Εκλογές ΕΠΣΗ: Με την Δικαιοσύνη ή με τον νόμο του «ΑΥ»;

Απόψεις
Εκλογές ΕΠΣΗ: Με την Δικαιοσύνη ή με τον νόμο του «ΑΥ»;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατάσταση νευρικής κρίσης… – Τι γίνεται όταν ένας νόμος "κρίνεται" ουσιαστικά δυο φορές Αντισυνταγματικός από τακτικούς δικαστές, αλλά εξακολουθεί να ισχύει; – Γιατί η «Αυτοδιοίκητη» ΕΠΟ κάνει την πάπια από την πρώτη δικαίωση της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, στο αναφαίρετο δικαίωμα των σωματείων; - UEFA και η FIFA είναι μόνο για τις δημόσιες σχέσεις των Αξιωματούχων της;

Λογικό, δίκαιο και αναμενόμενο. Η προσφυγή Μινωικής και Γόρτυνας, πέρασε στο Διαιτητικό Δικαστήριο εν όψει των εκλογών της ΕΠΣΗ, από τους πέντε Αεροπαγείτες. Όπως την κέρδισε πρώτα η ΕΠΣ Δωδεκανήσου, για να καταδειχθεί μια ακόμη φορά πόσο φρικτό και σκόπιμο είναι αυτό που συμβαίνει με την αθλητική ηγεσία της χώρας. Ράπισμα…

Αλλά στις εκλογές της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, ψήφισαν μόλις τα δεκαέξι σωματεία, που ήταν στη λίστα της Γ ΓΑ, για την ανάδειξη νέας διοίκησης Διακοφώτη, που –έτσι κι αλλιώς- ήταν μοναδικός υποψήφιος.

Αυτό το ισχυρό δεδικασμένο, ωστόσο,  έμεινε μετέωρο από την ΕΕ της ΕΠΟ. Δεν το αξιοποίησε καν με τις Υπερκείμενες Αρχές, για να καταπέσει ο νόμος με βάσει το αξίωμα, ότι ουδείς μπορεί να αφαιρέσει το δικαίωμα ψήφου. Και το αυτοδιοίκητο;

Αλλά μήπως και ΕΟΚ στο μπάσκετ, δεν δικαιώθηκε με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκανε δεκτό το αίτημα όσων αθλητικών σωματείων μελών της Ομοσπονδίας είχαν αποκλειστεί λόγω του ηλεκτρονικού Μητρώου της Γ.Γ.Α. και αναγνώρισε το δικαίωμά τους για εγγραφή στο Μητρώο της ΕΟΚ; Και τι έγινε μετά; Θυμάστε τα ΜΑΤ και την ψηφιακή ψηφοφορία;

«Η ομόφωνη απόφαση του Διαιτητικού για την ΕΠΣ Ηρακλείου καταδεικνύει την αντισυνταγματικότητα του νόμου Αυγενάκη. Παράλληλα αφαιρεί πλέον τη δυνατότητα από τον υφυπουργό Αθλητισμού να λειτουργεί πραξικοπηματικά» (Γ. Παναγόπουλος, δικηγόρος, αντιπρόεδρος ΙΔΕΑΔ, στη ραδιοφωνική "Εφεση"). Έλα όμως που ο νόμος είναι νόμος και υπερισχύει; Όσο και αν ο νόμος του «ΑΥ», δεν έχει καμία σχέση με τη Δημοκρατία;

Μπρος γκρεμνός και πίσω ρέμα, σε αυτό τον καρνάβαλο, που μας έχουν βάλει. Κάνεις εκλογές με το Διαιτητικό, αλλά ο νόμος ισχύει! Και μετά συνεχίζεις μέσα στο χάος, με τον δικό σου κατάλογο, υποχρεωμένος να σηκώσεις τις σημαίες του Τσε...

Κουραφέξαλα όλα και με την ΕΠΟ και με τις FIFA και UEFA. To αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου στη χώρας μας, είναι σαν τρύπιο τσιγκάκι στα χέρια του αλουσιδιαστή, βουτηγμένο στην ποτάσα…

Αλλά είναι στοιχειωδώς θεμιτό να χρησιμοποιείται με τόση αφροσύνη, η εξουσία ενός περαστικού κυβερνητικού στελέχους, σε μια εκλογική διαδικασία στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο;

Ο Λουδοβίκος 14ος δεν είπε μόνο «το κράτος είμαι εγώ». Είπε κι άλλα… Όπως: «Οι νόμοι είναι η κυριαρχία των κυριάρχων». Δημιούργησε μάλιστα τον «Λουδοβίκειο Κώδικα», όπως καλή ώρα βρέθηκαν μπροστά μας, οι σκόπιμοι και αντισυνταγματικοί όροι του «Αθλητικού Μητρώου».

