Μία ομάδα λιγότερη υποβιβάζεται από κάθε όμιλο της Γ’ Εθνικής

Ποδόσφαιρο
Μία ομάδα λιγότερη υποβιβάζεται από κάθε όμιλο της Γ’ Εθνικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα δεδομένα φέρνει στη Γ’ Εθνική η τροποποιημένη προκήρυξη για το πρωτάθλημα της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν.

Σε ότι αφορά την άνοδο στην Football League της επόμενης χρονιάς, είναι οριστική η απευθείας άνοδος όλων των πρωταθλητών από τους 8 ομίλους, ενώ μέσω μπαράζ θα ανέβουν και τέσσερις δευτεραθλητές.

Στον υποβιβασμό τώρα, την Τρίτη τη τάξει κατηγορία θα «αποχαιρετήσει» μία ομάδα λιγότερο από κάθε όμιλο. Έτσι, από τον 5ο όμιλο που συμμετέχουν οι ομάδες της Κρήτης θα υποβιβαστούν 5 ομάδες και όχι 6.

Αναλυτικότερα, θα «πέσουν» οι ομάδες που θα καταταγούν από τη 10η θέση και κάτω σε όλους τους ομίλους. Επιπλέον, για τους ομίλους 3, 5, 6 και 7 που απαρτίζονται από λιγότερες των 14 ομάδων θα υποβιβαστεί και ο 9ος της κατάταξης. Στους ομίλους 1, 2, 4 και 8 που αποτελούνται από 14 ομάδες ο 9ος της κατάταξης παραμένει στην κατηγορία.

Τα παραπάνω προκύπτουν από την τροποποίηση της προκήρυξης της Γ’ Εθνικής, εν αναμονή της περιβόητης αναδιάρθρωσης των κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου, στην οποία προχώρησε την Τετάρτη η ΕΠΟ.

Τέλος για την άνοδο από τα τοπικά πρωταθλήματα των ΕΠΣ, οι πενήντα τρεις (53) πρωταθλήτριες ομάδες και οι τρεις (3) δευτεραθλήτριες ομάδες των ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή συνολικά πενήντα έξι (56) ομάδες, προβιβάζονται στη Γ’ Εθνική κατηγορία για την περίοδο 2019-2020.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News