Επισκοπή: Ύψος και δύναμη με τον Ομπίνα Ιλόκα

Ποδόσφαιρο
Επισκοπή: Ύψος και δύναμη με τον Ομπίνα Ιλόκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την Ιεράπετρα στο Ρέθυμνο ο υψηλόσωμος (1,94) Νιγηριανός ποδοσφαιριστής

Έναν κοσμογυρισμένο Νιγηριανό, τον 27χρονο Ομπίνα Ιλόκα έφερε στην οικογένειά της η Επισκοπή. O υψηλόσωμος (1.94) ποδοσφαιριστής είναι γνωστός στο κρητικό ποδόσφαιρο από την επιτυχημένη παρουσία του στην Αναγέννηση Ιεράπετρας ενώ κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Νιγηρία, Αίγυπτο και ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση της Επισκοπής

“Η ΠΑΕ Επισκοπή ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Ομπίνα Ιλόκα (Obinna Iloka). Πρόκειται για τον υψηλόσωμο (1.94μ.) μεσοαμυντικό που αγωνίζεται και ως στόπερ. Ο Ιλόκα έχει γεννηθεί στις 12/10/1993 στη Νιγηρία και είχε την ευκαιρία μέχρι σήμερα να παίξει σε διάφορα γήπεδα του κόσμου.

Το ποδόσφαιρο το ξεκίνησε παίζοντας στις ακαδημίες της Μάντσεστερ στη Νιγηρία το 2004 αλλά το 2008-09 πήγε στην Οσάρα. Το 2009-10 μετακόμισε στην Αίγυπτο για να αγωνιστεί στην Κ18 στην τοπική Άρσεναλ.

Τη μεγάλη απόφαση και το δικό του ποδοσφαιρικό και, όχι μόνο ταξίδι ξεκίνησε τη σεζόν 2011-12 όταν πήρε μεταγραφή στην German Amercan Kickers στις ΗΠΑ.

To 2012-13 μεταγράφηκε εκ νέου για να αγωνιστεί στους Foinix στη Φιλαδέλφεια και το 2013-2015 έπαιξε στους Τrenton Rebels στο Νιου Τζέρσει. Το 2015-18 αγωνίστηκε στους Eagles (Αετούς) στο Μέριλαντ.

Το νέο υπερατλαντικό ταξίδι που έκανε ήταν για να επιστρέψει αυτή τη φορά στην Ευρώπη για χάρη της Ελλάδας, Ήταν το 2018 όταν πήρε μεταγραφή στον Ιάλυσο ενώ το 2019-20 έπαιξε στην Αναγέννηση Ιεράπετρας.

Η ΠΑΕ Επισκοπή τον καλωσορίζει και του εύχεται πολλές ομαδικές και προσωπικές επιτυχίες”.

Όμπι Ιλόκα: “Να φτάσουμε ως την κορυφή”

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Επισκοπής, ο υψηλόσωμος ποδοσφαιριστής τόνισε:

“Ήρθα στην ομάδα γιατί θέλω να ανέβω επίπεδο. Μαζί με την προσωπική μου αναβάθμιση θέλω να φτάσουμε ως ομάδα στην κορυφή. Είμαι εδώ για να τα καταφέρουμε και να φτάσουμε στη Super League2.

Έχουμε πολύ καλή επικοινωνία με τα παιδιά μέχρι στιγμής και φυσικά θέλω πολύ να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της φτάνοντας στο απόγειο της φόρμας που μπορώ να έχω. Εύχομαι να έχουμε καλή σεζόν.

Φυσικά, θέλω να ευχαριστήσω τον κόουτς Γιάσμινκο Βέλιτς για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Ευχαριστώ τον πρόεδρο κ. Μιχάλη Νικολιδάκη για την αγάπη με την οποία μας περιβάλλει κάθε φορά και τέλος τον Μάρκο Στεφανίδη που διέκρινε ότι μπορώ να τα καταφέρω ερχόμενος πριν από 3 χρόνια στην Ελλάδα. Γι’ αυτό είμαι εδώ.”

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News