Ένσταση κατά της συμμετοχής του Ηρακλή στα πλέι οφ ανόδου

Ποδόσφαιρο
Ένσταση κατά της συμμετοχής του Ηρακλή στα πλέι οφ ανόδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένσταση κατά της συμμετοχής του Ηρακλή στα πλέι οφ ανόδου στη Football League κατέθεσε ο Άρης Παλαιοχωρίου υποστηρίζοντας ότι μία ενδεχόμενη άνοδος του «γηραιού» είναι παράνομη με βάση τα όσα αναφέρει ο ΚΑΠ.

Ο Άρης Παλαιόχωρας τερμάτισε στη 2η θέση, πίσω από τον Ηρακλή, στο 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής όμως θεωρεί ότι η θέση στα πλέι οφ ανόδου ανήκει σε αυτόν καθώς ο «γηραιός» με την απόφασή του να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική και όχι στο τοπικό πέρυσι, έχασε παράλληλα και το δικαίωμά του να ανέβει άμεσα κατηγορία.

Η ένσταση του Άρη Παλαιόχωρας στηρίζεται στο άρθρο 2 του παραρτήματος του ΚΑΠ το οποίο αναφέρει:

«Μη δήλωση συμμετοχής Π.Α.Ε στο πρωτάθλημα που δικαιούται» και έχει να κάνει με την περσινή απόφαση του Ηρακλή να αγωνιστεί στην Γ' Εθνική.

Το άρθρο αναφέρει τα εξής:

«Π.Α.Ε., που, για οποιοδήποτε λόγο, δεν καταθέτει δήλωση συμμετοχής σε πρωτάθλημα της κατηγορίας που δικαιούται να αγωνιστεί, υποβιβάζεται και έχει την δυνατότητα πλέον να αγωνιστεί:

α) Είτε στην αμέσως κατώτερη κατηγορία αυτής στην οποία θα δικαιούταν να συμμετάσχει αν είχε υποβιβαστεί αγωνιστικά

β) Είτε στην κατηγορία που δικαιούται να μετέχει αν είχε υποβιβαστεί αγωνιστικά, χωρίς δικαίωμα προβιβασμού την πρώτη αγωνιστική περίοδο. Το δικαίωμα προβιβασμού θα αποκτήσει την επόμενη, δεύτερη, περίοδο εφόσον στην πρώτη που θα αγωνισθεί στην αυτή κατηγορία καταλάβει μία από τις τέσσερις (4) πρώτες θέσεις στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της κατηγορίας ή του ομίλου της κατηγορίας.

Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου θα ισχύσουν για τις ομάδες που δεν δηλώνουν συμμετοχή σε επαγγελματικό πρωτάθλημα από την αγωνιστική περίοδο 2016-2017».

Πλέον η ΕΠΟ θα έχει την αρμοδιότητα να αποφασίσει για το κατά πόσο η ένσταση έχει ισχύ ή όχι και πρέπει να το κάνει άμεσα καθώς στις 22 Απριλίου ξεκινούν τα πλέι οφ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News