Οι κρητικές φωνές που έδειξαν την πραγματικότητα

Απόψεις
Οι κρητικές φωνές που έδειξαν την πραγματικότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μη αξιόπιστη στάση της πολιτικής ηγεσίας για το ποδόσφαιρο, κλονίζει την εμπιστοσύνη εντός και εκτός χώρας

Η ολιστική μελέτη  των FIFA/UEFA στο Καταστατικό της ΕΠΟ πέρασε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κομμένη στα μέτρα της τωρινής πραγματικότητάς του. Το «όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν», ισχύει, καθώς οι τροποποιήσεις είχαν απαλές υποχωρήσεις από την ΕΠΟ.

«Επαναστάσεις» του είδους σε ένα πεδίο που προκαλεί διαρκώς δονήσεις που τα φέρνουν όλα πάνω κάτω, θα ήθελαν και μια σοβαρή πολιτική ισορροπίας στο ποδόσφαιρο, που θα ένωνε αντί να του δημιουργεί μονίμως προβλήματα από εμμονές ή «φωτογραφικές» δράσεις.

Ζώντας σε μια πολύ δύσκολη εποχή και έχοντας οδηγηθεί σε όλους τους τομείς να κινούμαστε σε αχαρτογράφητες περιοχές στη ζωή μας, οι πολιτικές ηγεσίες που δρουν με εγωισμό και χωρίς δημοκρατική αντίληψη, βλάπτουν σοβαρά με τις ολοκληρωτικού τύπου δράσεις τους, το παρόν και την προοπτική του αθλητισμού.

Το «Εγώ» που έχει περιχαρακωθεί στο ζήτημα του «Μητρώου», κόβει (και θα κόβει) διαρκώς κύκλους ανισορροπίας στον κόσμο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Οι αντιδράσεις στη Γενική Συνέλευση, με κύρια αιχμή την ομιλία του προέδρου της ΕΠΣΗ Νίκου Τζώρτζογλου, και τις αντιδράσεις του προέδρου της ΕΠΣ Χανίων Κώστα Κωσταντινίδη, κατέδειξαν εμφαντικά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Αλήθεια τι πολιτική είναι αυτή και πως να την χαρακτηρίσεις, όταν ο υφυπουργός Αθλητισμού περίμενε πρώτα να ψηφιστεί η ολιστική μελέτη και μετά να προχωρήσει σε αθέτηση των υπεσχημένων για τις κινήσεις που θα έπρεπε να κάνει σχετικά με τον ρόλο του «Μεγάλου Αδελφού», στο Αθλητικό Μητρώο;

Πως να έχει εμπιστοσύνη στους κρατικούς αξιωματούχους ο πολίτης; Πώς να σε υπολογίζουν σαν χώρα οι υπερκείμενες Διεθνείς Αρχές;

Άκουσον, άκουσον «…η  μη υποβολή της νέας αίτησης μέχρι 30/9/2021 θα οδηγήσει στην αυτόματη διαγραφή του σωματείου από το μητρώο…». (Λένε ότι έγιναν έξαλλοι οι Νίκολα Λούκα-Μάριος Γεωργίου με τον Λευτέρη Αυγενάκη…).

-Αλήθεια τί κάνει η Ντόρα, με όλα όσα έγιναν στα Χανιά από τον πολιτικό που τα έχει κάνει μαντάρα στον αθλητισμό; Ίσως το δούμε στον ανασχηματισμό που έρχεται...

-Ποια από τις δυο ταινίες σας άρεσε περισσότερο; «Ο νομοθέτης που ήταν ναρκοθέτης» σε σενάριο Νίκου Τζώρτζογλου, ή «Ο Υφυπουργός  Αλητισμού…συγγνώμη Αθλητισμού» σε σενάριο Κώστα Κωσταντινίδη;

-Γέμισαν… δικαστίνες τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου. Από τους 44 δικαστικούς λειτουργούς, τακτικούς και αναπληρωματικούς που έρχονται στο ποδόσφαιρο, οι 28 είναι γυναίκες και μόλις 16 είναι οι άντρες δικαστές! Αλλά και ότι ο εισαγγελέας της υπόθεσης Λιγνάδη είναι νέος αθλητικός εισαγγελέας, φαντάζει σημαδιακό!

-Ελλάδα! Άντε τώρα μέσα σε κρίση με κορώνα να πληρώνουμε και δύο συνδρομητικές πλατφόρμες για να βλέπουμε το περίφημο ελληνικό πρωτάθλημα. Έχει δίκιο ο Κολοκοτρώνης.

-Αν θέλουν κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά που είναι το μόνο ορθό, θα πρέπει να μειώσουν τις ομάδες. Οι 14 σε αυτό το μπάχαλο είναι πολλές…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News