ΕΠΣΗ: Εκλογές... με και χωρίς Μητρώο

Απόψεις
ΕΠΣΗ: Εκλογές... με και χωρίς Μητρώο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η προσφυγή Σωματείων στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά του νόμου Αυγενάκη που ήδη έχει κριθεί "αντισυνταγματικός" καθώς στερεί το δικαίωμα ψήφου των σωματείων που δεν έχουν εγγραφεί στο Μητρώο της ΓΓΑ - Εγγεγραμμένα... 26 μόλις μέλη από τα 82

Στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της ΕΠΣΗ, προσφεύγουν ποδοσφαιρικά σωματεία του Ηρακλείου για το δικαίωμα ψήφου των μελών της, που δεν είναι εγγεγραμμένα στους εκλογικούς καταλόγους της ΓΓΑ, ενόψει των εκλογών στις 15 Μαϊου.

Αυτό προβλέπεται από τη διαδικασία, καθώς η διοίκηση της ΕΠΣΗ επιθυμεί εκλογές με την ψήφο του συνόλου των ερασιτεχνικών σωματείων και όχι μόνον αυτά που καθορίζει ο διχαστικός  νόμος. Ουσιαστικά, οι προσφεύγοντες, συνηγορούν με την επίσημη στάση της ΕΠΣΗ και στρέφονται κατά των επιλογών Αυγενάκη.

Η ΕΠΣΗ σε σύνολο 82 σωματείων της δύναμης της, επικύρωσε τον εκλογικό κατάλογο της ΓΓΑ που περιλαμβάνει αυτά που έχουν δικαίωμα ψήφου και είναι μόλις 26 με το "χρίσμα" του νόμου.

Ακόμη ένα σωματείο είναι εγγεγραμμένο, αλλά χωρίς δικαίωμα ψήφου, επειδή δεν πληροί την προϋπόθεση δύο ενεργών αγωνιστικών σεζόν την τελευταία τριετία. Πρόκειται για την ομάδα του Γκέραρντ, την οποία προετοιμάζει ο Μανόλης Παπαδάκης για την επόμενη περίοδο.

Η λίστα των πολιτικών, έπρεπε να έχει άλλα κριτήρια για δικαιώματα και αποκλεισμούς, όχι να επιβάλλει δικτατορικούς κανόνες, όπως η (φρικαλέα) στέρηση δικαιώματος ψήφου, σε όσους δεν μπαίνουν στο τρυπάκι. Οι εγγεγραμμένοι σύλλογοι στο Μητρώο, θα μπορούσαν να έχουν άλλα ειδικά προνόμια στήριξης…

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες η Εκτελεστική της ΕΠΣΗ προετοιμάζει τη γενική συνέλευση– ως έχουν τα πράγματα- και με τις δύο περιπτώσεις. Με δικαίωμα ψήφου σε όλους και με χωριστή  ψηφοφορία των εγγεγραμμένων στη ΓΓΑ, ανεξάρτητα από την απόφαση του ΔΔΕ.

Είναι αδιανόητο, τα σωματεία που είναι στυλοβάτες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου να μην μπορούν να εκφράσουν την άποψη και τα θέλω τους.

Κατάφωρη αδικία και ανισονομία.

-Ούτε αυτό κατάφεραν να πετύχουν οι Εκτελεστικοί της ΕΠΟ, να έχουν δηλαδή δικαίωμα ψήφου τα σωματεία που δεν έχουν καταχωρηθεί στο Μητρώο της ΓΓΑ.

-Αλλά και οι Διεθνείς «Υπερκείμενοι» της καλοπέρασης, δεν έδωσαν καμία σημασία, αν και συνέχεια γλείφουν την καραμέλα της αυτοδιοίκητης εξουσίας του ποδοσφαίρου… Οι ίδιοι εκλέγονται με συστατικό χαρτί της κομητείας των Βρυξελλών;

-Κουραφέξαλα. Ακόμη και οι Δωδεκανήσιοι που προσέφυγαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο και δικαιώθηκαν, έκαναν εκλογές στην Ένωση τους τον περασμένο Φεβρουάριο, με μοναδικό υποψήφιο πρόεδρο τον Παναγιώτη Διακοφώτη και δικαίωμα εκπροσώπησης 16 επί συνόλου 71 σωματείων που έχουν καταχωρηθεί στο Μητρώο της ΓΓΑ… Απλά, ήταν μοναδικός υποψήφιος και δεν ήθελε ντράβαλα με το νόμο του υφυπουργού…

-Εκείνο που μένει από εκείνη την προσφυγή, είναι ότι η Δικαιοσύνη, έκρινε το νόμο Αυγενάκη, ως αντισυνταγματικό. Τί πιο ουσιώδες και βαρύ, για να το ξεπεράσεις;

-Τώρα, καλά πράττουν τα σωματεία της ΕΠΣΗ, (δύο ή τρία) που δεν είναι στον εκλογικό κατάλογο της ΓΓΑ και προσφεύγουν στο Διαιτητικό Δικαστήριο, με αφορμή τη γενική συνέλευση και τις εκλογές της Ένωσης. Κι αν δεν ήταν το κόστος του παράβολου και των άλλων εξόδων, θα ήταν δεκάδες στη λίστα της προσφυγής.

-Δεν μιλάμε για ένα δικαστήριο με δικηγόρους και υπαλλήλους. Το Διαιτητικό της ΕΠΟ που έλαβε την απόφαση των Δωδεκανήσιων, αποτελούνταν στην πλειοψηφία του από τακτικούς δικαστές.

Εκείνη η απόφαση, θα έπρεπε να είχε γίνει σημαία των CEO και των MEO της Ομοσπονδίας. Να έχουν ξεσηκώσει τη Γενεύη, ώστε η υπ’ αριθ. 141/2021 απόφαση να ήταν η ασπίδα στις γενικές συνελεύσεις με τη συμμετοχή όλων των ενεργών σωματείων, είτε έχουν, είτε όχι, εγγραφεί στο Μητρώο της ΓΓΑ.

- Είναι εκτρωματικό, σωματεία που μετέχουν στα πρωταθλήματα, εκπληρώνουν τον κοινωνικό σκοπό του αθλητισμού στις περιοχές τους, πληρώνουν συνδρομές και μετέχουν σε όλη τη διαδικασία των πρωταθλημάτων, να μην έχουν δικαίωμα ψήφου και άποψης για τη διοίκηση της Ένωσης, ή και ακόμη δικαίωμα γνώμης και άποψης για τις δραστηριότητές της.

-Τι δημοκρατία είναι αυτή, όταν στερείται το δικαίωμα ψήφου ενεργών συλλόγων που τροφοδοτούν την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, από μια γραφειοκρατική πράξη ενός υφυπουργού και μιας Κυβέρνησης, που θέλει όλα να τα σαρώνει και  να επεμβαίνει με την εξουσία της χρηματοδότησης από το δημόσιο χρήμα.

-Το δικαίωμα της ψήφου είναι ιερό. Οι διοικήσεις των σωματείων δεν είναι εγκληματίες να καταδικάζονται με φίμωτρα.

-Πέρα του ότι είναι εξευτελιστικό να επιχειρείται από έναν πολιτικό του Ηρακλείου αυτή η μανιακού τύπου επιβολή, σκεφτείτε ότι στις εκλογές της ΕΠΣ Μεσσηνίας ψήφισαν μόλις εννέα σωματεία, ανάμεσα σε δύο υποψήφιους προέδρους. Στις εκλογές της ΕΠΣ Πρέβεζας  μόλις έξι σωματεία, με τρεις υποψήφιους!

-Πόσο Άθλιο…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News