέου πρωταθλήματος έχει οριστεί για την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου. Για την άνοδο στην Γ’ Εθνική θα γίνουν μπαράζ. Δηλαδή οι οκτώ πρωταθλητές θα κάνουν τέσσερα ζευγάρια και οι νικητές θα ανέβουν στην Football League.

Όσον αφορά τις ομάδες που θα υποβιβαστούν, αυτό θα καθοριστεί από την Επιτροπή μετά τις δηλώσεις συμμετοχής και τη συγκρότηση των ομίλων. Την άνοδο στην Γ’ Εθνική θα πάρουν οι 53 πρωταθλητές Ενώσεων συν τους τρεις πρωταθλητές από τις ιδρύτριες Ενώσεις (Αθήνας, Πειραιά, Μακεδονίας).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια