Κρίνεται την άλλη εβδομάδα για τον κρητικό όμιλο στη Γ' Εθνική

Ποδόσφαιρο
Κρίνεται την άλλη εβδομάδα για τον κρητικό όμιλο στη Γ' Εθνική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναμονή στις ομάδες για την απόφαση, που δεν επηρεάζεται από το συνολικό αριθμό των ομίλων

Η ΕΠΟ έχει καταλήξει σε ένα κεντρικό σχεδιασμό για τη Γ’ Εθνική της νέας αγωνιστικής περιόδου, που δεν επηρεάζεται από την προοπτική να δημιουργηθεί ο κρητικός όμιλος.

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι η Επιτροπή Πρωταθλήματος αποφάσισε να διατηρηθούν οι οκτώ όμιλοι στην κατηγορία, όπως προβλέπει η προκήρυξη, ενώ το ενδεχόμενο για να συμπεριληφθούν σε ένα από αυτούς οι κρητικές ομάδες παραμένει ανοιχτό.

Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει οριστικά την επόμενη εβδομάδα, όμως είναι σαφές ότι δεν είναι απαραίτητο να αυξηθούν οι όμιλοι για να ικανοποιηθεί το αίτημα των ομάδων του νησιού μας.

Άλλωστε, δικαίωμα συμμετοχής στην Γ’ Εθνική έχουν εννέα “εκπρόσωποι” του νησιού στην κατηγορία, που ήδη αποτελούν ένα σημαντικό “πυρήνα” αριθμητικά.

Από ’κει και πέρα, σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες αποφάσεις, η σέντρα στο νέο πρωτάθλημα θα γίνει στις 22 Σεπτεμβρίου, ενώ οι ομάδες έχουν δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή ως τις 5 Ιουνίου.

Σε περίπτωση που μια ομάδα δε δηλώσει συμμετοχή, θα αντικατασταθεί με τον 2ο του ομίλου της Ένωσης στην οποία ανήκει, κι αν δεν μπορεί ούτε ο 2ος, ακολουθεί ο 3ος κ.τ.λ.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των δηλώσεων, η Επιτροπή Πρωταθλήματος θα προχωρήσει στον καταρτισμό των ομίλων.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται ίσως και σήμερα, ενώ φαίνεται πως σε ό,τι αφορά τους “μικρούς”, στην 11άδα θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά ένας παίκτης κάτω των 21 ετών. Τέλος, θα εφαρμοστεί η κάρτα υγείας αθλητή, που είναι απαραίτητη από την 1η Αυγούστου κι έπειτα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News