default-image

Με δύο «μικρούς» στην Γ’ Εθνική, σέντρα στις 23/09

Ποδόσφαιρο
Με δύο «μικρούς» στην Γ’ Εθνική, σέντρα στις 23/09

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η προκήρυξη της Γ’ Εθνικής δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα από την ΕΠΟ, με την σημαντικότερη αλλαγή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια να είναι η υποχρεωτική  παρουσία των «μικρών»!

Όπως αναφέρει το άρθρο 10 της προκήρυξης για τις ομάδες της Γ’ Εθνικής θα πρέπει την φετινή περίοδο υποχρεωτικά να  αναγράφονται στο φύλλο αγώνα (18άδα) δύο ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών, γεννηθέντες την 01.01.1997 και εντεύθεν και δεν θα δύνανται να συμπληρωθούν οι θέσεις τους στην (18άδα) από ποδοσφαιριστές μεγαλύτερης ηλικίας. Σε περίπτωση που οποιοδήποτε σωματείο δεν τηρήσει την συγκεκριμένη υποχρέωση, θα του επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ ανά αγώνα. Ωστόσο για την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020 είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η συμμετοχή σε όλη την διάρκεια του αγώνα, δύο παικτών ηλικίας κάτω των είκοσι ένα (21) ετών, γεννηθέντες την 01.01.1998 και εντεύθεν.

Από εκεί και πέρα, η έναρξη του πρωταθλήματος ορίζεται για τις 23 Σεπτεμβρίου και το πρωτάθλημα θα γίνει σε οκτώ ομίλους, όσους και πέρυσι. Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι έως την Δευτέρα 13 Αυγούστου. Αν τα σωματεία-πρωταθλητές των Ενώσεων δεν δηλώσουν συμμετοχή, τότε έχουν δικαίωμα οι δευτεραθλητές ως τις 17 Αυγούστου, ενώ αν δεν δηλώσει ούτε ο δευτεραθλητής, δικαίωμα έχει το τρίτο σωματείο στην βαθμολογική κατάταξη ως τις 23 Αυγούστου.

Η συγκρότηση των ομίλων θα γίνει με γεωγραφικά κριτήρια μετά την ολοκλήρωση των συμμετοχών. Η άνοδος θα γίνει όπως και πέρυσι με μπαράζ των πρωταθλητών και άνοδο τεσσάρων ομάδων στη Football League ενώ ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν, θα καθοριστεί επίσης μετά τις συμμετοχές. Αναφορικά με την άνοδο από τα τοπικά πρωταθλήματα στην Γ’ Εθνική, η προκήρυξη προβλέπει το 2019-20 την άνοδο όλων των πρωταθλητριών ΕΠΣ (53) όπως και των τριών δευτεραθλητριών των ιδρυτριών Ενώσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News