Έτσι σώζονται ΠΟΑ και ΟΦΙ στην Γ' Εθνική!

Απόψεις
Έτσι σώζονται ΠΟΑ και ΟΦΙ στην Γ' Εθνική!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τίτλος πήγε στη Νέα Αλικαρνασσό και όλα τα λεφτά στις τελευταίες δύο αγωνιστικές του πρωταθλήματος είναι η μάχη της σωτηρίας με τα σενάρια να ευνοούν Ατσαλένιο και Ιεράπετρα

Από τη στιγμή που η υπόθεση “τίτλος” ξεκαθάρισε με τον Ηρόδοτο πανάξιο πρωταθλητή στον 8ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, όλα τα βλέμματα στις δύο αγωνιστικές που απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας στη φετινή περίοδο (ακολουθούν τα play off ανόδου στη Football League) θα στραφούν στη μάχη της παραμονής.

Στον όμιλο των κρητικών ομάδων επικρατεί... αναβρασμός στην ουρά, με δύο ομάδες του νησιού να μην τα έχουν καταφέρει (Ερμής Ζωνιανών, ΑΕΜ) και άλλες δύο (ΠΟΑ, ΟΦΙ) να βρίσκονται σε πολύ ευνοϊκή θέση προκειμένου να ανανεώσουν τη θητεία τους στη Γ’ Εθνική.

Ο Ερμής Ζωνιανών έχει υποβιβαστεί μαθηματικά, όπως έγινε και για την Α.Ε. Μυλοποτάμου, με τον αστερίσκο ότι εκκρεμεί η έφεση για την αφαίρεση των 3 βαθμών για όσα έγιναν στο παιχνίδι με το Φωστήρα στα Λιβάδια. Με τα τωρινά δεδομένα, πέντε είναι οι ομάδες που θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τις άλλες δύο θέσεις, και συγκεκριμένα οι: Φωστήρας, Κηφισιά, Άγιος Ιερόθεος, Ο.Φ. Ιεράπετρας και ΠΟΑ. Οι δύο κρητικές ομάδες βρίσκονται στους 24 βαθμούς, κρατούν απόλυτα τις τύχες τους στα χέρια τους και θα πρέπει να... αυτοκτονήσουν για να απολέσουν τα κεκτημένα.

Να φτάσουν στους 25

Ο ΠΟΑ και ο ΟΦΙ έχουν 24 βαθμούς, μια βαθμολογία που περιμένοντας τα υπόλοιπα αποτελέσματα μπορεί να τους δώσει παραμονή, αλλά για να είναι σίγουροι θα πρέπει να φτάσουν στους 25.

Ο ΠΟΑ έχει μία ευκαιρία να το πετύχει αυτό, καθώς έχει ρεπό στην 21η αγωνιστική και στην 22η θα κλείσει το πρωτάθλημα φιλοξενώντας το... σωσμένο Ηλυσιακό. Παίζοντας για δύο αποτελέσματα στο Ατσαλένιο απέναντι σε μια ομάδα που είναι βαθμολογικά αδιάφορη, ασφαλώς και οι πιθανότητες είναι υπέρ του ΠΟΑ.

Όσον αφορά τον ΟΦΙ, έχει δύο ευκαιρίες: η μία την 21η αγωνιστική στο ντέρμπι παραμονής στο Βουζουνεράκειο με την Κηφισιά και η άλλη στο φινάλε παίζοντας στα Λιβάδια με την ΑΕΜ. Για να πέσει η ομάδα της Ιεράπετρας θα πρέπει να χάσει και τα δύο παιχνίδια!

Τι παίζει με ισοβαθμίες

Το μεγάλο πλεονέκτημα για τον ΠΟΑ είναι ότι έχει και τις υπέρ του ισοβαθμίες με ΟΦΙ, Άγιο Ιερόθεο και Φωστήρα, ενώ μόνο η Κηφισιά υπερτερεί στα μεταξύ τους ματς με ισοπαλία στην έδρα της και “διπλό” στο Ατσαλένιο. Ο ΟΦΙ μειονεκτεί με ΠΟΑ, Φωστήρα και έχει φέρει 1-1 με Κηφισιά στον πρώτο γύρο, ενώ σε ισοβαθμία με Άγιο Ιερόθεο παίζει μπαράζ (1-0 και 2-1 τα μεταξύ τους ματς).

Υπάρχει πάντως ένα σενάριο στους 25 που δεν αποκλείεται να κρίνει τη σωτηρία! Να φέρει ο ΠΟΑ ισοπαλία με Ηλυσιακό, ο ΟΦΙ να χάσει από Κηφισιά και να φέρει ισοπαλία με ΑΕΜ, και ο Άγιος Ιερόθεος να νικήσει το Αιγάλεω και να ηττηθεί από Κηφισιά. Έτσι υπάρχει τριπλή ισοβαθμία ΠΟΑ, ΟΦΙ, Αγίου Ιερόθεου, την ώρα που η Κηφισιά με δύο νίκες θα πάει στους 26 και σώζεται. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση υποβιβάζεται ο Φωστήρας, που έχει όριο τους 24, και η άλλη ομάδα θα είναι ο Άγιος Ιερόθεος που μειονεκτεί στην 3πλή ισοβαθμία.

Τα κρίσιμα ματς

Στις δύο αγωνιστικές που απομένουν δύο είναι τα παιχνίδια που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την παραμονή. Στην 21η αγωνιστική το ΟΦΙ-Κηφισιά και στην 22η το Κηφισιά-Άγιος Ιερόθεος. Ουσιαστικά η Κηφισιά θα πρέπει να κάνει δύο νίκες για να σωθεί και βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Η άλλη ομάδα που ζορίζεται πολύ είναι ο Φωστήρας, ο οποίος έχει να παίξει με Ηλυσιακό (εκτός) και Ερμή Ζωνιανών (εντός). Θεωρητικά η ομάδα του Ταύρου μπορεί να κάνει δύο νίκες και να φτάσει στους 24 βαθμούς, περιμένοντας σε αυτή την περίπτωση τα αποτελέσματα των υπολοίπων...

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ηρόδοτος 41

2. Αιγάλεω 33

3. Ηλυσιακός 26

4. Παλαιόχωρα 26

5. ΠΟΑ 24

6. Ο.Φ. Ιεράπετρας 24

7. Άγιος Ιερόθεος 22

8. Κηφισιά 20

9. Φωστήρας 18

10. Α.Ε. Μυλοποτάμου 16

11. Ερμής Ζωνιανών 12

* O Ερμής Ζωνιανών και η ΑΕΜ έχουν -3 βαθμούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News