"Που γράφει νικητής, πάντα ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ..."

Απόψεις
"Που γράφει νικητής, πάντα ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ..."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ηρόδοτος ζει μεγάλες στιγμές και επιβεβαιώνει το DNA πρωταθλητή που διαθέτει ο σύλλογος

Ηρόδοτε, θυμήσου την ιστορία σου, που γράφει νικητής, πάντα ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ, στα γήπεδα θριαμβευτής…

Είναι μια αποστροφή από τον ύμνο του Ηροδότου, ένας ύμνος που ακούγεται τις τελευταίες ώρες σε όλους τους δρόμους της Νέας Αλικαρνασσού. Για τον λαό του Ηροδότου ξημέρωσε μια καινούρια, μια υπερήφανη μέρα.

«Εδώ στην Αλικαρνασσό, είμαστε όλοι Ηρόδοτος» λένε και έχουν το κεφάλι ψηλά. Είναι πρωταθλητές, είναι νικητές, είναι θριαμβευτές!

Γιορτάζουν και τραγουδούν για το καμάρι τους, τον Ηρόδοτό τους. Ένα από τα δύο σημεία αναφοράς για τους πρόσφυγες της Νέας Αλικαρνασσού, καθώς το άλλο είναι ο Άγιος Νικόλαος, ο πολιούχος της πόλης.

Από το 1932, όταν μία παρέα από Αλικαρνασσώτες πρόσφυγες ίδρυσαν τον σύλλογο (Ελευθεριάδης, Βελισσάριος, Σκουρέλος, Μουζουράκης κ.α.) έχουν περάσει 86 χρόνια γεμάτα… Ηρόδοτο! Με επιτυχίες, πρωταθλήματα, Κύπελλα! Γιατί το DNA του Ηροδότου είναι αυτό ακριβώς, το DNA ενός πρωταθλητή!

Ο Ηρόδοτος όμως πρόσφατα πέρασε και δύσκολες στιγμές. Τα όσα συνέβησαν το Σεπτέμβριο του 2014 πλήγωσαν το γόητρο του σωματείου. Ο Ηρόδοτος δεν είχε ευθύνη όμως το πλήρωσε πολύ ακριβά, γιατί ίσως φρόντισαν κάποιοι στα κέντρα αποφάσεων να ξεπληρωθούν πάνω του όλα τα δεινά του ποδοσφαίρου. Το πλήρωσε παίζοντας μια χρονιά σε άδειο γήπεδο και έναν υποβιβασμό.

Ποτέ όμως αυτή η ομάδα δεν λύγισε… Με υπερηφάνεια αντιμετώπισε την πρώτη χρονιά στο τοπικό και την μη επίτευξη της ανόδου και την δεύτερη χρονιά δεν ήταν δυνατόν να μην επιστρέψει στην Γ’ Εθνική. Και μάλιστα τα κατάφερε πέρυσι σαρώνοντας όποια διοργάνωση βρέθηκε στην πορεία του. Πέντε κούπες μέσα στο 2017 ήταν μια πρωτοφανής επιτυχία για ελληνική ομάδα!

Και φτάσαμε στο 2018… Τη χρονιά ορόσημο για τον Ηρόδοτο, τη χρονιά που το καμάρι της Αλικαρνασσού πανηγυρίζει το πρωτάθλημα στην Γ’ Εθνική! Ένα όνειρο που στην αρχή πίστεψαν ελάχιστοι, αλλά τώρα το πανηγυρίζουν όλοι με την ψυχή τους! Και τι πρωτάθλημα, αδιαμφισβήτητο και πανάξιο! Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε και έχοντας κατατροπώσει με δύο νίκες μέσα-έξω το μεγάλο φαβορί όταν ξεκινούσε η Γ’ Εθνική, το Αιγάλεω.

Το πρωτάθλημα αυτό είναι σίγουρα αφιερωμένο στον κόσμο της ομάδας, Τους περήφανους Αλικαρνασσώτες, τους ανθρώπους της προσφυγιάς και της καθημερινής βιοπάλης, εκείνους που κάθε βράδυ έχουν στο προσκεφάλι τους την εικόνα του Αγίου Νικολάου και το κασκόλ του Ηροδότου.

Είναι μια μεγάλη δικαίωση για τη διοίκηση του Ηροδότου, τον πρόεδρο Στέλιο Σωκιανό και όλους τους συνεργάτες του, αλλά και τους αφανείς εργάτες του σωματείου. Εκείνους που καθημερινά ήταν στο γήπεδο, εκείνους που δεν άφησαν την ομάδα ποτέ μόνη της σε κανένα παιχνίδι εντός κι εκτός Κρήτης.

Πάνω απ’ όλα όμως οι πρωταγωνιστές της επιτυχίας είναι ο Μανόλης Παπαματθαιάκης και οι ποδοσφαιριστές του, εκείνοι που κατέθεσαν την καρδιά τους μέσα στα γήπεδα για να αξιωθούν δίπλα στα ονόματά τους να γράφεται η λέξη: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!

Το ξέσπασμα του Μανόλη Παπαματθαιάκη και των παλικαριών του στο Ατσαλένιο ήταν μια ιδιαίτερη συγκινητική στιγμή... Γιατί στον Ηρόδοτο ταιριάζουν μόνο δάκρυα χαράς...

ΥΓ: Για να αποκτήσει την πραγματική του αξία αυτό το πρωτάθλημα, ο Ηρόδοτος θα πρέπει να δείξει ίδια ψυχή, καρδιά και πάθος και στα μπαράζ για την άνοδο στην Football League. Κάτι μας λέει όμως ότι τα καλύτερα για το καμάρι της Αλικαρνασσού έρχονται…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News