ΕΠΟ: Ουδετερότητα από την ΕΠΣΗ στην υποψηφιότητα Μπαλτάκου

Απόψεις
ΕΠΟ: Ουδετερότητα από την ΕΠΣΗ στην υποψηφιότητα Μπαλτάκου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια Επαναστατική πρόταση έρχεται στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ για την εκλογή του νέου προέδρου; -Όσο υπάρχουν τα "μπλοκ" πίσω από την Ομοσπονδία, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα χάνει δρόμο...

Στάση ουδετερότητας κράτησε η ΕΠΣ Ηρακλείου στο θέμα της υπόδειξης για την υποψηφιότητα του Τάκη Μπαλτάκου στην προεδρία της ΕΠΟ.

«Δεν γνωρίζουμε την ποδοσφαιρική του δράση και τη σχέση του με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Είναι νωρίς ακόμη, αφού οι εκλογές για πρόεδρο, είναι την 1η Ιουνίου. Μέχρι τότε θα περιμένουμε και όποια γνώμη διαμορφώσουμε, θα την εκφράσουμε στην κάλπη», μας δήλωσε ο Νίκος Τζώρτζογλου.

Η ΕΠΣΗ δεν ανήκει σε κανένα από τα περιβόητα «μπλοκ» που έχουν διαμορφωθεί γύρω από την Ομοσπονδία. Αποφασίζει μόνη της και αυτό της δίνει μια υπεραξία, καθώς είναι η πρώτη που πρόβαλλε δυναμικά το αίτημα της διεύρυνσης της εκλογικής βάσης στην Ομοσπονδία, που έμεινε στα λόγια και από την πολιτική και την ποδοσφαιρική εξουσία.

Αυτό ακριβώς το καθεστώς ενός μικρού αριθμού εκλεκτόρων, είναι κύρια αιτία που οι υποδείξεις και οι εκλογές γίνονται εύκολα χειραγωγούμενες, από τα περιβόητα μπλοκ των "μεγάλων δυνάμεων" του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ανεξάρτητα, τώρα αν  υπέδειξαν τον Τάκη Μπαλτάκο πρώτες οι Ενώσεις που... οδηγεί η ΑΕΚ και μετά εκείνες του... ΠΑΟΚ, ο ίδιος ο υποψήφιος πρόεδρος, είναι ένθερμος Παναθηναϊκός. Πέρα του ότι κάθε πρόεδρος στην περίοδο που διανύει το Ελληνικό Ποδόσφαιρο, πρέπει να ισορροπεί ανάμεσα στην κυβέρνηση και σε FIFA και UEFA.

Ανεξάρτητα και με εμπειρία του ως δικηγόρος στο μπάσκετ και το ποδόσφαιρο, ο Τάκης Μπαλτάκος πιάσθηκε στη φάκα ως γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, λόγω της γνωστής συνομιλίας με τον Ηλία Κασιδιάρη που τον οδήγησε εκτός πολιτικής σκηνής αφού χαρακτηρίστηκε ως ο εξ απορρήτων συνομιλητής της Χρυσής Αυγής με τη Νέα Δημοκρατία. Κι αυτό μέσα από ένα βίντεο που ο ίδιος ο Κασιδιάρης πρώτος είχε αποκαλύψει μέσω  -και για πολλούς σκηνοθετημένου- βίντεο. Σίγουρα αυτή η περιπέτεια λογικά, τον έχει κάνει πολύ προσεκτικό ….

"Σφηνάκια"

-Ποιοι επεξεργάζονται μια επαναστατική πρόταση που πρόκειται να κατατεθεί στην προς σύγκληση γενική συνέλευση της ΕΠΟ; Τι περιεχόμενο θα έχει και σε τι θα στοχεύει; Από την πολύχρονη εμπειρία μας, σε επαναστατικές προτάσεις εκεί, μας έχει συνηθίσει, μόνο ο Τζώρτζογλου!

-Εύστοχη παρατήρηση του Κυριάκου Θωμαίδη, ενόψει της εκλογής Μπαλτάκου στην προεδρία της ΕΠΟ. Θα είναι ο τρίτος στην ιστορία που θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος και μάλιστα με την υπόδειξη των 44 ΕΠΣ επί συνόλου 53. Οι προηγούμενοι, δεν ευδοκίμησαν. Το 2008 ο Γκαγκάτσης δύο μήνες αργότερα παραιτήθηκε. Πέρσι ο Ζαγοράκης και μάλιστα εκλεγμένος παμψηφεί με δύο διαρροές, παραιτήθηκε έξι μήνες αργότερα. Καθένας και οι λόγοι του.

-Καλά το λέει ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ, ότι «με την κυβέρνηση θέλουμε συνεργασία και όχι παρεμβάσεις». Αλλά με αυτά τα μπλοκ που χειραγωγούν την Ομοσπονδία και τη θεσμική της λειτουργία, από τα οποία προέρχεται ως υποψήφιος και ο ίδιος, τι θα γίνει;

-Αλήθεια, αυτός ο πρόεδρος που ωθούν, δεν θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των «Big”, που τον έβγαλαν στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο; Τι ιδέα έχει για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τις ανάγκες του;

-Για την κάκιστη  σχέση της απονομής της δικαιοσύνης με τον χρόνο, τι μπορεί να κάνει; Οι ύποπτοι αγώνες; Άσε την κακοποιημένη έκβαση της “ολιστικής μελέτης”. Μπορεί να μιλά για «σιδερένιο χέρι» και σε ποιους το απευθύνει;

Ούγκο Κάιπερς που μας γοήτευσε με τα γκολ του στα ματς του Εργοτέλη και μετά πέρασε σε απραξία στον Ολυμπιακό, τρελαίνει κόσμο με τη Μαλίν και η Γάνδη θέλει να τον αποκτήσει.

-Όπως φαίνεται δεν αλλάζει. Ξένοι διαιτητές και την επόμενη σεζόν στα ντέρμπι της Super League. Ο κανονισμός που επέβαλαν FIFA και UEFA πάει για να ισχύσει και για την σεζόν 2022-23. Στο όνομα των εντάσεων! Να μας χαιρόμαστε… (Πληροφορίες επιμένουν και για ξένους όπως και για VAR σε σημαντικά ματς στη SL2. Θα δείξει…)

-Αυτό θα πει υπερέχουσα αντίληψη και ελευθερία. Ο Άχθος Αρούρης είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που έκανε φιέστα…υποβιβασμού (Α΄ερασιτεχνική), στήνοντας γιορτή! Και μόνο που το όνομα του σωματείου προέρχεται από την Ιλιάδα του Ομήρου, δίνει και την εξήγηση (εν προκειμένω μεταφορικά)!

-Όπως είδαμε στο διαδίκτυο, ο Αχιλλέας στο διάλογό με τη μητέρα του, αναφέρει ότι αισθάνεται άχθος αρούρης (βάρος της γης) μετά από μεγάλο διάστημα απραξίας και αποχής από τη μάχη. Σήμερα η φράση αυτή χρησιμοποιείται για να δηλώσει άνθρωπο ανάξιο, άχρηστο. Όπως αυτός π.χ.  που συνέχεια ζητά δανεικά για να εξασφαλίσει τα απαραίτητα, κατάντησε άχθος αρούρης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News