Ελληνικό Ποδόσφαιρο

Ανεπαρκείς ηγεσίες στην πολιτική και στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Το δράμα της SL2 μέσα από την αναδιάρθρωση του ποδαριού και της σκοπιμότητας, τους αθλητικούς νόμους και την γύμνια της ΕΕΑ και λοιπών φορέων – Σκέψου να μην ήταν και «Επιτελικό» το Κράτος! Η ανάρτηση "καταπέλτης" από Έλληνα ποδοσφαιριστή

Δηλαδή τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αναλάβει τις βαριές ευθύνες της η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού;

Το δραματικό στόρι του πρωταθλήματος της Super League 2, που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, έχει έναν βασικό πρωταγωνιστή: Τον πολιτικά υπεύθυνο.
Το πρόσωπο που έφτιαξε πάνω στην άμμο της φαντασίας του μια αναδιάρθρωση, έχοντας μετατρέψει σε περίγελο μια επαγγελματική διοργάνωση για στενά συμφέροντα κομματικού ή άλλου χαρακτήρα.

Ακόμη κι αυτό να μην συμβαίνει, πρόκειται για το πιο άσχετο και άθλιο κατασκεύασμα που δεν μπορεί να συγκριθεί στη διάστασή του με κανένα άλλο προηγούμενο. Ούτε καν με εκείνο του προκατόχου του, το οποίο επίσης ήταν για χαστούκια (που λέει κι ο Μπέος για την ΕΠΟ).

Το κακό για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι, ότι έχουν μαζευτεί σε θέσεις εξουσίας από την πολιτική ως τις εκτελεστικές φιγούρες, πολλοί «τίποτες», με τη μοναδική ικανότητα να γελοιοποιούν τους θεσμικούς ρόλους, που κάποιοι -με άσχετα με την αποστολή που τους ανέθεσαν- κριτήρια, τους εμπιστεύθηκαν.

Ευτελίζουν κάθε έννοια επαγγελματικού πρωταθλήματος

Ας χαίρονται τα έργα τους λοιπόν οι επιτελικοί υπουργοί και οι  υφυπουργοί τους  και μαζί οι Ποδοσφαιρικές Αρχές των «ημετέρων συμφερόντων». Εντελώς ακατάλληλοι να βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας…

Άσχετοι, ή σκόπιμοι, ας διαλέξουν την απάντηση…

Όλα στο πόδι και όποιον πάρει ο χάρος. Το βλέπουμε σε μια ακόμη πράξη που θέτει σε κίνδυνο την έναρξη της SL2.

Ο λόγος της επικείμενης καθυστέρησης στην υποτιθέμενη (από άποψη χειρισμών των ηγεσιών) επαγγελματική κατηγορία της χώρας, η προσφυγή των ομάδων-όπως ο Απόλλωνας Πόντου και το Αιγάλεω-στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ εναντίον της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών που προχώρησε σε ανάκληση δελτίων μετά την δικαίωση της ΑΕΛ.

Υποστηρίζουν ότι η «νίκη» αυτή, σημαίνει ότι οι ΠΑΕ που προβιβάστηκαν στη SL2 με μη αγωνιστικά κριτήρια (μετά την απόφαση για αναδιάρθρωση και αύξηση των ομάδων), επρόκειτο να αγωνιστούν χωρίς κριτήρια αδειοδότησης (οι μεταγραφές άνω των 25 ετών που έχουν πραγματοποιήσει και οι ανανεώσεις ποδοσφαιριστών είναι άκυρες).

Ούτε στις 17 Οκτωβρίου θα έχουμε σέντρα;

Ανάρτηση «καταπέλτης» ποδοσφαιριστή

Με αφορμή τον θάνατο του Νίκου Τσουμάνη, ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Αργύρης Μπαρρέτας, ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένα κείμενο καταγγελίας και αγανάκτησης, για αυτό που βιώνουν οι εξαπατημένοι ποδοσφαιριστές στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κυρίαρχες οι αναφορές του, σε μικροαπατεώνες προέδρους ομάδων που παίζουν με ζωές παιδιών και στις ευθύνες της Πολιτείας.

Διαβάστε τι έγραψε:

«Έπρεπε να φύγει ένα νέο παιδί τόσο άδικα, με τέτοιο τραγικό θάνατο, περνώντας το δικό του Γολγοθά κάθε μέρα με το τέρας της κατάθλιψης για να αρχίζει να γίνεται λόγος για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούμε εμείς οι ποδοσφαιριστές.

Τόσα χρόνια το κράτος, οι αρμόδιες αρχές, οι μικροαπατεώνες που λέγονται πρόεδροι ομάδων παίζουν με τις ζωές παιδιών που θυσίασαν τα πάντα για να κυνηγήσουν το παιδικό τους όνειρο και το χάρισμα που τους έδωσε ο θεός.

Κανονικά θα ήμασταν ευλογημένοι, αλλά όχι στην Ελλάδα, τη χώρα της διαφθοράς και της μιζέριας. Αντ’ αυτού ζούμε στα όρια της φτώχειας, οι ομάδες μας χρωστάνε λεφτά με προέδρους που απλά, την έκαναν όπως ο Σπύρος Λούης.

Θυσιάσαμε τα καλύτερα μας χρόνια, τα Σαββατοκύριακα μας, ψυχικά και σωματικά ενώ οι έφηβοι και αργότερα ενήλικες φίλοι μας διασκεδάζανε. Συν τοις άλλοις, η δεύτερη  κατηγορία δεν έχει ακόμη ξεκινήσει….

Ανεβοκατεβάζουν ομάδες για να κάνουν θελήματα ώστε να συγκαλύψουν το σάπιο αυτό σύστημα και να βγάλουν φράγκα.

Οι μισές ομάδες δεν έχουν αδειοδότηση για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές άνω των 25 ετών, πράγμα που ήδη θέτει ζήτημα ηλικιακού ρατσισμού καθώς ρίχνουν στον γκρεμό τους ποδοσφαιριστές μεγαλύτερης ηλικίας λες και σταματάει το ποδόσφαιρο στα 25.

Βέβαια στην Ελλάδα μέχρι τα 22 είσαι ταλέντο αλλά πάνω τα 25 δεν κάνεις για ποδόσφαιρο εκτός και αν είσαι ξένος που αυτομάτως σε κάνει καλύτερο ποδοσφαιριστή. Τέλος πάντων κάποιος έπρεπε να τα πει, όποτε πήρα το θάρρος να το κάνω εγώ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια