Ελληνικό Ποδόσφαιρο

FIFA - UEFA: Επιστολή καταπέλτης και επείγον ραντεβού με Αυγενάκη

Πριν ο υφυπουργός αθλητισμού διαλύσει τον ελληνικό αθλητισμό, με τον τρόπο υποβολής του Αθλητικού Μητρώου, τα καμπανάκια κινδύνου έχουν σημάνει συναγερμό. Το έλα να δεις από τα καμώματα του υφυπουργού αθλητισμού στις εκλογές της ΕΠΣΗ έχουν σηκώσει τους δείκτες της εγρήγορσης, αφού με το νόμο θα βρεθούν σε νομική διάλυση τα σωματεία από τις 30 Ιουνίου και μετά…

Αυτό είναι. Τα προβλήματα των ερασιτεχνικών σωματείων στο ποδόσφαιρο, δεν μπορούν να μένουν κρεμασμένα στα ράφια ενός υφυπουργού, με αθλητικούς νόμους που δημιουργούν καινούργια προβλήματα, αντί να λύνουν και απειλούν με τη διάλυσή τους.

Φαίνεται ότι μετά και τον ντόρο με το Μητρώο της ΓΓΑ στις εκλογές της ΕΠΣΗ, τα σήματα κινδύνου, ήχησαν πολύ δυνατά σε FIFA και UEFA που με επιστολή τους προς τον Λευτέρη Αυγενάκη, ζήτησαν συνάντηση μαζί του με θέμα συζήτησης τον αθλητικό νόμο.  Πόσο μάλλον όταν αυτός περιλαμβάνει τελεσίγραφο, ότι μετά τις 30 Ιουνίου, τα σωματεία που δεν είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο, θα βρεθούν «αντιμέτωπα με τη την νομική τους διάλυση»!

Πρέπει επειγόντως να «επιδιωχθούν λύσεις στα χρονίζοντα ζητήματα σε σχέση με συγκεκριμένες διατάξεις», του γράφουν οι Υπερκείμενες Διεθνείς Αρχές..
Το καλό είναι ότι αυτή τη φορά ο Λευτέρης Αυγενάκης, εδέησε να τους δεχτεί, διότι δεν ανταποκρίνονταν σε προηγούμενες κλήσεις τους και οι δυο πλευρές θα τα πουν 30 ή 31 Μαΐου στην Αθήνα.

Η FIFA και UEFA κοινοποίησαν προς την ΕΠΟ επιστολή, την οποία συνυπογράφουν εκ μέρους της FIFA ο κ. Kenny Jean-Marie (Επικεφαλής Τμήματος Εθνικών Ομοσπονδιών) και εκ μέρους της UEFA ο κ. Zoran Lakovic (Διευθυντής Τμήματος Εθνικών Ομοσπονδιών).

 Το πλήρες κείμενο της επιστολής:

“Ελληνικός Αθλητικός Νόμος

Αξιότιμε κύριε Αυγενάκη,

Σας απευθύνουμε την παρούσα προκειμένου να επαναλάβουμε το ευγενικό μας αίτημα για την πραγματοποίηση συνάντησης προκειμένου να συζητήσουμε τον Ελληνικό Αθλητικό Νόμο σε συνάρτηση με τις υποχρεώσεις της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) ως ομοσπονδίας μέλους των FIFA και UEFA.

Από την τελευταία αλληλογραφία μας επί του θέματος, της 24ης Σεπτεμβρίου 2021, η οποία δυστυχώς παρέμεινε αναπάντητη, πραγματοποιήθηκαν περαιτέρω σημαντικά βήματα από την ΕΠΟ για τη δέουσα υλοποίηση της Ολιστικής Μελέτης, και πιο συγκεκριμένα η επικύρωση του νέου Καταστατικού της ΕΠΟ από το Ειρηνοδικείο Αθηνών, οι πρώτες συνεδριάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, οι μεταρρυθμίσεις στη διοίκηση της ΕΠΟ και, πιο πρόσφατα, ο ορισμός από τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ των μελών της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης.

Η Επιτροπή αυτή αναλαμβάνει επίσης τον ρόλο μιας ανεξάρτητης εκλογικής επιτροπής κατά τις επικείμενες αρχαιρεσίες του νέου Προέδρου της ΕΠΟ την 1η Ιουνίου 2022 σύμφωνα με το Καταστατικό της ΕΠΟ.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει πλέον κεντρική σημασία η πραγματοποίηση συνάντησης μεταξύ εκπροσώπων του Υπουργείου σας, της FIFA, της UEFA και της ΕΠΟ προκειμένου να επιδιωχθούν λύσεις στα χρονίζοντα ζητήματα σε σχέση με συγκεκριμένες διατάξεις του Ελληνικού Αθλητικού Νόμου, ως είχε συμφωνηθεί στη μεταξύ μας εικονοτηλεδιάσκεψη της 14ης Ιουλίου 2021.

Μας απασχολεί ιδιαιτέρως το γεγονός της φερόμενης καταληκτικής ημερομηνίας της 30ης Ιουνίου 2022 προκειμένου τα σωματεία να εγγραφούν στο μητρώο αθλητικών σωματείων, άλλως θα βρεθούν αντιμέτωπα με τη νομική διάλυσή τους.

Ως προς τούτο, οι εκπρόσωποί μας είναι διαθέσιμοι να ταξιδέψουν στην Αθήνα στις 30-31 Μαΐου 2022 προκειμένου να συναντηθούν με τους ειδικούς σας. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας και προσβλέπουμε στην εκ μέρους σας επιβεβαίωση της συνάντησης».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια