Ελληνικό Ποδόσφαιρο

Στα μαχαίρια με Αυγενάκη οι ΕΠΣ όλης της χώρας!

Συντάσσουν επιστολή κατά του Υφυπουργού με τελικό αποδέκτη τον Πρωθυπουργό

Ο βασικός λόγος αναβολής της σημερινής έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ με θέμα την ψήφιση της ολιστικής μελέτης ήταν οι πολλές ελλείψεις και ανορθογραφίες του νέου αθλητικού νόμου, τον οποίο διαφήμισε ο Υφυπουργός, αλλά στην πράξη αποτελεί μία τεράστια απογοήτευση για τους ανθρώπους του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ειδικά για αυτούς που αγαπούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ο νέος αθλητικός νόμος «σκοτώνει» κάθε είδους δραστηριότητα των σωματείων, όπως έλεγαν σήμερα σε πολλά πηγαδάκια εκπρόσωποι των Ενώσεων.

Η αναβολή της ΓΣ ήταν μόνο η αρχή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, η αντίδραση των Ενώσεων κατά του Λευτέρη Αυγενάκη θα συνεχιστούν και θα γίνουν συγκεκριμένες.

Μετά το τέλος της σημερινής εσωτερικής διαδικασίας της ομοσπονδίας, η οποία αναβλήθηκε, εκπρόσωποι των Ενώσεων συναντήθηκαν και αποφάσισαν να στείλουν μία επιστολή με αποδέκτη τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Θοδωρή Ζαγοράκη, ζητώντας από εκείνον να προωθήσει τα πολλά και δίκαια αιτήματα τους σε υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης, πάνω από τον Αυγενάκη.

Στην ουσία θέλουν να παρακάμψουν τον Υφυπουργό, ο οποίος όπως υποστηρίζουν έχει αποδειχθεί ανεπαρκής και με τη βοήθεια της ΕΠΟ και συγκεκριμένα του Ζαγοράκη να προωθήσουν τα αιτήματα τους στον κ. Γεραπετρίτη, ή σε κάποιον πολύ κοντά στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Γιατί αντιδρούν οι Ενώσεις και υποστηρίζουν ότι ο αθλητικός νόμος Αυγενάκη «σκοτώνει» το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο;

«Δεν αφήνει τα ερασιτεχνικά σωματεία να αγωνιστούν, να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα τους, να συμμετέχουν στις γενικές συνελεύσεις των ενώσεων, άρα και στις εκλογές. Πώς θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα μας; Πώς θα κάνουμε κλήρωση για πρωταθλήματα που δεν μπορούν να ξεκινήσουν με βάση τον αθλητικό νόμο; Δε μας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσουμε αθλητικές δημοτικές εγκαταστάσεις, κάτι προαπαιτούμενο για τα περισσότερα ερασιτεχνικά σωματεία που έχουν με αυτό τον τρόπο έδρα», έλεγαν στο SDNA πρόεδροι και εκπρόσωποι Ενώσεων, δείχνοντας την οξεία αντίδραση προς το πρόσωπο του Αυγενάκη.

«Για να δεχτούμε την ολιστική πρέπει πρώτα να ζητούν τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν την επιβίωση μας», πρόσθεταν μεταξύ άλλων οι άνθρωποι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου μετά τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΠΟ στην Αθήνα.

Πλέον τις επόμενες ημέρες θα συνταχθεί η επιστολή με αποδέκτη τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος άκουσε τα αιτήματα των περισσοτέρων Ενώσεων και αναλαμβάνει να τα προωθήσει στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης, πάνω από τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Πηγή: www.sdna.gr

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια