ΟΦΗ: Το “Βαλκανικό” με Τούρκους, Αλβανούς και Σέρβους

Απόψεις
ΟΦΗ: Το “Βαλκανικό” με Τούρκους, Αλβανούς και Σέρβους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αήττητος ύψωσε σαν σήμερα το τρόπαιο στις Σέρρες σαρώνοντας τη Ραντίνσκι, κέρδισε τη Μαλάτια στην Τουρκία που δεν ήλθε στην Κρήτη για το δεύτερο ματς. Νίκη και ισοπαλία με την Ελμπασάν… -Το Πανθεσσαλικό …ως Παγκρήτιο για την Εθνική – 11+1 Σφηνάκια

Οι τίτλοι ποτίζουν με δόξα την ιστορία. Για τον ΟΦΗ δεν ήταν μόνο το Κύπελλο Ελλάδας που τον στεφάνωσε. Η κατάκτηση σαν χτες (7/6/1989) του Βαλκανικού Κυπέλλου Συλλόγων την περίοδο 1988-89, ήταν μια διάκριση με τρόπαιο που ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας. Το κατέκτησε μάλιστα αήττητος αντιμετωπίζοντας στον τελικό τη Ραντνίσκι Νις (Σερβία) από τη  τότε ενιαία Γιουγκοσλαβίας στις Σέρρες.

Οι Σέρβοι προηγήθηκαν στο 40′ και ο ΟΦΗ απάντησε στο 53′ με τον  Μπατσινίλα,  ανατροπή ήλθε στο 70’ από τον Γιώργο Βλαστό ενώ ο Νίκκι Παπαβασιλείου, σφράγισε τη νίκη και την κατάκτηση του τροπαίου στο 90' ανεβάζοντας τον δείκτη στο 3-1 με σουτ  από πλάγια θέση.

Ο ΟΦΗ ήταν στον 1ο όμιλο μαζί με την Αλβανική Λαμπινότι Ελμπασάν και τη Μαλατιασπόρ από την Τουρκία, που αποχώρησε από το ματς του Ηρακλείου (ο ΟΦΗ τη νίκησε στην Τουρκία 2-3), έφερε την πρόκριση του ομίλου με διπλό αγώνα του ΟΦΗ και της Ελμπασάν (3-0, 1-1). Η διοργάνωση άρχισε  τον Οκτώβριο του 1988 και έκλεισε τον Ιούνιο του 1989.

Για την ιστορία:

Η σύνθεση του ΟΦΗ: Χοσάδας, Βάβουλας, Γκουλής, Πατεμτζής, Ανδρεανίδης, Γρηγ. Παπαβασιλείου, Βλαστός, Τσίμπος, Μπατσινίλας (86΄ Νικοδ. Παπαβασιλείου), Νιόπλιας, Μαρινάκης, Χαραλαμπίδης.

Ραντνίσκι Νις: Πέτιτς, Μιλόσεβιτς, Μομτσίλοβιτς, Κουσμάνοβιτς, Άντιτς, Μ. Μανουέλοβιτς, (86΄ Ραντοσάβλιεβιτς), Άλεξιτς, Βιένιτς, Λούκιτς (74′ Σβέτιτς).

-Ο θεσμός του Βαλκανικού κυπέλλου είχε την αξία του από τη δεκαετία του 60 και από τη διοργάνωση αυτή πέρασαν μεγάλα ονόματα συλλόγων από τα Βαλκάνια. Όπως ο Παναθηναϊκός (το κατέκτησε το 1977) η ΑΕΚ, η Γαλατά Σαράι, η Στεάουα Βουκουρεστίου, η Σλάβια Σόφιας, η Βελέζ, ο ΠΑΟΚ και άλλες.

Σφηνάκια

-Οι εμφανίσεις και η στατιστική του Λουίς Φελίπε στον ΟΦΗ, τον έκαναν πιο περιζήτητο, δυσκολεύοντας την σημαντική πρόταση της ΠΑΕ ΟΦΗ. Στην Πορτογαλία γράφουν πως και η Τσάβες ενδιαφέρεται, πέρα από άλλες oμάδες.

-Το σίγουρο είναι ότι ο εξαιρετικός επιθετικός που έπαιξε δανεικός στον ΟΦΗ από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, δεν θα γυρίσει στους "πράσινους". Δεν υπολογίζεται και έτσι έχει ξεκινήσει κουβέντα για την επόμενη ομάδα του. Για να δούμε. Η κρητική ΠΑΕ έχει καλούς "παίκτες" στα μεταγραφικά, αλλά αυτό δεν φτάνει...

-Δικαίως ο Βούρος ψηφίσθηκε ως Player of the Club του ΟΦΗ. Το θέμα είναι που θα είναι η επόμενη σεζόν του.

