ΠΑΟΚ-ΟΦΗ: Ο… καρβουνιάρης και η βυσσινάδα

Απόψεις
ΠΑΟΚ-ΟΦΗ: Ο… καρβουνιάρης και η βυσσινάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λένε ότι δεν είναι καλό να ασχολείσαι με τη διαιτησία. Ασφαλώς και δεν είναι, όταν το ποδόσφαιρο είναι θεσμικά θωρακισμένο. Στην περίπτωσή μας, όμως οι διαιτητές διαμορφώνουν αποτελέσματα και αλλοιώνουν τη ροή του πρωταθλήματος. “Αιώνια” άλυτο ελληνικό ζήτημα…

Δεν χρειάζονταν περισσότερα ώστε να γίνει αντιληπτός αμέσως, ο συστημένος ορισμός του Φωτιά (Πέλλας) στο ΠΑΟΚ-ΟΦΗ, ούτε του Τζοβάρα (Φθιώτιδας) στο VAR, που χρωστούσε "αποπληρωμή" παραπόνων από τα πλέι οφ της προηγούμενης σεζόν με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα (0-1), ενώ ήδη είχε κάνει τον τυφλοπόντικα στο πέναλτι στον Σαρδινέρο, που εξαφάνισε την ίδια σεζόν, στο αντίστοιχο ματς της Τούμπας με τον ΟΦΗ.

Το είδαμε ευκρινώς από την πρώτη στιγμή, σχολιάζοντας προφητικά στο άρθρο με τίτλο «Όχι άλλο κάρβουνο Φωτιά», ότι Φωτιάς και Τζοβ, είχαν την επικίνδυνη πρόσθεση να “κάψουν” τον ΟΦΗ σ’ αυτό το παιχνίδι, ως διαβολικοί προστάτες της ομάδας του κ. Ιβάν (όσο κι αν εμείς σεβόμασταν πάντα τον ΠΑΟΚ και την ιστορία του), καθώς η επιλογή του Εγγλέζου, είχε όλα τα εξιδεικευμένα χαρακτηριστικά.

Οι δυο καουμπόηδες, με τους οποίους ο Βρετανός επιβήτορας, έδινε διαπιστευτήρια στον «Δικέφαλο του Βορρά», για να κρατήσει τη στήριξή του στον χρυσοφόρο αχυρώνα των αλόγων του στην ΚΕΔ, δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα, όσο κι αν τους πήρε κάτω η κακοτράχαλη κατηφόρα στη αχυρένια διαιτητική συνείδησή τους.

Οι τύποι που παριστάνουν τους διαιτητές για να ικανοποιούν τις ακόρεστες μεταλλαγμένες ορέξεις των "αρχόντων", εκτέθηκαν με τις αποφάσεις τους, επιβεβαιώνοντας τρανταχτά το ρόλο τους ως βρυκόλακες, που επιβιώνουν χάρις στο σκοτάδι.

Η φάση μάλιστα στην οποία βασίσθηκαν για να μετατρέψουν τοξικά το 0-1 σε 1-0 σε βάρος του ΟΦΗ, βρίσκει με το πέναλτι, εμφατικά την έκφραση στον εξοστρακισμό της μπάλας από το πόδι του Βούρου στο χέρι του (μάλιστα από σέντρα κοντινής απόστασης), ως εξοστρακισμό του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Για να διαπιστώσεις πόσο κάτω έχουν τον ΟΦΗ, που λόγω θέσης και επίπεδο ποδοσφαίρου που προσφέρει, άξιζε ορισμούς σε επίπεδο ξένων διαιτητών, του βάζουν Φωτιάδες και Τζοβάρες… Στα μέτρα τους όλα. Όπως η ακατέργαστη παραποίηση των κανονισμών και των διευκρινιστικών εγκυκλίων της FIFA «για το τι είναι πέναλτι», που δείχνει να λειτουργεί ως συμμορία, με τους υποστηρικτές που βρίσκονται πίσω τους, να έχουν μόνιμα πονηρούς σκοπούς.

-Είναι και ελκυστής πέναλτι ο ΠΑΟΚ. Ο αλχημιστής Φωτιάς, τα ανέβασε στα 12 σε 17 παιχνίδια.

