Εθνική: Το βαρύ κρίμα σε μια γοητευτική προσπάθεια...

Απόψεις
Εθνική: Το βαρύ κρίμα σε μια γοητευτική προσπάθεια...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ψευτομαγκιά υποτιθέμενων φιλάθλων, είναι ζήτημα ανοχής και νοοτροπίας στους κόλπους του ποδοσφαίρου και η επιταχτική ανάγκη στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Είναι επιτακτική ανάγκη, να κοπεί μαχαίρι αυτή η ψευτομαγκιά ορισμένων φιλάθλων που απειλούν τη σωματική ακεραιότητα ή παίζουν με laser σε βάρος των φιλοξενούμενων αποστολών, όπως συνέβη στο παιχνίδι της Εθνικής εναντίον των Κοσοβάρων στο Βόλο.

Σε καμία περίπτωση, μια τέτοια πράξη δεν μπορεί να καλυφθεί πίσω από το ενθουσιώδες πανηγύρι της τέταρτης συνεχόμενης νίκης της εθνικής μας ομάδας και την άνοδο του στο Nations League B.

Οι ευθύνες δεν είναι μόνο τη Αστυνομίας, όπως συνηθίζεται κατά κόρον να αποδίδεται από τους διοργανωτές. Πρώτα και κύρια είναι μέλημα της διοργάνωσης να λαμβάνει όλα τα προληπτικά μέτρα και να προειδοποιεί ή να τσεκάρει τους ηλίθιους. Κι αν πρόκειται για τη Εθνική ένα παραπάνω, αφού δεν χρειάζεται τέτοιους φίλους.

Βαρύ το κρίμα, βλέποντας τη εθνική να κερδίζει, παίζοντας ορθόδοξο ποδόσφαιρο, να βγάζει το άρωμα του οικογενειακού κλίματος που την διέπει, με παίκτες που παλεύουν σε κάθε φάση και έχουν αποκτήσει μετά από χρόνια τη συνολική εικόνα του "νικητή” και να είναι μέρος της παράστασης, κάποιοι ελάχιστοι φίλαθλοι με αυτή τη νοοτροπία που προκαλεί μεγάλη ζημιά.

Μόνο που βλέπεις ότι προπονητής και παίκτες κοιτάζουν ψηλά για την ομάδα με πίστη και έχοντας αφήσει στο παρελθόν την πελαγοδρόμηση των στόχων, δημιουργώντας βάσιμες  προσδοκίες και ελπίδες, είναι άξιοι της εμπιστοσύνης των φιλάθλων. Μην ξεχνάμε ότι έρχονται και οι πιο δύσκολες μάχες, μέσα από μια πορεία, που ανοίγει ορέξεις για στόχους σε μια μεγαλύτερη διοργάνωση, όπως είναι μπροστά το όραμα του Euro... Εκεί, θα φανούν οι πραγματικοί φίλοι και η ικανότητα των διοργανωτών…

-Μεγάλο πράγμα για έναν προπονητή όπως ο Γκουστάβο Πογιέτ να βλέπει τις δύο πρώτες του αλλαγές με Μάνταλο και  Γιακουμάκη να συνεργάζονται άψογα και να σκοράρουν και οι δύο, με τον πρώτο να κάνει και την ασίστ στο γκολ του δεύτερου!

Όταν αξίζεις το πριμ

Η διοίκηση της ΕΠΟ αποφάσισε να δώσει το μισό πριμ, της πρωτιάς στον όμιλο του Nations League, στους Έλληνες διεθνείς και σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα μοιραστούν ένα εκατομμύριο ευρώ. Η ΕΠΟ θα εισπράξει δυο εκατομμύρια ευρώ, αμέσως μετά την κατάληψη της πρώτης θέσης στον όμιλο του Nations League, στο κλείσιμο του ομίλου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Τάκης Μπαλτάκος είχε συνομιλία με τους αρχηγούς της εθνικής, μετά το ματς με το Κόσοβο και τους ξεκαθάρισε πως θέλει να του μεταφέρουν όλα τα προβλήματά τους, προκειμένου να αναζητεί άμεσα λύσεις.

Το ύψος του πριμ αναμένεται να καθοριστεί επακριβώς μετά το πέρας των υποχρεώσεων της Ελλάδας στη φάση των ομίλων του Nations League και θα είναι και σε συνάρτηση με τα έσοδα από χορηγίες, ενδεχομένως και από εισιτήρια. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ. εμφανίσθηκε αισιόδοξος, πως σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα του προπονητικού κέντρου της εθνικής ομάδας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News