Γ Εθνική

Δικαίωση και άνοδος στην Football League για Ηρόδοτο!

Η Νέα Αλικαρνασσός πανηγυρίζει καθώς ο Ηρόδοτος, το καμάρι τους, είναι από σήμερα στην Football League!

H Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ δικαίωσε την ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού για το παιχνίδι με τον Αστέρα Αμαλιάδας! Ο Ηρόδοτος παίρνει τους τρεις βαθμούς με 3-0α.α. ενώ από τον Αστέρα Αμαλιάδας αφαιρούνται πέντε βαθμοί!

 

Έτσι ο Ηρόδοτος ανεβαίνει ως δεύτερος από τα μπαράζ των πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής και του χρόνου θα αγωνίζεται στην Football League, επιστρέφοντας μετά από 36 χρόνια σε αυτή την κατηγορία!

H απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής:

"Κηρύσσει το πρώτο εγκαλούμενο αθλητικό σωματείο Α.Ο. Αστέρας Αμαλιάδας – Πανόπουλο πειθαρχικώς ελεγκτέο για την αναλυτικώς περιγραφόμενη στο σκεπτικό της παρούσας πράξη.

Επιβάλλει στο πρώτο εγκαλούμενο τις εξής πειθαρχικές ποινές: α) της κατακύρωσης με διαφορά τερμάτων 0-3 υπέρ του σωματείου Ηρόδοτος Π.Α.Σ.Α. του αγώνος, ο οποίος διεξήχθη στις 13.5.2018 μεταξύ εκείνου και του εγκαλούμενου σωματείου ως γηπεδούχου στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του Ειδικού Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, β) χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων ευρώ (2.000 €), γ) ποινή της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για τέσσερις (4) αγωνιστικές και δ) συνολική ποινή αφαίρεσης πέντε (5) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του διεξαγόμενου Ειδικού Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018.

Κηρύσσει τον τρίτο εγκαλούμενο, Εμμανουήλ Παπαματθαιάκη, πειθαρχικώς ελεγκτέο για την αναλυτικώς περιγραφόμενη στο σκεπτικό της παρούσας πράξη. Επιβάλλει στον τρίτο εγκαλούμενο: α) χρηματική ποινή ύψους χιλίων πεντακοσίων ευρώ (1.500 €), για την καταβολή της οποίας ευθύνεται εις ολόκληρον το δεύτερο εγκαλούμενο σωματείο Ηρόδοτος Π.Α.Σ.Α., και β) την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών.

Κηρύσσει τον τέταρτο εγκαλούμενο, Ανδρέα Ξυδάκη, πειθαρχικώς ελεγκτέο για την αναλυτικώς περιγραφόμενη στο σκεπτικό της παρούσας πράξη. Επιβάλλει στον τέταρτο εγκαλούμενο: α) χρηματική ποινή ύψους χιλίων πεντακοσίων ευρώ (1.500 €), για την καταβολή της οποίας ευθύνεται εις ολόκληρον το δεύτερο εγκαλούμενο σωματείο Ηρόδοτος Π.Α.Σ.Α., και β) την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών".

Ποινή -3 και στον Εθνικό!


Πάντως δεν είναι μόνο ο Αστέρας Αμαλιάδας από τον όμιλο των μπαράζ που τιμωρήθηκε με -5 βαθμούς καθώς και ο Εθνικός τιμωρήθηκε με αφαίρεση -3 βαθμών για το παιχνίδι με τον Αήττητο Σπάτων. Η ανακοίνωση: "Κηρύσσει το εγκαλούμενο σωματείο Εθνικός ΟΦ Πειραιώς πειθαρχικά ελεγκτέο για την αναλυτικά αναφερόμενη στο σκεπτικό άδικη πράξη στον αγώνα του Ειδικού Πρωταθλήματος της Γ΄Εθνικής Αήττητος Σπάτων-Εθνικός ΟΦ στις 29/04/2018 στο γήπεδο ΔΣ Σπάτων Δημητρίου.
Επιβάλλει στο εγκαλούμενο σωματείο τις εξής πειθαρχικές ποινές: (α) χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων Ευρώ (2.000€), (β) ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές και (γ) ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών".

Η βαθμολογία

Μετά τις Πρωτόδικες αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για τους αγώνες Αστέρας Αμαλιάδας-Ηρόδοτος και Αήττητος Σπάτων-Εθνικός, η βαθμολογία στον 2ο Όμιλο των μπαράζ διαμορφώνεται ως εξής:

1.Αήττητος Σπάτων 11

2.Ηρόδοτος 7

3.Αστέρας Αμαλ. 4

4.Εθνικός 3

Σχόλια