-Έρευνα σε βάθος για μαύρο χρήμα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, διενεργεί σύμφωνα τη “Δίκη στο Open”, ο πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

-Στο στόχαστρο βρίσκονται παλαίμαχοι διαιτητές που ελέγχονται για ενδεχόμενο μαύρο χρήμα από δωροδοκίες και στημένα ματς! Ήδη έχουν γίνει φύλλο και φτερό τα περιουσιακά στοιχεία πρώην διαιτητών. Πρόκειται για τους πλέον προβεβλημένους, τα στοιχεία εξετάζονται και η έρευνα θα επεκταθεί και σε παράγοντες του ποδοσφαίρου.

-«Μερικοί παλαίμαχοι διαιτητές που έχουν μεγάλα αυτοκίνητα με βουλγάρικες πινακίδες θα χάσουν τον ύπνο τους. Ξέρω διαιτητή που έχει ξενοδοχεία, αυτοκίνητο με 5000 κυβικά. Πού τα βρήκε;» (Σωτήρης Βοργιάς, πρώην διεθνής διαιτητής)

-Κακός χαμός από τα κόλπα παραγόντων και άλλων στα ελληνικά πρωταθλήματα, όταν βλέπεις να βρίσκονται υπό διερεύνηση στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, 101 υποθέσεις χειραγώγησης και παράνομου στοιχηματισμού!

-Άμεσο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εφέσεις που θα συζητηθούν σήμερα στην Επιτροπή Εφέσεων στην ΕΠΟ, όπως του υποψήφιου προέδρου της ΕΠΣ Ηρακλείου, Γιάννη Ασσαριωτάκη κατά της ποινής που του επέβαλε η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣΗ.

-Η έφεση των Δημητρίου, Αντωνίου και Τζαφέρη κατά της απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας, που τους επέβαλε ποινή απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τρεις μήνες για παραβίαση κανονισμού και η έφεση του Κλέαρχου Τζαφέρη κατά αριθμ. απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας.

-Στην ΕΠΟ ως γνωστόν επεξεργάζονται να αλλάζει έδρα ο τελικός του Κυπέλλου και το ΟΑΚΑ να μην είναι η μόνιμη έδρα. Το επικρατέστερο είναι να περάσουν στην προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδας, πως η έδρα του τελικού θα προκύπτει ανάλογα με τις ομάδες που θα διεκδικούν το τρόπαιο.

-Το αίτημα ήλθε από τον ΠΑΟΚ ώστε η ΕΠΟ θα αλλάζει έδρες. Αν φιναλίστ είναι μια ομάδα από τη νότια Ελλάδα και μία από τη βόρεια, ο τελικός θα διεξάγεται στο Πανθεσσαλικό. Αν είναι δύο ομάδες από τη βόρεια Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη και αν είναι δύο ομάδες από τη νότια Ελλάδα, στην Αττική. Φυσικά κάτι επίσημο ακόμα δεν υπάρχει, αλλά η πρόταση μπορεί να σκοντάψει... (Από ποιόν;…)

Το Πανθεσσαλικό… ως Παγκρήτιο για την Εθνική

Μένει να δούμε και το γούρι του Πανθεσσαλικού για την Εθνική μας ομάδα. Μετά το απόλυτο στα δυο πρώτα ματς του Nations League στρέφει την προσοχή της για το απόλυτο στα δύο εναπομείναντα ματς του Ιουνίου και χαιρετίσματα στους άλλους του ομίλου της.

Την Πέμπτη (9/6) κόντρα στην Κύπρο και την Κυριακή (12/6)απέναντι στο Κόσοβο. Δυστυχώς πέρασαν τόσα χρόνια, ακούσαμε πολλά λόγια και βαβούρα από πολιτικούς της εξουσίας και τελικά μείναμε χωρίς σκέπαστρο…

Ντροπή και στους «δικούς» μας της ποδοσφαιρικής "εξυγίανσης". Το Παγκρήτιο Στάδιο θα έπρεπε να ήταν πανέτοιμο, ως η πλέον φιλόξενη και μαζί γούρικη έδρα της Εθνικής μας ομάδας και αγαπημένη των πρωταθλητών Ευρώπης.

Τόσα εκατομμύρια έχουν σκορπίσει για κινήσεις με καθαρό προεκλογικό χαρακτήρα… Χάνουμε και κερδίζουν άλλοι. Όπως και με το νέο σχέδιο της έδρας των τελικών του κυπέλλου Ελλάδας, που προωθείται από την ΕΠΟ. Ασυγχώρητοι…

Και μάγκας ο Αχιλλέας στο Βόλο.

(Με την ευκαιρία υπεγράφη, το προεδρικό διάταγμα και ανοίγει ο δρόμος για την ανέγερση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News