Όταν μιλούν οι έδρες… οι υπόλοιποι σωπαίνουν!

Απόψεις
Όταν μιλούν οι έδρες… οι υπόλοιποι σωπαίνουν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αγωνιστική που πέρασε στην Γ’ Εθνική ήταν κομβική για τις κρητικές ομάδες. Αυτές που έπαιζαν εντός νησιού «καίγονταν» για τα τρίποντα και όλα πήγαν κατ’ ευχή! 

Ένα μεγάλο μερίδιο για τις κρητικές επιτυχίες ανήκει αυτή τη φορά στις έδρες που πρόσφεραν δυναμική, παλμό, ζωντάνια!

Στη Νέα Αλικαρνασσό, ο Ηρόδοτος νίκησε το Αιγάλεω στο ντέρμπι κορυφής αλλά δεν μπορούσε να γίνει και αλλιώς! Η δυναμική, η ενέργεια και η θετική πνοή που έδωσαν στους «κυανόλευκους» οι 2.000 περίπου φίλοι τους που κατέκλυσαν τις κερκίδες συνέθεσαν ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

Αν δεν υπήρχαν και οι εντάσεις με τους οπαδούς του Αιγάλεω και τα σπασμένα καθίσματα, θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ως… απόλυτη γιορτή του ποδοσφαίρου. Ο κόσμος του Ηροδότου θύμισε τις παλιές καλές εποχές, όπου σε κάθε παιχνίδι της ομάδας σήμαινε συναγερμός σε όλη την περιοχή και δεν έπεφτε… καρφίτσα στο γήπεδο.

Όχι βέβαια ότι στα προηγούμενα παιχνίδια οι Αλικαρνασσωτες ήταν απόντες αλλά την Κυριακή επιβεβαιώθηκε αυτό που γράφει η πινακίδα στην σκεπαστή κερκίδα. «Εδώ είναι το σπίτι σου κι εμείς η δύναμή σου…»

Στο Ατσαλένιο, καιρός ήταν ο κόσμος να δώσει βροντερό παρών. Ήταν ένα παράπονο που υπήρχε στην ομάδα, ότι η τεράστια προσπάθεια που γίνεται, το νοικοκύρεμα που εδώ και χρόνια βασιλεύει στον ΠΟΑ, η φιλοσοφία στήριξης στο ντόπιο στοιχείο, δεν τύχαιναν της ανάλογης ανταπόκρισης. Η έδρα του ΠΟΑ στο νικηφόρο ματς με τον Άγιο Ιερόθεο μπήκε δυναμικά στην εξίσωση για μια νίκη που δεν ήταν απλά στόχος αλλά υποχρέωση!

Ο Μηνάς Τζανής μετά το παιχνίδι με δάκρυα στα μάτια αφιέρωσε τη νίκη στον αείμνηστο Στράτο Γεωργιάδη και ευχαρίστησε τον κόσμο που έκανε το Ατσαλένιο πραγματική έδρα, λέγοντας πολλά με λίγες λέξεις από καρδιάς…

Στα Λιβάδια η ΑΕ Μυλοποτάμου έπαιζε ματς-τελικό με τον Ηλυσιακό και φώναξε δυνατά ότι δεν πρέπει ουδείς να την ξεγράψει. Αν και δεν αγωνίζεται στη φυσική της έδρα, στο Πέραμα, η ΑΕΜ έχει μετατρέψει σε «κάστρο» τις τελευταίες αγωνιστικές τα Λιβάδια και πολλά θα κριθούν εκεί στην προσπάθεια για τη σωτηρία.

Είναι ξεκάθαρο ότι και για τις τρεις ομάδες που αγωνίστηκαν εντός Κρήτης αυτή την αγωνιστική, αλλά και για τις υπόλοιπες (Ερμή Ζωνιανών, ΟΦ Ιεράπετρας και Παλαιόχωρα), τα παιχνίδια που θα δώσουν μέσα στο Μάρτιο στις έδρες τους θα κρίνουν και την επίτευξη των στόχων τους…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News