Χαστούκι της Δικαιοσύνης στους νόμους Αυγενάκη για το ποδόσφαιρο

Απόψεις
Χαστούκι της Δικαιοσύνης στους νόμους Αυγενάκη για το ποδόσφαιρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, αποκαθιστά το δίκαιο και επαναφέρει τα δικαιώματα των σωματείων του ερασιτεχνικού ποδόσφαιρου, ανοίγει νέο δρόμο κόντρα στις αντισυνταγματικές διατάξεις του αθλητικού νόμου και σταματά τον περίγελο των εκλογών… του Μητρώου όπου θα ψήφιζαν 7 από τα 71 στην ΕΠΣ Δωδεκανήσου….

Αυτή η αλαζονεία της πολιτικής εξουσίας δεν μαζεύεται και ειδικά στους πολύ δύσκολους καιρούς που περνάει ο κόσμος. Τι θέλει πάλι ο υφυπουργός; Τι δεν καταλαβαίνει; Τι θέλει να επιτύχει ως άλλος Λουδοβίκος;

Ο εκπρόσωπος της FIFA στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής,  όπου πήγε καμαρωτός την Ολιστική Μελέτη, του την είπε και πολύ άσχημα μάλιστα. Ένα κι ένα κάνουν δύο, κύριε. Οι διατάξεις του νόμου σου, συγκρούονται με το αυτοδιοίκητο και πρέπει να τις πάρεις αμέσως πίσω.

Άραγε να νομίζει ο πολιτικός ότι επειδή οι πολίτες είναι ασφυκτικά πιεσμένοι από τα μέτρα στο φάσμα του κορωνοϊού, ότι η κοινωνία θα αποδεχτεί μια κατάσταση αποφασίζουμε και διατάζουμε, χωρίς να έχουν λόγο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι; Καμία διαβούλευση;

Η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού έχει ευτελίσει τις εκλογικές διαδικασίες στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Εκλογές με 7 σωματεία αντί 71 … επειδή δεν είχαν αναγνωριστεί από την  Γενική Γραμματεία Αθλητισμού γιατί δεν εντάχθηκαν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, αν και σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠΟ αλλά και της Ένωσης του (Δωδεκανήσου εν προκειμένω) τηρούσαν όλους τους όρους.

Μεγάλη η απόφαση του Διαιτητικού με τη προσφυγή των Δωδεκανήσιων. Τα σωματεία κέρδισαν την προσφυγή αλλά και τα υπόλοιπα, θα πάρουν κανονικά μέρος στην γενική συνέλευση, ακυρώνοντας την απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΣ Δωδεκανήσου.

Αναγνώρισε ότι οι διατάξεις που κατά το μέρος που ορίζουν ως υποχρέωση για την λειτουργία τους ως ποδοσφαιρικών σωματείων την απόκτηση της «ειδικής αθλητικής αναγνώρισης» και κατά το μέρος που ορίζουν ως ποινή της μη απόκτησής της την διαγραφή τους από την Ένωση που ανήκουν, την απαγόρευση να αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της Ένωσης τους και την απαγόρευση να συμμετέχουν στις Γενικές Συνελεύσεις της είναι αντισυνταγματικές.

-Αναγνωρίζοντας φυσικά ότι με βάσει τις διατάξεις του εν ισχύ καταστατικού της Ένωσης τους δικαιούνται να μετάσχουν στην Τακτική Γενική της συνέλευση.

Λοιπόν που το πάει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αυτή η «τρεχάτη» αθλητική ηγεσία της Κυβέρνησης, θέλοντας να επιβάλλει αντισυνταγματικές διατάξεις, με την αφαίρεση ζωτικών δικαιωμάτων από τα σωματεία; Με ποια αντίστοιχη επιτροπή ειδικών «ποδοσφαιρολόγων» τα αποφάσισε όλα αυτά;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News