Ραντεβού με την ιστορία του ο Ηρόδοτος

Ποδόσφαιρο
Ραντεβού με την ιστορία του ο Ηρόδοτος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ηρόδοτος έχει μπροστά του (17.00) τη μεγαλύτερη πρόκληση της σύγχρονης ιστορίας του! Βλέπετε μπορεί αυτή την στιγμή να είναι τελευταίος στην ειδική βαθμολογία των μπαράζ ανόδου στη Football League, αλλά αν κερδίσει τον Αήττητο Σπάτων, και πάρει (αυτό είναι το λογικό) και τρεις βαθμούς από το παιχνίδι της Αμαλιάδας που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, θα τερματίσει στην 1η θέση με 10 βαθμούς και θα βρεθεί στον... έβδομο ουρανό!

Η ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού και ο κόσμος της περιμένουν 40 χρόνια αυτή τη στιγμή και ονειρεύονται την άνοδο στη Β΄Εθνική (Football League)! Και τους δίνεται η ευκαιρία να  ζήσουν το όνειρο αύριο, στη φυσική τους έδρα!

Μπορεί να λείψει ο Γιαλούσης αλλά θα υπάρχει ο δωδέκατος παίκτης που και με τον Εθνικό έδωσε ρεσιτάλ και φυσικά το πάθος και η αποφασιστικότητα για την τεράστια επιτυχία! Υπάρχει πάντως και ένα ακόμη σενάριο που δίνει την άνοδο στον Ηρόδοτο ακόμα και... με ήττα. Αυτό θα συμβεί αν στο άλλο παιχνίδι της τελευταίας ημέρας των μπαράζ, ανάμεσα στον Εθνικό και τον Αστέρα Αμαλιάδας δεν αναδειχθεί νικητής.

Στην περίπτωση αυτή θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία στους 7 πόντους, με τον Ηρόδοτο να έχει το πλεονέκτημα λόγω καλύτερου συντελεστή τερμάτων. Ο Ηρόδοτος με το 3-0  στα χαρτιά από το ματς της  Αμαλιάδας  και ανεξάρτητα από το τελευταίο ματς θα έχει συντελεστή 8-4 (+4), ενώ ο Εθνικός έχει 5-5 (0) και ο Αστέρας Αμαλιάδας θα βρεθεί στο 6-11 (-5)!

Αυτά ισχύουν βέβαια σε περίπτωση που ο Αστέρας χάσει μόνο το ματς στα χαρτιά χωρίς να του αφαιρεθούν βαθμοί. Αν υπάρχει και αφαίρεση βαθμών για την ομάδα της Πελοποννήσου, αλλάζουν τελείως τα δεδομένα, καθώς από τους 6 που είναι τώρα θα πάει στους 3 και βγαίνει εκτός διεκδίκησης, οπότε το κίνητρο στο παιχνίδι με τον Εθνικό θα είναι μονόπλευρο.

Να σημειωθεί πως η ομάδα του Πειραιά μετά τη νίκη της στη Νέα Αλικαρνασσό αν κερδίσει τον Αστέρα αύριο, φτάνει τους 9 βαθμούς και ανεβαίνει σίγουρα στη Β’  Εθνική ό,τι κι αν γίνει στην Αλικαρνασσό! Να σημειωθεί πως ο αυριανός αντίπαλος του Ηροδότου, ο Αήττητος, θα παίξει επί κρητικού εδάφους για δυο αποτελέσματα: Βλέπετε, θα πανηγυρίσει την άνοδο είτε με νίκη (θα πάει στους 11β) είτε με ισοπαλία(ανεβαίνει στους 9β). Με ήττα η ομάδα των Σπάτων θα μείνει στους 8 βαθμούς και ανεβαίνει κατηγορία μόνο αν λήξει ισόπαλο το άλλο παιχνίδι.

Όσο για τον Αστέρα Αμαλιάδας, η ομάδα της Πελοποννήσου δεν έχει χάσει τελείως τις ελπίδες της για άνοδο: Αν αύριο κερδίσει τον Εθνικό και χάσει "στα χαρτιά" το παιχνίδι με τον Ηρόδοτο χωρίς να της αφαιρεθούν βαθμοί μπορεί στο φινάλε να πετύχει κάτι που ουσιαστικά πριν λίγες μέρες έδειχνε αδύνατο και να βρεθεί στην παραπάνω κατηγορία. Με κάθε άλλο αποτέλεσμα  ωστόσο ο Αστέρας μένει εκτός!

Το πρόγραμμα (17.00)

Ηρόδοτος-Αήττητος Σπάτων

Εθνικός-Αστέρας Αμαλιάδας

Η βαθμολογία:

  1. Αήττητος Σπάτων 8 (6-6)
  2. Εθνικός Πειραιώς 6 (5-5)

-. Αστέρας Αμαλιάδας    6  (6-8)*

  1. Ηρόδοτος 4  (5-4)*

* Εκκρεμεί η τύχη της αναμέτρησης Αστέρας Αμαλιάδας-Ηρόδοτος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News