Γ Εθνική

Μαζί Κρήτη και Πειραιάς στην Γ’ Εθνική

Σε μονοπάτι γεμάτο αγκάθια εξελίσσεται για άλλη μια χρονιά ο καταρτισμός των ομίλων της Γ' Εθνικής με την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ να συνεδριάζει επί ώρες το τελευταίο διήμερο, χωρίς να καταλήγει σε αποφάσεις.

Οι πιέσεις από πολλές ομάδες και Ενώσεις κυρίως νησιωτικές αλλά και το γεγονός ότι πολλές ομάδες της Αττικής και της Πελοποννήσου θέλουν να αποφύγουν τα ταξίδια, δημιούργησε κυκεώνα προβλημάτων και γι' αυτό ανακοινώθηκε ότι η οριστική συγκρότηση των ομίλων πήρε αναβολή έως την προσεχή Παρασκευή 24 Αυγούστου.

Ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες και διαρροές για τα όσα σχεδιάζονται για την Γ' Εθνική και το πιθανότερο σενάριο θέλει τις επτά ομάδες της Κρήτης να τοποθετούνται σε έναν όμιλο συνολικά 13 ομάδων μαζί με τις έξι του Πειραιά, απ' όπου η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη θα παίξει στα μπαράζ πρωταθλητών για την άνοδο στην Football League (όπως και πέρυσι) ενώ θα υποβιβάζονται έξι ομάδες.

Ο πιθανός όμιλος 13 ομάδων στην Γ' Εθνική με τη συμμετοχή των ομάδων της Κρήτης είναι:

1.ΠΟΑ

2.Γιούχτας

3.Επισκοπή

4.ΟΦ Ιεράπετρας

5.Νεάπολη

6.Παλαιόχωρα

7.ΣΥΝΚΑ

8.Ατρόμητος Πειραιά

9.Εθνικός Πειραιά

10.Προοδευτική

11.Κερατσίνι

12.Ιωνικός

13.Αμπελακιακός Σαλ.

Μια σκέψη είναι να μπουν στον ίδιο όμιλο και οι δύο ομάδες της Δυτικής Αττικής, ο Μανδραϊκός και ο Ασπρόπυργος αλλά περισσότερες πιθανότητες έχουν να μπουν στον όμιλο της Πελοποννήσου. Πέρυσι οι ομάδες της Κρήτης συγκρότησαν έναν όμιλο με αυτές της Αθήνας, όμως φέτος η ΕΠΟ αλλάζει τελείως τον σχεδιασμό. Εφόσον επιβεβαιωθεί το ενδεχόμενο συγκρότησης ομίλου με Κρήτη και Πειραιά, το έργο των ομάδων του νησιού θα είναι δύσκολο, έχοντας να αντιμετωπίσουν έμπειρες ομάδες σε δυνατές έδρες.

Από εκεί και πέρα, η Επιτροπή Πρωταθλήματος φαίνεται ότι αφήνει σε δεύτερο πλάνο τα αμιγώς γεωγραφικά κριτήρια καθώς οι πληροφορίες λένε ότι οι ομάδες της Αθήνας θα τοποθετηθούν σε έναν όμιλο μαζί με την Ανατολική Αττική και τις Κυκλάδες αλλά θα προστεθούν και δύο ομάδες της Πελοποννήσου, η Καλαμάτα και ο Πάμισος. Αυτό το ενδεχόμενο φέρνει έντονες αντιδράσεις στις ομάδες της Μεσσηνίας, καθώς τα παιχνίδια τους θα γίνονται σε Αττική και νησιά και όχι στην Πελοπόννησο που θα έπρεπε με γεωγραφικούς όρους. Επίσης, ένα άλλο σενάριο θέλει τις τρεις ομάδες της Ρόδου (Ιάλυσος, Διαγόρας, Φοίβος Κρεμαστής) να μπαίνουν στον όμιλο της Πελοποννήσου ενώ ο Αιολικός από την ΕΠΣ Λέσβου μάλλον τοποθετείται σε όμιλο με ομάδες της Εύβοιας και της Βοιωτία

Σχόλια