Κράζουν την ΕΠΟ στα διεθνή Μέσα: «Η UEFA επιστρέφει στην Ελλάδα»!

Απόψεις
Κράζουν την ΕΠΟ στα διεθνή Μέσα: «Η UEFA επιστρέφει στην Ελλάδα»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το Ελληνικό ποδόσφαιρο ζει για πάντα σε μια κατάσταση χάους» - Πρωταγωνίστρια η ΕΠΟ μαζί με την Ομοσπονδία της Κένυας στους τίτλους. Η Ευρωπαϊκή χώρα με την «τριτοκοσμική» συμπεριφορά στη διεύθυνση του ποδοσφαίρου…

Δυο ταλαίπωρες Ομοσπονδίες ποδοσφαίρου κάνουν ρεκλάμα αυτές τις μέρες στον διεθνή τύπο. Η μία είναι της Κένυας. Η άλλη… της Ελλάδας!

Διαφορετικές οι περιπτώσεις. Στην Κένυα η κρίση που τυλίγει το ποδόσφαιρο της, σχετίζεται με τη σύλληψη του προέδρου της Ομοσπονδίας Νικ Μουέντουα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία  (FKF) διαλύθηκε από την κυβέρνηση εντελώς αντίθετα με τους κανόνες της FIFA, προκαλώντας άμεση παρέμβαση από το κυβερνών σώμα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Κι αυτό λίγες ώρες πριν η Κένυα επρόκειτο να παίξει με την Ουγκάντα ​​σε έναν αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αν και είχε ήδη αποκλειστεί.

Αλήθεια πως νιώθουν οι δικοί μας «εξυγιαντές» με τα έργα τους, που παίζουν μια ακόμη φορά στους τίτλους μεγάλων διεθνών μέσων; Πως τους φαίνεται ο τίτλος: «Η UEFA επιστρέφει στην Ελλάδα καθώς αξιωματούχοι απειλούνται και η ΕΠΟ βυθίζεται ξανά στην οικονομική κρίση»;

Οι φίλαθλοι στον πλανήτη, έχουν ήδη τη χειρότερη γνώμη κατατάσσοντας την ευρωπαϊκή χώρα μας, πιο κάτω από τις αποκαλούμενες «τριτοκοσμικές».

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο, που ζει για πάντα σε μια κατάσταση χάους, φαίνεται για άλλη μια φορά να έχει ξεφύγει από τον έλεγχο με τις φήμες ότι μια αποστολή της UEFA πρόκειται να προσγειωθεί στη χώρα αυτή την εβδομάδα σε μια προσπάθεια να εξισορροπήσει την διοίκηση της Ομοσπονδίας που έχει βυθιστεί στη διαμάχη, με  πολλαπλές κατηγορίες για διαφθορά και τώρα με εκφοβισμό αξιωματούχων που αντιτίθενται στη λήψη των αποφάσεών τους».

Χαρτί και καλαμάρι, από το ότι η ΕΠΟ κινδυνεύει με έξωση από τα γραφεία της, η μίσθωση των οποίων έληξε τον Ιούνιο του 2019 και έκτοτε έχει προκύψει ποινική ρήτρα ύψους 1.000 ευρώ ανά ημέρα με το ΤΧΣ (φέρεται) να έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να αναλάβει για λογαριασμό του, μέχρι την «χαοτική κακοδιαχείριση που παρατηρήθηκε και στη διαδικασία αδειοδότησης συλλόγων της Super League 2». Με όλες τις γνωστές λεπτομέρειες (προσφυγές για έκπτωση των διοικητικών στελεχών) και κινήσεις του εκτελεστικού γραμματέα Ιάκωβου Φιλιππούση.

Για να σχολιασθεί ότι «η έκταση στην οποία φτάνουν ορισμένες παρατάξεις για να επιβάλουν τις δικές τους ατζέντες και να επηρεάσουν τη λήψη αποφάσεων ανέδειξε και πάλι τη σκοτεινή πλευρά του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Αναφέρεται επίσης ότι «ο ανώτερος δικαστής στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ παραιτήθηκε μόλις λίγες ώρες αφότου είχε οριστεί να διερευνήσει τις ενέργειες των Δημητρίου, Αντωνίου και Τζαφέρη, αφού το αυτοκίνητό του δέχθηκε βανδαλισμούς ενώ ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του»:

Το δράμα περιλαμβάνει την παραίτηση υψηλόβαθμων στελεχών λόγω απειλών και εκφοβισμού, αναφέροντας, τις προεδρικές παραιτήσεις του Θοδωρή Ζαγοράκη και του Λεωνίδα Μπουτσικάρη, από την ΕΠΟ και την Super League, αντίστοιχα, επικαλούμενοι τοξικές καταστάσεις στο Πάρκο Γουδή.

«Ο ευρωβουλευτής Θ. Ζαγοράκης παραιτήθηκε από την προεδρία της ΕΠΟ στις 9 Σεπτεμβρίου 2021, μόλις 6 μήνες μετά την ομόφωνη εκλογή του, επικαλούμενος απειλές βίας εναντίον του, αφού αναφέρθηκε δημόσια στην άθλια κατάσταση της Ομοσπονδίας.

Αμέσως μετά ακολούθησε ο εκλεγμένος πρόεδρος της Super League 1 Λεωνίδας Μπουτσικάρης. Παραιτήθηκε για να μην συνδεθεί με το σκάνδαλο αδειοδότησης των ΠΑΕ, λέγοντας επίσης ότι βαρέθηκε να δέχεται απειλές για το περιεχόμενο των εκθέσεων των αντιπροσώπων των αγώνων της Super League 1».

Πηγή πληροφοριών: insideworldfootball.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News