«Κωλοτούμπα» Αυγενάκη για το Μητρώο μπροστά στις πιέσεις Τζώρτζογλου

Ποδόσφαιρο
«Κωλοτούμπα» Αυγενάκη για το Μητρώο μπροστά στις πιέσεις Τζώρτζογλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίνει παράταση εγγραφής των σωματείων στο «Μητρώο» για να αρχίσουν τα πρωταθλήματα με αιτιολογία… τους πυρόπληκτους

Λύση με «κωλοτούμπα» από την άκαμπτη στάση του  για το Μητρώο Ενώσεων και Σωματείων δίνει τώρα ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μετά τις έντονες πιέσεις της ΕΠΣΗ και του προέδρου της Νίκου Τζώρτζογλου, αφού τα πρωταθλήματα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιορο ήταν αδύνατον να ξεκινήσουν.

Πατώντας πάνω στους πυρόπληκτους για να μην τσαλακώσει την εικόνα του, αφού μέχρι πριν λίγες μέρες δήλωνε "ας πρόσεχαν όσα σωματεία δεν είχαν εγγραφεί στο Μητρώο" τώρα δίνει παράταση εγγραφής στο Μητρώο έως στις 31 Ιουλίου του 2022, προαναγγέλλοντας επείγουσα τροπολογία που θα φέρει στη Βουλή!

Η κίνηση όπως γράφουμε και σε προηγούμενο άρθρο ήταν μονόδρομος, μετά το αδιέξοδο που έφερνε η εμμονική στάση του στην προώθηση της ολιστικής μελέτης και στον ορατό κίνδυνο να μην ξεκινήσουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου εξ αιτίας του.Οι γνωστές έντονες πιέσεις του Τζώρτζογλου στο σώμα της προηγούμενης γενικής συνέλευσης και προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ Θοδωρή Ζαγοράκη που έκτοτε συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, υποχρέωσαν άρον άρον τον υφυπουργό αθλητισμού να γυρίσει ανάποδα τους αστραγάλους του.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ είχε ήδη ανεβάσει κατακόρυφα  τον μοχλό πίεσης φέροντας πρόταση στη γ.σ. της Παρασκευής στην ΕΠΟ, να σταματήσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αν δεν υπήρχε άρση στην εμμονή της πολιτικής ηγεσίας. "Ή όλοι ή κανείς" ήταν το κυρίαρχο σύνθημα, με σίγουρη επικράτηση.

Έτσι ήλθε η λήψη Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης και της εγγραφής στο Μητρώο να παρατείνεται έως 31 Ιουλίου του 2022, καθώς όσοι μέχρι τότε δεν θα το έχουν πράξει, αυτοδικαίως θα διαγραφούν από το μητρώο μελών της κάθε Ομοσπονδίας.

Η ενημέρωση  του υφυπουργείου αναφέρει: «Με τροπολογία που θα καταθέσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή και με σκοπό τη διευκόλυνση των πολλών πυρόπληκτων ερασιτεχνικών σωματείων σε αρκετές Περιφέρειες της χώρας μας:

Παρατείνεται έως τις 31/12/2021 -για όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία- η προθεσμία οριστικής εγγραφής τους (για όσα δεν έχουν ήδη εγγραφεί) ή τελικής επικαιροποίησης των στοιχείων τους (για όσα είναι ήδη εγγεγραμμένα) στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας, από 31/08/2021 στις 31/12/2021, σχετίζεται με το δικαίωμα της χρήσης, από τα σωματεία, των αθλητικών εγκαταστάσεων που εποπτεύονται από τη ΓΓΑ ή τους ΟΤΑ.

Παρατείνεται έως τις 31/07/2022 -για όσα ερασιτεχνικά σωματεία δεν διαθέτουν- η προθεσμία λήψης της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης και της εγγραφής τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, προκειμένου να μην διαγραφούν αυτοδικαίως από το μητρώο μελών της κάθε Ομοσπονδίας, κάτι που θα συνέβαινε στις 18/09/2021.

Έτσι, θα δικαιούνται συμμετοχή και τη φετινή αγωνιστική σεζόν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της αντίστοιχης αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας, πλην των πανελλήνιων αγώνων και πρωταθλημάτων ή των τελικών φάσεων πανελλήνιων αγώνων και πρωταθλημάτων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News