Παπαματθαιάκης: «Έχει όραμα ο Γιούχτας»

Ποδόσφαιρο
Παπαματθαιάκης: «Έχει όραμα ο Γιούχτας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Με εξιτάρει το γεγονός ότι μπορώ να χτίσω πράγματα στο υγιές περιβάλλον του Γιούχτα», δηλώνει στη «Νέα Κρήτη» ο Μανόλης Παπαματθαιάκης

Έχοντας αποκτήσει πέρυσι το μέταλλο του πρωταθλητή με τον Ηρόδοτο και παίρνοντας στο φετινό πρώτο μισό της σεζόν μια δυνατή γεύση Football League στον πάγκο της Α.Ε. Καραϊσκάκης, ο Μανόλης Παπαματθαιάκης επιστρέφει στον τόπο του έχοντας μπροστά του μια πρόκληση: να διεκδικήσει με τον Γιούχτα αυτό που με κόπο και πανάξια έχει καταφέρει η ομάδα των Αρχανών, πρωταγωνιστώντας στον 5ο Όμιλο της Γ' Εθνικής. Πάνω απ' όλα βέβαια για τον ίδιο αποτελεί πρόκληση η ανάληψη μιας ομάδας που εκπέμπει υγεία και το όραμά της είναι μακροπρόθεσμο.

Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του στη "Νέα Κρήτη" για τη συνεργασία του με τους Αρχανιώτες: «Το όραμα που έχουν οι άνθρωποι του Γιούχτα είναι πολύ ενδιαφέρον. Πιθανόν όλοι οι προπονητές να θέλουν να συνεργάζονται με ομάδες που έχουν υγεία και μπορούν να προσφέρουν περισσότερα παρότι είναι σε χαμηλότερες κατηγορίες. Για τον Γιούχτα η χρονιά έτσι κι αλλιώς είναι επιτυχημένη, ενώ κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το έργο του προηγούμενου προπονητή, του Μηνά Πίτσου».

«Άγχος έχουν τα φαβορί»

Αναφορικά με τη διεκδίκηση της ανόδου, αναφέρθηκε στον Γιούχτα αλλά και τις δυσκολίες που υπάρχουν, χαρακτηρίζοντας την ομάδα του αουτσάιντερ και όχι φαβορί: «Θα πάμε στα επόμενα παιχνίδια χωρίς άγχος, γιατί το άγχος το έχουν τα φαβορί. Αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να κυνηγήσουμε όσες πιθανότητες μας αναλογούν ως αουτσάιντερ και να διεκδικήσουμε να κάνουμε πραγματικότητα ένα όνειρο για τον Γιούχτα και τις Αρχάνες.

Πραγματικά είμαι κι εγώ ανυπόμονος να δω την ομάδα να αγωνίζεται, καθώς μέχρι τώρα έχω δει τον Γιούχτα μόνο σε βίντεο, αλλά και στο πώς θα συμπεριφερθεί στην αγωνιστική φθορά που υπάρχει λόγω καρτών και τραυματισμών. Παράδειγμα είναι το επόμενο παιχνίδι με τον Αμπελακιακό Σαλαμίνας, όπου θα απουσιάζουν τέσσερις ποδοσφαιριστές, οι Τριανταφύλλου και Ραπτάκης, ο Λογοθέτης λόγω καρτών και ο Βαρούχας που είναι τραυματίας, ενώ υπάρχουν κι άλλοι παίκτες στο όριο καρτών. Αυτό το λέω γιατί ξέρω την κατηγορία πολύ καλά και θεωρώ ότι το ρόστερ του Γιούχτα είναι αριθμητικά μικρό».

Επίσης ο Μανόλης Παπαματθαιάκης θεωρεί καθοριστικά τα δύο επόμενα ματς: «Αυτό στη Σαλαμίνα και στη συνέχεια το ντέρμπι με τον Εθνικό στις Αρχάνες εκτιμώ ότι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για τον στόχο που έχει τεθεί. Αν η ομάδα παρά τις σημαντικές απουσίες αντεπεξέλθει, θα μπορώ να πω με σιγουριά ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε ως το τέλος».

Όσο για το αν τον προβλημάτισε το γεγονός ότι από τη Football League επέστρεψε σε πάγκο ομάδας Γ' Εθνικής τόνισε: «Ναι, με προβλημάτισε, αλλά με εξιτάρει το γεγονός ότι στο υγιές περιβάλλον του Γιούχτα μπορώ να χτίσω πράγματα για το μέλλον. Νομίζω ότι η ομάδα διαθέτει τις βάσεις και όλες τις προϋποθέσεις, αν όχι φέτος, σύντομα τα επόμενα χρόνια να αγωνιστεί σε επαγγελματική κατηγορία».

Μετά το χθεσινό ρεπό, οι παίκτες του Γιούχτα επιστρέφουν σήμερα στο γήπεδο, ενώ αυτή θα είναι η πρώτη προπόνηση υπό τις οδηγίες του νέου τους προπονητή...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News