Ελληνικό Ποδόσφαιρο

Σφοδρή πίεση προς την ΕΠΟ στη τηλεδιάσκεψη με FIFA - UEFA και Αυγενάκη

Δίωρη "μάχη" για την ολιστική μελέτη με απειλές για οικονομικό πάγωμα από Λάκοβιτς και Αυγενάκη. Ο Υφυπουργός είπε ότι θα τους πάρει πίσω τα λεφτά από το στοίχημα: «Θα «παγώσουμε» κάθε οικονομική παροχή της Πολιτείας» -Νέα σύσκεψη μεταξύ FIFA/UEFA και ΕΠΟ για την Ολιστική Μελέτη, προκειμένου να βρεθεί λύση.

 Η Ολιστική Μελέτη ήταν κύριο θέμα στην τηλεδιάσκεψη του Αυγενάκη με τις FIFA, UEFA, ΕΠΟ ενόψει της ΓΣ της Δευτέρας στην ΕΠΟ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την ΕΠΟ ανέφεραν ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να την εφαρμόσουν και ο Ζόραν Λάκοβιτς τόνισε στους Ζαγοράκη, Δημητρίου, Αντωνίου και Φιλιππούση: «Αναλαμβάνετε την ευθύνη για τις συνέπειες». Ο Αυγενάκης συμπλήρωσε: : «Θα «παγώσουμε» κάθε οικονομική παροχή της Πολιτείας».

 Πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση του Λάκοβιτς κατά της ΕΠΟ ήταν καυτή: «Ξεγελιέστε από τη στιγμή που  θεωρείτε ότι δεν είναι καλές οι προβλέψεις της Ολιστικής Μελέτης των FIFA, UEFA. Από τη στιγμή που επιμένετε σε τροποποιήσεις τους, μάλλον δεν μπορείτε πραγματικά να καταλάβετε τι προτείνουμε γενικώς. Θέλω να τονίσω ότι εφόσον οι καταστατικές αλλαγές δεν γίνουν δεκτές, δηλαδή εφόσον δεν υλοποιηθεί η Ολιστική Μελέτη στο σύνολό της, στη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας (19/07), αναλαμβάνετε και όλη την ευθύνη για τις συνέπειες που θα επιβάλλουμε.
 
Μην νομίσετε ότι θα ξαναβάλουμε Επιτροπή Εξομάλυνσης, ούτε θα επιβάλλουμε επιτροπεία. Εκείνο που θα κάνουμε είναι να «παγώσουμε» κάθε οικονομική ενίσχυση και θα συζητηθούν περαιτέρω, αυστηρότερες κυρώσεις, σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικών Ομοσπονδιών. Αυτός είναι και ο σκοπός αυτής της τηλεδιάσκεψης που κάνουμε τώρα. Να είναι ξεκάθαρο τι θα συμβεί αν δεν περάσει η Ολιστική Μελέτη. Αν χρειάζεται να κάνουμε και αύριο το πρωί μια νέα τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο τον κ. Ζαγοράκη και τις ΕΠΣ».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Θοδωρής Ζαγοράκης, εξέφρασε διαφωνίες για σημεία της Ολιστικής Μελέτης, όπως την δημιουργία Ένωσης Διαιτητών (και μάλιστα με δύο ψήφους στη Γ.Σ.) και τη συμμετοχή διαιτητή στην Εκτελεστική Επιτροπή.

Η ΕΠΟ αποδέχεται τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ομοσπονδίας, ώστε να έχουν αποφασιστικό και όχι εισηγητικό (προς την Ε.Ε.) χαρακτήρα.

Ωστόσο δεν δέχεται να μπουν στην Ε.Ε. εκπρόσωποι της διαιτησίας, των προπονητών, των παικτών κ.ά. πολύ περισσότερο να τους δοθούν 2 ψήφοι στις Γενικές Συνελεύσεις, όταν όλες οι ΕΠΣ θα έχουν από μία.

Επιμένει επίσης, τις αρμοδιότητες του διευθύνοντα συμβούλου (CEO) να τις καθορίζει έστω ο πρόεδρος της ΕΠΟ (αν όχι η Εκτελεστική Επιτροπή) και να μην του δοθούν ανεξέλεγκτες υπερεξουσίες.

Αύριο, θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη μεταξύ FIFA/UEFA και ΕΠΟ για την Ολιστική Μελέτη, προκειμένου να βρεθεί λύση.

Όσον αφορά τον αθλητικό νόμο, FIFA/UEFA είπαν στον υφυπουργό Αθλητισμού ότι πρέπει να τροποποιηθούν ή να απαλειφθούν κάποιες διατάξεις διότι αποτελούν παρέμβαση στα εσωτερικά του ποδοσφαίρου, αλλά ο Αυγενάκης δεν έδειξε διατεθειμένος να κάνει αλλαγές.

Από την πλευρά του τόνισε: «Συμφωνούμε απολύτως με τις FIFA/UEFA και είμαστε πλήρως συντονισμένοι. Εφόσον δεν υιοθετηθεί στο σύνολό της η Ολιστική Μελέτη θα «παγώσουμε» και εμείς κάθε οικονομική παροχή της Πολιτείας προς τις ΠΑΕ και προς τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία και θα αναμένουμε τα περαιτέρω μέτρα και τις πρωτοβουλίες των FIFA/UEFA».

Σχετικά με τα θέματα που θέτει η ΕΠΟ για το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, συμφωνήθηκε να διοργανωθεί και νέα συζήτηση, μετά από το καλοκαίρι, ώστε να βρεθεί νομική φόρμουλα.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με εκπροσώπους των

-FIFA (Nodar Akhalkatsi, Διευθυντής Ομοσπονδιών Ευρώπης, Laura Dijak, Υπεύθυνη Εθνικών Ομοσπονδιών, Rolf Tanner, Επικεφαλής θεμάτων Διακυβέρνησης Ομοσπονδιών)
-UEFA (Zoran Lakovic, Διευθυντής Εθνικών Ομοσπονδιών, Μάριος Γεωργίου, Υπεύθυνος Εθνικών Ομοσπονδιών, Luca Nicola, Επικεφαλής θεμάτων Διακυβέρνησης Ομοσπονδιών, Yann Hafner, Επικεφαλής σε θέματα Καταστατικών και Κανονισμών)
- ΕΠΟ (Θοδωρής Ζαγοράκης, Πρόεδρος, Παπαγιώτης Δημητρίου, Αναπληρωτής Πρόεδρος και Αστέριος Αντωνίου, α’ αντιπρόεδρος και Ιάκωβος Φιλιππούσης, Εκτελεστικός Γραμματέας).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια