Καταδικαστικό -3 για Ηρόδοτο, αφαίρεση βαθμών και για Εργοτέλη

Ποδόσφαιρο
Καταδικαστικό -3 για Ηρόδοτο, αφαίρεση βαθμών και για Εργοτέλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οκτώ ομάδες της Football League δεν «πέρασαν» την επιτήρηση, ανεβαίνει δεύτερος ο Πλατανιάς

Οι μισές ομάδες της Football League (οκτώ τον αριθμό) «κόπηκαν» στην διαδικασία επιτήρησης και τιμωρούνται με αφαίρεση 3 βαθμών.

Μεταξύ αυτών και ο Ηρόδοτος, για τον οποίο η απόφαση είναι καταδικαστικά, καθώς με συγκομιδή 28 βαθμών δεν έχει πλέον ελπίδες παραμονής στην κατηγορία.

Ίδια ποινή και για τον Εργοτέλη, που όμως δεν επηρεάζεται βαθμολογικά, ενώ ούτε ο Απόλλων Λάρισας «πέρασε» την επιτήρηση και έτσι ο Πλατανιάς ανέβηκε δεύτερος στον βαθμολογικό πίνακα. Έτσι, η ομάδα των Χανίων γίνεται το φαβορί για συμμετοχή στο μπαράζ ανόδου στην Σούπερ Λίγκα.

Συνολικά λοιπόν, ποινή -3 βαθμών επιβλήθηκε σε Απόλλωνα Λάρισας, Απόλλωνα Πόντου, Εργοτέλη, Ηρόδοτο Ηρακλή, Κέρκυρα, Σπάρτη και Αιγινιακό. Αντίθετα, πέτυχαν οι ΠΑΕ Δόξα Δράμας, Καραϊσκάκης, ΑΟΧ Κισσαμικός, Βόλος, Παναχαϊκή, Πλατανιάς και Τρίκαλα.

Κερδισμένος, όπως προαναφέραμε ο Πλατανιάς που σκαρφαλώνει δεύτερος και τα Τρίκαλα που απέφυγαν τον υποβιβασμό - βάσει αναδιάρθρωσης - κατά δύο κατηγορίες.

Ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής ο Απόλλων Λάρισας καλείται να νικήσει τον καταδικασμένο σε υποβιβασμό Ηρόδοτο και δεν θέλει νίκη του Πλατανιά απέναντι στον Ηρακλή για να βρεθεί εκείνος στη δεύτερη θέση.

Αδιάφορος πλέον είναι ο ΑΟ Τρίκαλα με ότι αυτό συνεπάγεται για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται πλέον στο -1 από τον Καραϊσκάκη Άρτας και για να αποφύγουν τον υποβιβασμό στη νέα Football League θα πρέπει να νικήσουν τον Πλατανιά και οι Αρτινοί να μην επικρατήσουν των Θεσσαλών.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει: «Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά την τελευταία του συνεδρίαση στις 03.05.2019, έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις αναφορικά με την 1η φάση της διαδικασίας επιτήρησης για τις ΠΑΕ της Football League.

Οι ΠΑΕ Δόξα Δράμας, Καραϊσκάκης, Κισσαμικός, Νέος Βόλος, Παναχαϊκή, Πλατανιάς και Τρίκαλα πληρούν τις απαιτήσεις της διαδικασίας επιτήρησης.

Οι ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας, Απόλλων Πόντου, Εργοτέλης, Ηρόδοτος, Ηρακλής, Κασσιόπη, Σπάρτη και Αιγινιακός δεν πληρούν τις απαιτήσεις της διαδικασίας επιτήρησης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News