Σε κανέναν ισορροπημένο άνθρωπο δεν αρέσει αυτό που συμβαίνει. Το ποιος θα βγει νέος πρόεδρος της ΕΠΣΗ και ποιοι σύμβουλοι θα εκλεγούν, είναι αποκλειστικό θέμα όλων των σωματείων που θα ψηφίσουν ελεύθερα. Κανείς άλλος, απ’ όπου κι αν προέρχεται δεν έχει λόγο.

Το ποδόσφαιρο αντλεί από… το ποδόσφαιρο

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κάθε πολιτική παρέμβαση, από την μεταπολίτευση και μετά, είχε αρνητικό αντίκτυπο, διότι δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του ίδιου του ποδοσφαίρου, αλλά της σκοπιμότητας που την προκαλούσε.

Έτσι, βιώσαμε κομματικές παρεμβάσεις για τη νομή της ποδοσφαιρικής εξουσίας, αναδιαρθρώσεις πρωταθλημάτων για την εκλογική πελατεία του κόμματος με τη σωτηρία ομάδων, αλλά και σφοδρές κινήσεις στα πλαίσια των σχέσεων διαπλοκής που συνέδεαν τα ηγετικά πρόσωπα με την πολιτική και οικονομική σκοπιμότητα. Στις εποχές μας, που συν τοις άλλοις, όλα είναι πιο δύσκολα, δεν προσφέρεται η πολυτέλεια, για όποιον επιθυμεί σοβαρή προοπτική στο ποδόσφαιρο, να έχει άλλα κριτήρια πέρα από τα αμιγώς ποδοσφαιρικά.

Η ΕΠΣ Ηρακλείου που σε λίγες μέρες στήνει την κάλπη, έχει καταδείξει στην πορεία της, ως μεγάλη Ένωση, τις υψηλές απαιτήσεις που θέτουν τα ερασιτεχνικά σωματεία που την απαρτίζουν, από τις διοικήσεις που επιλέγουν να οδηγήσουν τα πράγματα στο κατά δυνατόν καλύτερο και πληρέστερο.

Οι παράγοντες έχουν τα κριτήρια -σε μια κοινωνία μάλιστα που ο ένας γνωρίζει τον άλλο- να επιλέξουν αυτό που πραγματικά βλέπουν ως ωφέλιμο για την επόμενη μέρα. Γι’ αυτό και οι όποιες παρεμβάσεις έξω από το θεσμικό πλαίσιο, φαντάζουν, καταδικασμένες στη συνείδηση, επιζήμιες και διχαστικές για το ποδοσφαιρικό περιβάλλον.

Η ουσία της επιλογής είναι η ΕΠΣΗ και έχουμε δει από άλλες εκλογικές αναμετρήσεις σε Ενώσεις και Ομοσπονδίες, να απωθείται συντριπτικά από τα μέλη ο κάθε «εξωγενής» παράγων της (όποιας) κυβερνητικής εξουσίας… Η πολιτική έχει τους διακριτούς ρόλους της, που δεν έχουν καμία σχέση με εκλογομαγειρία.

«Αντίπαλος του Τζώρτζογλου είναι ο Αυγενάκης»

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Νίκος Τζώρτζογλου, μιλώντας για τον ρόλο του Λευτέρη Αυγενάκη, τις επιχορηγήσεις και τις εκλογές της ΕΠΣΗ.

Είπε: «Αντίπαλος του Τζώρτζογλου είναι ο Αυγενάκης μέσα από τον Γιάννη Ασσαριωτάκη. Του έδωσε 25.000 ευρώ με κάποια έξτρα 15.000 ευρώ ως έκτακτη επιχορήγηση. Ο κύριος Αυγενάκης δίνει αυτή την επιχορήγηση ως έκτακτη επιχορήγηση από την πολιτεία και υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να λάβει υπόψιν του ο αρμόδιος εισαγγελέας και είναι κάτι που θα μπορούσε να γίνει».

Ο Πρόεδρος και υποψήφιος για τις εκλογές της ΕΠΣ Ηρακλείου, πρόσθεσε ακόμη, σημαντικές καταγγελίες: «Υπάρχουν διορισμοί προέδρων στο Δημόσιο. Παραμονές εκλογών στην ΕΠΣ Ηρακλείου, πρόεδρος ομάδας που δηλώνει κατά του Τζώρτζογλου, διορίστηκε στο δημόσιο. Έχετε ακούσει κάποιον Γιάννη Ράλλη, μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού; Αυτός είναι διευθυντής στην ομάδα του Πόρου της Κρήτης όπου είναι πρόεδρος ο Ασσαριωτάκης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News