ΟΦΙ: Συνεχίζει με Καβακά και κρατάει τον βασικό κορμό

Ποδόσφαιρο
ΟΦΙ: Συνεχίζει με Καβακά και κρατάει τον βασικό κορμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τεχνικός διευθυντής Γιώργος Χατζηδημητρίου αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα της ομάδα της Ιεράπετρας

Για τον σχεδιασμό του ΟΦ Ιεράπετρας, την παραμονή του Καβακά και του βασικού κορμού του ρόστερ και με την αισιοδοξία ότι η ομάδα θα συμμετέχει στην Β’ Εθνική των δύο ομίλων την επόμενη περίοδο, μίλησε ο τεχνικός διευθυντής Γιώργος Χατζηδημητρίου.

Ο παράγοντας του ΟΦΙ μίλησε στο soccerpractor και ανέφερε αρχικά: «Ανέλαβα το πόστο μου στον ΟΦΙ στις 2 Δεκέμβρη, την 11η αγωνιστική. Τότε, μετά από 10 αγωνιστικές ήμασταν τρεις πόντους μακριά από την επικίνδυνη ζώνη, είχαμε 4 ήττες σε 10 αγώνες. Πήγαινα ένα μήνα πιο πριν και παρακολουθούσα την Ιεράπετρα. Μετά ήρθε η προσέγγιση από τον γενικό αρχηγό, Νίκο Ματζαράκη και συμφωνήσαμε σε όλα, για να αναλάβω τεχνικός διευθυντής. Όταν ανέλαβα, προσλάβαμε προπονητή τον Τίμο Καβακά και γυμναστή τον Δημήτρη Σημίτη. Αποδεσμεύτηκαν οι Ποδαράς, Πυθαρούλης και Μέμμος. Πήραμε δυο παίκτες από τη Γ΄ Εθνική, τον επιθετικό, Γιώργο Βακράκο και τον αμυντικό Δημήτρη Συκαρά, αλλά και δυο έμπειρους, τον Άγγελο Χαντί από την Καβάλα και τον Κέβιν Χύσι, δανεικό από τα Χανιά, παίκτη που μας βοήθησε μια χρονιά πριν, στην πορεία ανόδου».

 Για να συνεχίσει ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας του Λασιθίου: «Τρία ματς πριν το τέλος στη Φούτμπολ Λιγκ, είμαστε τέταρτοι και τρεις πόντους από τον δεύτερο. Έμεναν τρεις αγώνες, με Θεσπρωτό, Αιγάλεω και Καλαμάτα, ομάδες που έχουν άλλο στόχο. Κινούμαστε ήδη για τη νέα χρονιά, με τον Τίμο Καβακά που παραμένει, αφού υπήρχε και συμφωνία συνεργασίας για ενάμιση χρόνο, ενώ σκοπεύουμε να ανανεώσουμε με το 70% του ρόστερ. Σίγουρα θα προωθηθούν τρεις παίκτες από την Κ17 και θα γίνουν επαγγελματίες, ο επιθετικός Μπαριτάκης και οι στόπερ Παπαδάκης και Σέρτζιο».

 Ο Γιώργος Χατζηδημητρίου αναφέρθηκε και στον γκολκίπερ Αουρέλ: «Για τον τερματοφύλακα της β΄ ομάδας μας, τον Αουρέλ, που ήταν τρίτος στην πρώτη ομάδα, έχουμε πρόταση από τον ΠΑΟΚ και ουσιαστικά συμφωνήσαμε. Εκτός απροόπτου θα τον αποκτήσουν για την Κ19. Ένα άλλο χαρακτηριστικό μας είναι ότι 21 από τους 23 παίκτες του ρόστερ μας φέτος, έχουν ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα».

Εν συνεχεία, το στέλεχος της Ιεράπετρας πρόσθεσε: «Στον ΟΦΙ υπάρχει μια διοίκηση με πρόεδρο τον Θανάση Χηνόπουλο, έναν δυνατό επιχειρηματία, στην Ιεράπετρα και τα Χανιά, που είναι η έδρα του και έχει όραμα για την ομάδα. Επίσης, ο σύνδεσμος φιλάθλων, οι «ΚΟΥΡΗΤΕΣ», γεμίζουν το γήπεδο σε κάθε παιχνίδι, έχουμε σχεδόν 1.000 άτομα.

Ο στόχος είναι αν βρισκόμαστε στη δεύτερη κατηγορία, αγωνιστικά ή μέσω ενδεχόμενης αναδιάρθρωσης, θα είναι η σωτηρία, με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Με νέα παιδιά, χαμηλό μπάτζετ, αλλά και κάποιες ποιοτικές προσθήκες. Έτσι και φέτος, όταν ήρθα μου έγινε λόγος για στόχο παραμονής, αλλά εγώ έβλεπα ήδη την ομάδα και έλεγα για στόχο τετράδας. Υπήρχε λίγο δυσπιστία γι’ αυτό, αλλά επιβεβαιώθηκα, είτε παίξουμε και τα υπόλοιπα ματς, είτε σταματήσουμε. Γενικώς, δεν θα υπάρξουν πολλές αλλαγές, σε φιλοσοφία και ρόστερ, «χτίζουμε» μια νεανική ομάδα και ευελπιστούμε να είμαστε στη Β΄ Εθνική, σε δυο ομίλους. Θα είναι πιο εύκολα για εμάς, με λιγότερα έξοδα μετακίνησης. Γενικά περιορισμένα έξοδα, αφού τώρα καλύπτουμε σπίτια και διατροφή σχεδόν σε όλους».

"ΜΠΡΑΒΟ" ΣΤΗΝ ΑΕ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

 Τέλος, ο Γιώργος Χατζηδημητρίου συνεχάρη και την ΑΕ Αμπελοκήπων Δράμας, για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική: «Δοθείσης ευκαιρίας, θα ήθελα να συγχαρώ τους Αμπελόκηπους Δράμας, όπου ξεκίνησα ως τεχνικός διευθυντής το καλοκαίρι, πριν συνεργαστώ με τον ΟΦΙ. Η συγκεκριμένη ομάδα ανέβηκε στη Γ΄ Εθνική και πέρασε στον τελικό Κυπέλλου. Χτίσαμε το καλοκαίρι την ομάδα, μαζί με τον προπονητή Γιάννη Ιωαννίδη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News