Εγκρίθηκε η συμμετοχή των Β΄ομάδων στη Super League 2

Ποδόσφαιρο
Εγκρίθηκε η συμμετοχή των Β΄ομάδων στη Super League 2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός θα έχουν δικαίωμα να κατεβάσουν ομάδα στο νέο πρωτάθλημα

Είναι πλέον οριστικό τη σεζόν 2021-22 η Super League 2 θα διεξαχθεί και με τη συμμετοχή των Β' ομάδων καθώς η συγκεκριμένη εξέλιξη έγινε απόφαση της ΕΠΟ κατά την τελευταία της εκτελεστική επιτροπή.

Πλέον Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός θα έχουν δικαίωμα να κατεβάσουν ομάδα στο πρωτάθλημα της Super League 2. Οι τέσσερις αυτές ομάδες δεν θα παίξουν στα playoffs και playouts ενώ θα μπορούν να ψηφίζουν μόνο σε αγωνιστικά θέματα του Διοικητικού Συμβουλίου ενώ θα παίρνουν μερίδιο από τα έσοδα (τηλεοπτικά, στοίχημα κλπ).

Εκτός αυτού η εκτελεστική επιτροπή αποφάσισε την προκήρυξη του πρωταθλήματος Γ' Εθνικής τριετούς διάρκειας (2021-24) με το πρωτάθλημα τη σεζόν 2022-23 να γίνεται σε τέσσερις ομίλους των 18 ομάδων ο καθένας.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

"Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ έλαβε, μεταξύ άλλων, τις εξής αποφάσεις.

Συζητήθηκαν και θα εισαχθούν, εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής, προς ψήφιση στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της Ε.Π.Ο. (19 Ιουλίου), παρατηρήσεις-παρεμβάσεις επί του προτεινόμενου από την FIFA και την UEFA σχεδίου του νέου καταστατικού της Ομοσπονδίας.

Εγκρίθηκαν ο Πειθαρχικός Κώδικας, ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου, ο Κανονισμός Αδειοδότησης, ο Κανονισμός Λειτουργίας Δικαστικών Οργάνων, ο Κανονισμός Λειτουργίας Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου και ο Κανονισμός Ομάδων Β αγωνιστικής περιόδου 2021-22.

Εγκρίθηκε η προκήρυξη του Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής τριετούς διάρκειας (2021-2024), στην οποία προβλέπεται από την περίοδο 2022-23 ο σχηματισμός τεσσάρων ομίλων 18 ομάδων (συνολικά συμμετοχή 72 ομάδων).

Εγκρίθηκαν οι προκηρύξεις των Πρωταθλημάτων Α’, Β’, Γ’ Κατηγορίας Γυναικών, καθώς και του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στην Άμμο.

Εγκρίθηκε η διεξαγωγή εκτός έδρας φιλικού αγώνα της Εθνικής Ελπίδων με την Δανία (3/9) και η διεξαγωγή σε γήπεδα της Αθήνας των αγώνων της Εθνικής Γυναικών με την Γαλλία (17/9) και το Καζακστάν (21/9)".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News