-Υπάρχει και αμάθεια. Τον Δεκέμβριο του 20 η ΚΕΔ είχε ανακοινώσει για τον Τζοβάρα μετεξεταστέο στους κανονισμούς! Τόσο επιδεκτικός… Αλλά και ως διαιτητής σε χαμηλότερες κατηγορίες, έτρωγε ψαλίδι, με προβλήματα κατανόησης. Στην Τούμπα φέρει την πρώτη ευθύνη από το VAR, ως ανεπαρκής στους κανονισμούς, χωρίς αυτό να αναιρεί στο παραμικρό, την ολοκληρωτική ευθύνη του “καρβουνιάρη”.. (Ρώτα να μάθεις, και για το τι κάνει στα τοπικά της ΕΠΣ Φθιώτιδας...)

-Η αλλοίωση του αποτελέσματος στο παιχνίδι παρά το metaverse 3-0, ήταν αυτονόητη και μόνο επειδή ο Φωτιάς μετέτρεψε το 1-0 το 0-1. Πανάξιος για ένα γερό ντουζ κάτω από τους καταρράκτες της Έδεσσας.

-Οι φόβοι πριν το παιχνίδι, είχαν εκτεθεί καραμπινάτα στα σχόλια μας, συν το γεγονός ότι Φωτιάς έχει ευνοήσει κι άλλες φορές τον ΠΑΟΚ...

-Αυτό που επισημαίνεται από τον φίλο και συνάδελφο Βάιο Μπαλάφα, βαθιά γνώστη στο τι παίζεται στον θαυμαστό κόσμο της ελληνικής διαιτησίας, προσυπογράφεται από τη στήλη:

«Ο 33χρονος διεθνής διαιτητής, δεν έπρεπε να είναι στον πίνακα μετά τη διαιτησία του στο περσινό παιχνίδι Ιωνικός-Εργοτέλης 2-1...»

Τώρα σε θέλω Βρετανέ. Τί θα πεις την Τρίτη;

Ήταν ή δεν ήταν πέναλτι του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ; Θα φιλτράρεις την θέση σου, για να μη βρεθείς αντιμέτωπος με το όχι της στήριξής σου από τον Ιβάν ή θα αφεθείς σε όλους τους άλλους, που σε έχουν στο στόχαστρο -όχι μόνο ο ΟΦΗ- γιατί ζημιώνονται από την απόφαση; (Εκτός από έναν, ίσως…)

Δεν πήρε χαμπάρι, ο Κλάτενμπεργκ, τι παίζεται πίσω από την πλάτη του, πιάνοντας δίκοπο μαχαίρι; Ο ευνοούμενος του Φωτιάς, του σέρβιρε πικρή βυσσινάδα από την Τούμπα. Θα το διαπιστώσει σύντομα…

(Μαρκ: «η ΚΕΔ συμφωνεί ότι αυτό δεν είναι πέναλτι καθώς ο αμυντικός δεν παίζει σκόπιμα τη μπάλα, με τη μπάλα να χτυπάει το πόδι του πριν χτυπήσει στο χέρι του». Θυμάσαι; Εσύ το είπες, το έχω στο βίντεο… «Η φάση δεν θα έπρεπε να είχε δοθεί για επανεξέταση από το VAR καθώς η αρχική απόφαση του διαιτητή δεν ήταν ένα σαφές και προφανές λάθος»)(Ά.

Θα τα ξαναπεί;

Στον ΟΦΗ της νέας εποχής, είχε επισημανθεί εξ αρχής, ο ρόλος του παρασκηνίου και η αναγκαιότητα προστασίας της ομάδας (και) από τη διαιτησία. Ο κόσμος του πρωταθλήματος, δεν είναι αγγελικά πλασμένος. Και καλώς, λαμβάνεται εκ μέρους της διοίκησης πρωτοβουλία για το φαινόμενο.

Δεν μιλάμε για ανακοινώσεις που τις έχουν ήδη εξευτελίσει πολλά avatar από άλλες ΠΑΕ, αλλά για κινήσεις ουσίας, που δεν μπορεί να είναι άλλες, από μια θωράκιση λειτουργίας, όσο κι αν αυτό είναι δύσκολο να συμβεί στην ελληνική ποδοσφαιρική -και εν γένει- πραγματικότητα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News