Παρών ο Γιούχτας στη συνάντηση με Βασιλειάδη για τον οικονομικό... βραχνά

Ποδόσφαιρο
Παρών ο Γιούχτας στη συνάντηση με Βασιλειάδη για τον οικονομικό... βραχνά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ομάδες αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν

Για τις ομάδες της Γ’ Εθνικής και ειδικά για τον 5ο όμιλο, όπου μετέχουν τα σωματεία της Κρήτης, το οικονομικό είναι ένας μεγάλος... βραχνάς. Το σοβαρό αυτό θέμα ήταν κυρίαρχο στην ατζέντα της συνάντησης που είχε χθες αντιπροσωπία των ομάδων με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

Το “παρών” έδωσε ο εκπρόσωπος του Γιούχτα, Μύρων Χιλετζάκης, ενώ από την Κρήτη παρευρέθηκε ακόμη ο Ο.Φ. Ιεράπετρας. Επίσης, παρόντες ήταν διοικούντες από Κερατσίνι, Ατρόμητο Πειραιά, Ιωνικό, Αιγάλεω, Θύελλα Καμαρίου και Μακεδονικό.

Η αντιπροσωπία των σωματείων ανέλυσε στον υφυπουργό τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν ακόμη και για τα λειτουργικά έξοδα, σε ένα πρωτάθλημα που μετέχουν συνολικά σε όλη την Ελλάδα 105 ομάδες.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τον 5ο όμιλο, όπου οι κρητικές ομάδες, αλλά και αυτές του Πειραιά έχουν τουλάχιστον 8 ταξίδια, όπου για το καθένα απαιτούνται 2 με 3 χιλιάδες ευρώ. Επιπλέον, υπάρχει το κόστος της διαιτησίας, που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει τα 1.000 ευρώ, ενώ το εισιτήριο του αγώνα είναι στα 10 ευρώ και περίπου το μισό από αυτό το ποσό πάει στα ταμεία των ομάδων.

Τονίστηκε, επίσης, ότι τηλεοπτικά δικαιώματα δεν υπάρχουν ως οικονομικός πόρος στη συγκεκριμένη κατηγορία, ενώ και η παρουσία των φιλάθλων δεν είναι τόσο έντονη, από τη στιγμή που σχεδόν πάντα την ίδια ώρα υπάρχουν αγώνες των μεγαλύτερων κατηγοριών.

Σε ό,τι αφορά τις επιχορηγήσεις από την Πολιτεία, τελευταία φορά που οι ομάδες έλαβαν το προβλεπόμενο ποσό ετησίως (περίπου 15 χιλιάδες ευρώ) ήταν το 2007.

Κύριο αίτημα της αντιπροσωπίας των ομάδων ήταν να υπάρχει κάποια οικονομική ενίσχυση για τις διαιτησίες και τα έξοδα μετακίνησης. Ο κ. Βασιλειάδης αναφέρθηκε σχετικά με αυτό στο μεταφορικό ισοδύναμο, τονίζοντας ότι θα κοιτάξει αν μπορεί να υπάρξουν κάποιες επιδοτήσεις.

Τέλος, δεσμεύτηκε να εξετάσει συνολικά το θέμα το επόμενο διάστημα και ζήτησε από τους εκπροσώπους των σωματείων να συσταθεί μια 3μελής επιτροπή από την πλευρά τους, ώστε να υπάρχει ευελιξία στις επαφές με το υφυπουργείο Αθλητισμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News